MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

İL MÜFTÜSÜ AŞIK'TAN KADİR GECESİ MESAJI

Ana SayfaDenizli GündemİL MÜFTÜSÜ AŞIK'TAN KADİR GECESİ MESAJI
İL MÜFTÜSÜ AŞIK'TAN KADİR GECESİ MESAJI

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Kadir Gecesi dolayısı ile mesaj yayımladı.

30 May, 2019, Thursday 11:50 4920
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “Şüphesiz biz Kur’an’ı, Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerde iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” (Kadir Suresi, 1-5) buyurarak bu gecenin ne kadar mübarek bir gece olduğunu haber vermiş, Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir.

Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazan-ı şerifin son günlerine yaklaşırken, önümüzdeki 31 Mayıs 2019 Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece, her yıl kadrimizi yüceltmek üzere gelen mübarek Kadir gecesine kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız.

Taşıdığı sayısız ilim ve hikmetleriyle kudsiyyetini bizzat Kur’an-ı Kerim’den alan bu gece, bütün Müslümanlar için her zaman derin bir ilgi ve saygıya mazhar olup, Kur’an-ı Azimüşşan’ın leyle-i kadir’le birlikte kendi semâmıza inmeye başlaması, hiç kuşkusuz, sadece biz Müslümanlar için değil aynı zamanda tüm insanlık için de yüksek bir şeref ve iftihar vesilesi olmuştur. Çünkü Kur’an’ın rahmet mesajları tüm insanlığı kuşatmak üzere gönderilmiş, bütün insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmayı ve onlara Hakk’ı batıldan ayırabilmek için sunduğu şaşmaz ve eskimez ölçüleriyle yön göstermeyi hedeflemiştir. Zira Kadir Gecesi; Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’e ilk vahyin gelişi ve Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı, aynı zamanda Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in “Peygamber” olarak görevlendirildiği gecedir.

Bu gecede, Müslümanlar olarak; Kur’an’ın kadrini, kıymetini yeniden idrâk edip, Kur’an’ın hak, hakikat, ahlâk, adalet ilkelerine ne kadar bağlı olduğumuzu sorgulayıp, bin aylık manevi iklimi barındıran gecenin hazzından istifade edip, Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına kulak vererek Allah’ın meleklerinin, yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indikleri zaman diliminden âzamî derece istifade edelim.

Bu gece, geçmişimizi muhasebe ederken unutarak, bilmeyerek ve cehaletle işlediğimiz kötü amellere tevbe-istiğfar edip, salih amellerimizin kabulünü isteyip, başta anne-babalarımızın hayır dualarını alıp, akrabalarımızı, mülteci kardeşlerimizi, sevdiklerimizi, kimsesizleri, yaşlıları, düşkünleri, yetim ve öksüzleri, hastaneleri, cezaevlerini, kimsesizler yurdunu, huzurevlerini ziyaret edip mahzun gönülleri hoş edip kırık kalpleri onaralım.

Kabristanları da ziyaret ederek geçmişlerimizi hayırla yâd edip, “Kardeşlerini unutma beklenen sensin” anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatmaya çalışıp, sadakalar ve hayırlar dağıtıp, Kur’an’la, zikirlerle, salavât-ı şerîfelerle, nâfile ve kazâ namazlarıyla geceyi en güzel şekilde ihyâ etmeye çalışalım.

Dünyanın dört bir yanındaki acı, sıkıntı, zulüm ve işkence altında, gözyaşı dökerek yaşamak zorunda kalan Müslüman kardeşlerimizin ve masum insanların bu durumdan kurtulmaları için rabbimize niyazda bulunalım. Sevgili Peygamberimizin bu gece için tavsiye ettiği şu duayı da dilimizden düşürmeyelim: “Allah'ım! Şüphesiz Sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizi de affet.” (Tirmizi, Da'avât, 89)

Bu duygu ve düşüncelerle, Denizlili hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve İslam Âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik eder, Kadir Gecesi’nin tüm insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

İLMÜFTÜSÜAŞIK'TANKADİRGECESİMESAJI
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Pamukkale Üniversitesi’nde MEMNUNİYETSİZLİK derinleşiyor.
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu
Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı
Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı
Başkan Pütün başpehlivan Çokalı ziyaret etti
Honaz Belediyesi kaynakları verimli kullanarak 17 bin dönüm araziyi suya kavuşturdu
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın Ara Tatil Mesajı
Başkan Kumral; "Çocuklarımız için okullarımıza desteğimizi sürdürüyoruz"
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Başkan Tatık ve ailesine yapılan saldırı karşılıksız kalmadı
Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu
Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti
Çivril’de tarlada oluşan obruk korkuttu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Pamukkale Üniversitesi’nde MEMNUNİYETSİZLİK derinleşiyor.

Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu

Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı

Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle