MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Kadına Karşı Şiddet Vakalarında Ne Yapılması Gerektiğini Uzmanlarından Dinlediler

Ana SayfaDenizli GündemKadına Karşı Şiddet Vakalarında Ne Yapılması Gerektiğini Uzmanlarından Dinlediler
Kadına Karşı Şiddet Vakalarında Ne Yapılması Gerektiğini Uzmanlarından Dinlediler

Denizli SHMYO, Denizli Soroptimist Kulübü Derneği ve Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği işbirliği ile “Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Temas” konulu konferans düzenledi. Yüksekokul öğrencileri, mesleki yaşamlarında bu tür bir vaka ile karşılaştıklarında ne yapması gerektiğini işin uzmanlarından dinledi.

02 December, 2021, Thursday 11:31 2577
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (Denizli SHMYO), Denizli Soroptimist Kulübü Derneği ve Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği işbirliği ile Psikolog Şebnem Dal Üzülmez ve Avukat Jülide Keleş Yarışan’ın konuşmacı olduğu “Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Temas” konulu konferans düzenledi. Denizli SHMYO öğrencilerine yönelik düzenlenen ve mesleki yaşantılarında kadına yönelik şiddet vakası ile karşılaşmaları halinde nasıl bir yol izlemeleri gerektiğinin anlatıldığı konferansa Denizli SHMYO Müdürü Doç. Dr. Pınar İli, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Anestezi, Diyaliz, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Fizyoterapi ile Çocuk Gelişimi alanlarında çalışmak üzere mesleki eğitim alan öğrenciler, kadınlara karşı uygulanan şiddet vakaları ile karşılaşma durumunda, doğru iletişim kurma, sorumluluklarının farkında olma, hukuki ve adli süreç prosedürlerini alanında uzman kişilerden dinledi.

Doç. Dr. İli: “Kadına yönelik şiddet bir halk sağlığı sorunudur”

Konferansla ilgili olarak Denizli SHMYO Müdürü Doç. Dr. Pınar İli açıklamasında şunları kaydetti: “Kadına yönelik şiddet, bir insan hakları ihlali olup yalnızca cinsiyeti yüzünden kadının şiddete uğramasıdır. Bu durum kadının fiziksel, psikolojik, sosyal, cinsel, ekonomik açılardan zarar görmesine, onurunun zedelenmesine, temel hak ve özgürlüklerinin kullanmasının engellenmesine ve kadınlara karşı ayrımcılığın sürmesine neden olmaktadır. Kadına yönelik şiddet bir halk sağlığı sorunudur ve toplumun her kesiminde görülmektedir. Birleşmiş Milletler tarafından küresel ölçekte düzenlenen ve kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek üzere 25 Kasım–10 Aralık tarihleri arasında yürütülen 16 Günlük Turuncu Günler Aktivizm kampanyasında Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak biz de şiddete karşı olduğumuzu bir kez daha bildirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin şiddetin yaygınlığı ve sonuçları hakkında farkındalıklarının geliştirilmesi, mesleki ve sosyal alanlarda şiddet vakalarına yerinde ve doğru müdahalelerde bulunmaları arzusundayız. Yüksekokulumuzda yürütülmekte olan eğitimler ile Anestezi, Diyaliz, ilk ve Acil Yardım, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Fizyoterapi ile Çocuk Gelişimi alanlarında çalışmak üzere meslek elemanları yetiştirilmektedir. Bu alanların tümünde de kadınlara karşı uygulanan şiddet vakaları ile karşılaşma, adli süreci başlatma ve gereken müdahaleyi yapma olasılığı bulunmaktadır. Doğru iletişim kurma, sorumluluklarının farkında olma, hukuki ve adli süreç prosedürlerini doğru uygulayabilme şiddet mağdurları açısından çok önemlidir. Denizli Soroptimist Kulübü Derneği ve Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen bu eğitimlerin yararlı olmasını diliyor, bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan konuşmacılarımız Psikolog Şebnem Dal Üzülmez ve Avukat Jülide Keleş Yarışan’a emekleri için çok teşekkür ediyoruz. Kadınların eşit haklarla, ayrımcılığa uğramadan, şiddete maruz kalmadan daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi umuduyla bizler de mesleki ve toplumsal alanlarda herkese “Şiddete Kayıtsız Kalmayın” çağrısı yapıyoruz.”

KadınaKarşıŞiddetVakalarındaNeYapılmasıGerektiğiniUzmanlarındanDinlediler
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli için kapsamlı turizm yol haritası belirlendi
Denizli’de piyasa değeri 3 milyon TL olan kaçak mala el konuldu
Süratli otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü kadın hayatını kaybetti
Denizli'de kan donduran olay: Alkollü eğlence dönüşü darp edilen bebek hastanelik oldu
Afyon’da Gelişim Ligi maçına verilen saha tepkilere neden oldu
DENİZLİ SU ZİRVESİ İLE SUYUN GELECEĞİ İÇİN ORTAK SORUMLULUK VURGUSU
DSO’DA YILIN SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Komşusunu darp eden sivil memur hakkında soruşturma açıldı
Fidanlar çınarlarla buluşuyor, nesiller arası gönül köprüsü kuruluyor
Merkezefendi’nin festivali soğuk kış günlerini ısıtıyor
Tır ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada yaşlı adam hayatını kaybetti
Tüp mide ameliyatı hastalara konfor ve ağrısız bir tedavi imkanı sunuyor
Servis şoförünün dikkati faciayı önledi, işçiler saniyelerle yanmaktan kurtuldu
Sırıklı sakinlerinden 2 bin kişilik keşkek hayrı
Heykel çalışması ‘Döngü’ sergilenmeye değer görüldü
Eğitim Bilimci Paşayev, Azerbaycan’da kariyer fırsatlarını keşfetme yöntemlerini anlatacak
DTO komite ve meclis üyeleri ortak istişare toplantısında buluştu
Buldan Gençlik Merkezinde mini hayvanat bahçesi kuruldu
Buz Pateni Pisti gençlerin yeni buluşma noktası oldu
Ebe anne doktor oğluyla birlikte şifa dağıtıyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli için kapsamlı turizm yol haritası belirlendi

Denizli’de piyasa değeri 3 milyon TL olan kaçak mala el konuldu

Süratli otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü kadın hayatını kaybetti

Denizli'de kan donduran olay: Alkollü eğlence dönüşü darp edilen bebek hastanelik oldu

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle