MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

İki çocuk annesi hamile eşini öldüren koca suçlamaları kabul etmedi

Ana SayfaDenizli Gündemİki çocuk annesi hamile eşini öldüren koca suçlamaları kabul etmedi
İki çocuk annesi hamile eşini öldüren koca suçlamaları kabul etmedi

Denizli'nin Buldan ilçesinde, ikiz bebeklere hamile olan 2 çocuk annesi Hatice Çaltı’yı öldürdüğü iddiasıyla iki kez gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve hakkında 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' istemiyle dava açılan koca, suçsuz olduğunu savunarak, beraatını istedi.

12 September, 2023, Tuesday 19:05 1079
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli'nin Buldan ilçesinde, ikiz bebeklere hamile olan 2 çocuk annesi Hatice Çaltı’yı öldürdüğü iddiasıyla iki kez gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve hakkında 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' istemiyle dava açılan koca, suçsuz olduğunu savunarak, beraatını istedi.

Denizli’de 11 Mayıs 2022 tarihinde meydana gelen olayda, Buldan ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan iki çocuk annesi, ikiz bebeklere 5 aylık hamile Hatice Çaltı, (43) ihbar üzerine giden ekipler tarafından banyo küvetinde hareketsiz şekilde buldu. Başından yaralı olan Çaltı'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Çaltı'nın cenazesi otopsi için Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi morguna kaldırıldı. Genç kadının sabah saatlerinde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morgunda ön otopsisi tamamlanınca korkunç bir detay da ortaya çıktı. Çaltı'nın boğazında morluklar ve parmak izleri, kollarında ise boğuşmadan kaynaklı çizikler tespit edildi. Ayrıca, Hatice Çaltı’nın tırnaklarında deri dokuları bulunarak adli tıp incelemesine gönderildi. Yapılan ön otopsinin ardından genç kadının öldürülme ihtimali netlik kazanırken; şüpheli olarak Çaltı'nın eşi R. Çaltı (46) gözaltına alındı. Sürekli çelişkili ifadeler veren ve kollarında tırnak izleri tespit edilen R. Çaltı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcı itiraz etti
Buldan Cumhuriyet Savcısı'nın karara itiraz etmesi üzerine aynı gece Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada itiraz kabul edilerek ve şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheli, adli kontrolle serbest kaldıktan saatler sonra yeniden gözaltına alındı. Buldan Adliyesine sevk edilen Çaltı, adli kontrol kararına yapılan itirazı kabul eden Denizli 1. Ağır Cezaya Mahkemesinde görülen duruşmaya güvenlik gerekçesiyle SEGBİS üzerinden katıldı. Dosyadaki bilgi ve delillere göre şüpheli bulunan koca, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ağırlaştırılmış müebbet talebi
Çelişkili ifadeler vermesi üzerine gözaltına alınan R. Çaltı'nın eşinin ölümüne hırsızlık süsü vermeye çalıştığı ve banyodaki musluğu açık bıraktığı ortaya çıktı. Devam eden soruşturma çerçevesinde R. Çaltı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, zanlının verdiği ifadelerle güvenlik kamera görüntülerinin çeliştiği ve eşini banyoda öldürdüğü delillerle belirlendi. Olayı tarlada çalışırken öğrendiğini iddia eden zanlının üzerinin ıslak olduğu ve incelenen güvenlik kameralarında ise evin etrafından dolaşıp içeri girdiği kaydedildi.

Koca suçsuz olduğunu savundu
Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık R. Çaltı, maktul Hatice Çaltı'nın yakınları ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunması istenen R. Çaltı, hakkındaki suçlamaları ret etti. Eşinin öldüğü haberini tarlada çalışırken yakınlarından aldığını ve suçsuz olduğunu savunan R. Çaltı, mahkeme heyetinden beratını talep etti.

Savunmaların tamamlanması ile birlikte mahkeme, sanığın husumetlisi olup olmadığının belirlenmesi, cep telefonunun incelenmesi, cinayetin yaşandığı dönemde sanığın eşi ve eşinin yakınları ile yaptığı görüşmelerin tespitine yönelik dijital materyallerin incelenmesi için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
(AÖ-MB-Y)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DUYURU -KONSERLER İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ
Türkiye’nin Ceviz Başkenti Denizli’de Ceviz Fidanı Dağıtımı Başladı
MERKEZEFENDİ’DE YENİ YIL COŞKUSU AYNA KONSERİYLE YAŞANACAK
MERKEZEFENDİ’DE HAYVAN BAKIM EVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR
Denizli'de 5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı
Denizli’nin yüksek kesimleri beyaza büründü
İnfaz sisteminde yeni dönem başladı
Denizli’de 5 aracın karıştığı zincirleme kaza çok sayıda kişi yaralandı
Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı
Denizli Büyükşehir genç yeteneklerin yanında
Kent Konseyi El Emeği Pazarı açıldı
Denizli 2026’yı ışıl ışıl karşılıyor
“Bu şehrin kaynakları bu şehir için harcanıyor”
Denizli Büyükşehir sanatta çıtayı yükseltmeye devam ediyor
Ülke genelinde 150 milyonluk hırsızlık yapan kasa fareleri operasyonlarla yakalandı
Denizli'de zincir marketin indirimli açılışı geceden sabaha kuyruk oluşturdu
Denizli’de şüpheli valiz kontrollü bir şekilde patlatıldı; içinden kıyafetler çıktı
Boşandığı eşinin sokak ortasında boğazı kesen eski kocaya müebbet talebi
Devasa çukur kazıp tarihi eser aradılar
Kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam dere kenarında ölü bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

DUYURU -KONSERLER İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Türkiye’nin Ceviz Başkenti Denizli’de Ceviz Fidanı Dağıtımı Başladı

MERKEZEFENDİ’DE YENİ YIL COŞKUSU AYNA KONSERİYLE YAŞANACAK

MERKEZEFENDİ’DE HAYVAN BAKIM EVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle