MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Katar'dan Akdeniz'deki sismik aramalarda iş birliği önerisi

Ana SayfaEkonomiKatar'dan Akdeniz'deki sismik aramalarda iş birliği önerisi
Katar'dan Akdeniz'deki sismik aramalarda iş birliği önerisi

Katar merkezli Uluslararası Enerji ve Sürdürülebilir Gelişme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Attiyah, Qatar Petrol'ün, gaz aramalarında Türkiye ile partner olmaktan mutluluk duyacağını söyledi.

05 December, 2017, Tuesday 13:15 1747
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

İSTANBUL(AA) - Katar merkezli Uluslararası Enerji ve Sürdürülebilir Gelişme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bin Hamad Al-Attiyah, Qatar Petrol'ün, gaz aramalarında Türkiye ile partner olmaktan mutluluk duyacağını söyleyerek, "Burası büyük bir bölge ve Türkiye de burada önemli bir rol oynayabilir." ifadesini kullandı.

Katar'da daha önce Başbakan Yardımcılığı ve Enerji Bakanlığı görevlerinde de bulunan Attiyah, Türkiye-Katar ilişkileri ve iki ülke arasındaki potansiyel iş birliklerini AA muhabirine değerlendirdi.

Attiyah, Türkiye ile Katar'ın çok yakın ilişkileri olduğunu dile getirerek, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın, 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları sonrasında Türkiye'nin gösterdiği desteğin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

Attiyah, söz konusu ablukayla bu ülkelerin Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi'ne zarar verdiklerini ve bölgedeki yapıyı olumsuz etkilediklerini ifade etti.

"Bu ablukayla bizim tamamen batacağımızı sandılar." diyen Attiyah, finansal sistemlerini korumak için önlemler aldıklarını anlattı.

Attiyah, bu ülkelerin, Katar'ın finansal sisteminin ve yerli para biriminin çökeceğine ilişkin söylentiler yaydığını belirterek, "İnsanların, parasını ülke dışına çıkarmasını istediler ama biz de önlemler aldık. Bütün bankalar ve yerli döviz büroları doları Dubai'den alıyordu. Şimdi, Dubai yerine Hong Kong ve dünyanın başka bölgelerinden getiriyorlar çünkü bize döviz sıkıntısı yaşatabilirlerdi. Bizim ekonomimiz çok güçlü o yüzden de başarısız oldular." diye konuştu.

"Türkiye, Akdeniz'de önemli bir rol oynayabilir"

Attiyah, Katar'ın Akdeniz ve Kıbrıs'ta ExxonMobil ve bazı uluslararası şirketlerle doğalgaz aradığına işaret ederek, "Türkiye de Akdeniz'de doğalgaz aramaları yapıyor ama bu konudaki tecrübesi kısıtlı. Türkiye'nin gaz aradığı lokasyonlar çok iyi o yüzden gaz keşfedebileceğini düşünüyorum. Qatar Petrol, gaz aramalarında Türkiye ile partner olmaktan mutlu olacaktır. Burası büyük bir bölge ve Türkiye de burada önemli bir rol oynayabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Katar'ın önemli müttefiklerinden biri olduğunu vurgulayan Attiyah, "Bu nedenle Katar'ın ilk önceliği Türkiye. İki ülke arasındaki ticaret hacmi de oldukça iyi durumda. Katar'a karşı abluka uygulayan bu ülkelere bir daha hiçbir zaman güvenemeyeceğiz. O yüzden bu ülkelerden herhangi bir ürün tedariğimiz olmayacak. Türkiye, bizim ticaretimizde en büyük paya sahip oluyor. Ben, Katar ve Türkiye'nin üçüncü ülkelerde de farklı sektörlerde yatırım yapabileceğini düşünüyorum." dedi.

Muhabir: Nuran Erkul Kaya

Katar'danAkdeniz'dekisismikaramalardaişbirliğiönerisi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu
Merkezefendi Belediyesi yeşil alana kaçak yapı iddiasıyla ilgili inceleme başlattı
Atatürk’ün Denizli’ye gelişi çeşitli programlarla kutlandı
Emekli polis çatıdan düşerek hayatını kaybetti
DTO Başkanı Erdoğan; "100 milyar TL’lik finansman paketi, imalat sanayimize güç katacaktır"
DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada

Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti

DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ

Çameli’ye 300 bin avroluk hibe

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle