MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Kağıt kıvırarak para kazanıyorlar

Ana SayfaKültür SanatKağıt kıvırarak para kazanıyorlar
Kağıt kıvırarak para kazanıyorlar
16 May, 2018, Wednesday 15:16 2724
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda açılan "quilling" kursuna katılan kadınlar, rengarenk kartonları kıvırarak yaptıkları tablolarla hem stres atıyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Orta Çağ Avrupası'nda İngiltere, Fransa ve İtalya'da süsleme sanatı olarak doğan, son yıllarda Japonya ve Çin'de yoğun olarak yapılan quilling, Afyonkarahisarlı kadınlardan da büyük ilgi görüyor.

Millet Hamamı'nda ilk kez açılan kursa katılan 25 kadın kursiyer, el becerileriyle kartonları sanata dönüştürüyor.

Kurs eğitmeni Hatice Akıner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursa ilginin yüksek olduğunu söyledi.

Kursiyerlerin gayretlerinin kendilerini memnun ettiğini belirten Akıner, "Tabii ki meşakkatli ve zor. Çünkü cımbızlarla çalışıyoruz. Bazı ayrıntıları verebilmek için çok uğraşıyoruz. Bu işin püf noktası sabırlı olmak ve titiz çalışmaktır. Genellikle beyaz zeminde çalışılıyor. Renkli fon kartonu zeminlerine de çalışmalarımız oluyor. Bu kursu şehrimizde ilk defa açtık ve büyük ilgi görüyor." diye konuştu.

Akıner, kağıt kıvırma sanatıyla birçok çalışma yaptıklarını, genellikle Türk bayrağı, gitar, keman, fil, anne ile çocuk, Japon ve İngiliz kadın elbiselerinin detaylarını çalıştıklarını anlattı.


- "Psikolojik olarak rahatladıklarını söylüyorlar"

Kursiyerlerin bir dekoratif tabloyu 7 ila 15 gün arasında tamamlayabildiğini kaydeden Akıner, şöyle devam etti:

"Üzerinde çalıştığımız tablo bittiği zaman kursiyerlerimiz bütün yorgunluklarını unutuyor. Yaptığımız tabloların göze hoş görünmesi çok önemli. Detay ve titizlik olunca ortaya güzel çalışmalar çıkıyor. Kursiyerlerden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Psikolojik olarak rahatladıklarını söylüyorlar. Hayal gücünü ve hafızayı güçlendiriyor. Kursiyerler renklerle iç içe oldukları için yaptıkları çalışmalardan zevk alıyorlar. Bu da onlar için bir terapi oluyor. Hatta bazıları, hayatlarındaki bazı problemleri unuttuklarını söylüyorlar. Bazı arkadaşlarımız, bu işi hobi olarak yapsalar da önemli bölümü aile bütçelerine katkı sağlamak için sipariş alıp satıyor."

Kursiyerlerden Gülşah Gencer de quilling ile iki ay önce tanıştığını ve hobi amacıyla kursa katıldığını dile getirdi.

"Şu anda sipariş alarak ev bütçesine katkı sağlıyorum" diyen Gencer, büyük keyif alarak çalıştığını aktardı.


- Kursiyer Çapraz: "Hayal gücümüzü kağıda döküyoruz"

Emine Çapraz da kursu tesadüfen gördüğünü, hayalindeki tasarımları kağıda dökebilmek için katılmaya karar verdiğini ifade etti.

Kursun, insanı bedenen ve ruhen çok dinlendirdiğine işaret eden Çapraz, "Canlı renklerle güzel tablolar oluşturuyoruz. Telkari ve dikey çalışmalar yapıyoruz. Açıkçası hayal gücümüzü kağıda döküyoruz. Renklerle uyum ve ahengi yakalıyoruz. Bu kursta olmaktan çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Kağıtkıvırarakparakazanıyorlar
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı
Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan otomobil uçurumdan aşağıya yuvarlandı
Kuralları hiçe sayan sürücüler kameralara yakalandı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR SANAT

BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı

SANATSEVERLER CELAL GÜNAYDIN’IN RESİM KOLEKSİYONU SERGİSİNDE BULUŞACAK

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle