MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Karateci kızın kıyafeti nedeniyle turnuvadan men edilmesine tepki yağıyor

Ana SayfaDenizli GündemKarateci kızın kıyafeti nedeniyle turnuvadan men edilmesine tepki yağıyor
Karateci kızın kıyafeti nedeniyle turnuvadan men edilmesine tepki yağıyor

Denizli’de 10 yaşındaki karateci kızın, boynunu açmadığı gerekçesiyle Türkiye Karate Şampiyonasından men edilmesine tepkiler sürüyor. Denizli Memur-Sen, Karate Federasyonuna “28 Şubat’ın yeniden hortlatılmasına asla izin vermeyiz” diyerek, tepki gösterdi.

09 May, 2023, Tuesday 13:19 705
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli’de 10 yaşındaki karateci kızın, boynunu açmadığı gerekçesiyle Türkiye Karate Şampiyonasından men edilmesine tepkiler sürüyor. Denizli Memur-Sen, Karate Federasyonuna “28 Şubat’ın yeniden hortlatılmasına asla izin vermeyiz” diyerek, tepki gösterdi.

Adapazarı’nda yapılan seçmelerde kategorisinde birinci olan 10 yaşındaki Melike Yaren Arsu, Türkiye Karate Federasyonu tarafından Denizli’de düzenlenen Minikler Türkiye Karate Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Antrenörü tarafından yapılan kayıt işlemleri onaylanan Melike Yaren Arsu, 27 Nisan 2023 tarihinde yapılan ilk müsabakasını kazanarak ikinci karşılaşmasına katılmaya hak kazandı. İkinci müsabakasına başlayacağı sırada Şef Hakem Şeyhmuz Baybora tarafından karşılaşmadan men edilen Arsu’nun, başörtü olduğu için ikinci mücadelesinde yarışmasına izin verilmedi. Türkiye Karate Federasyonu’ndan kızın müsabakadan men edilmesine ya da maça çıkmasına engellenmesine ilişkin kayıt ve tutanakları talep eden baba Atakan Arsu, haksız uygulamaya karşı hukuk mücadelesi başlattı.

Olaya tepkiler ardı ardına yağarken Memur-Sen Denizli İl Temsilciği tarafından bir açıklama yayımlandı. Yapılan açıklamada; “Son 20 yılda spor ve sporcunun teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve özellikle çocuk yaşlardan itibaren özendirilmesi için devletimiz tarafından ciddi yatırımlar ve çalışmalar yürütülmüş, sonucunda her kategoride milyonlarca çocuğumuz farklı dallarda sporla buluşmuştur. 10 yaşındaki Melike Yaren Arsu kızımızda bu sporculardan birisi olarak, Türkiye Karate Federasyonu tarafından Denizli’de düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmış, antrenörü tarafından yapılan kayıt işlemleri onaylanmış, 27 Nisan 2023 tarihinde yapılan ilk müsabakasını kazanarak ikinci karşılaşmasına katılmaya hak kazanmıştır. İkinci müsabakasına başlayacağı sırada Merkez Hakem Kurulu Üyesi Uğur Kobaş’ın ısrarı üzerine Şef Hakem tarafından başörtülü olduğu için karşılaşmadan men edilmiştir. Karate Federasyonu Genel Sekreteri Hacı Beşbadem ise ‘Başörtüsü farz ama karate yapmak farz değil’ diyerek 10 yaşındaki kızımızın spor yapma hakkına müdahale etmiş, anayasal hak olan ve dini vecibelerini yerine getiren kızımızı sporun dışına iterek açıkça bu suça ortak olmuştur. 28 Şubat sürecinden kızlarımızın başörtüsünden dolayı üniversite kapılarından çevrildiği, turnikelere sıkıştırıldığı, ikna odalarına hapsedildiği, eğitim hakkının gaspedildiği çağ dışı uygulamaların seçim önü yeniden hortlaması veya hortlatılmaya çalışılması o döneme özlemin bir tezahürü olduğu açıkça görülmektedir. Türkiye Yüzyılı hayalleri ve hedeflerinin önündeki en büyük engel; bunun gibi çağdışı uygulamalar, köhne zihin yapıları, insana ve inanca saygısı ve hatta tahammülü olmayan geleceğe bir adım atmak yerine barikat ve bariyer kuranlar olacaktır. 28 Şubat özlemi çekenleri ve köhnemiş zihniyeti şiddetle kınıyor, konuyu yakından takip ediyor, Türkiye’de bir daha 28 Şubat döneminin hortlatılmasına asla müsaade etmeyeceğimizi belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.
(EEP-MB-S)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Babadağ'ın dokuma kültürü, DOSTEK Koleji'nin tasarımlarıyla sahneye taşındı
Elektronik sigarada yanlış güven hissi
Zirai dondan etkilenen üreticilere 406 milyonluk destek
Denizli Sanayi Odasi Meslek Komiteleri Ortak Toplantisi gerçekleştirildi
Çal’da 2 mahallede şap tespit edilmesi üzerine 19 mahalle karantinaya alındı
Denizli’de silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Babadağ’da off-road gösterileri nefes kesti
Babadağ Belediyesinin 7’nci kez düzenlediği Babafest coşkuyla devam ediyor
Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı
Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı
Zafer Partisi lideri Özdağ’dan Başkan Kepenek’e övgü; "Gerçekten kıskandım"
Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı
Kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı
Şarampole devrilen kamyonetin sürücü yaşama tutunamadı
Denizli'de avcılar denetlendi, kaçaklar yakalandı
Eve giren yılan paniğe neden oldu
Güney Ege’den 5,75 milyar TL’lik yatırım hamlesi
Yoldan çıkıp ağaca çarpan araçtaki iki genç hayatını kaybetti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi

Zirai dondan etkilenen üreticilere 406 milyonluk destek

Çal’da 2 mahallede şap tespit edilmesi üzerine 19 mahalle karantinaya alındı

Denizli’de silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle