MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

KOVID-19’LA YENİ DÜNYA DÜZENİ

Ana SayfaDenizli GündemKOVID-19’LA YENİ DÜNYA DÜZENİ
KOVID-19’LA YENİ DÜNYA DÜZENİ

DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Okan KONYALIOĞLU, dünya genelinde hızla yayılan Kovid-19 virüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

25 March, 2020, Wednesday 11:03 4845
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Dünya genelinde hayatı durdurma noktasına gelen ve ülkemizde de artan bir ivmeyle yayılmaya başlayan koronavirüs salgını (kovid-19) maalesef önümüzdeki günlerde de etkisini gösterecektir. Bu virüsün yayılmasının önlenmesi sadece bilim insanlarının, hükümetlerin değil bireysel olarak herkesin, hepimizin sorumluluğundadır.

Salgın, halk sağlığı açısından yarattığı sorunların yanı sıra, iki yıldır ekonomide yaşanan daralmadan dolayı zaten zorlanan firma ve bireylerin odak noktalarını da değiştirmiştir. Düne kadar 2020 yılsonu bütçesi, hedefleri tartışılırken, dünya genelinde tüketimin azalmasından dolayı sipariş iptalleri başlamış, üretilmiş mamuller bile sevk edilemez duruma gelmiştir. Ne kadar süreceği tam olarak öngörülemeyen bu süreçte firmalar stok maliyeti, nakit akışı, ödemeler gibi birçok konuda hangi aksiyonu alacağı konusunda karasız kalmaktadır.

Ülkemizde çoğunlukla aile işletmesi modelinde KOBİ düzeyinde şirketler bulunmaktadır. Bu şirketler, sermaye yapıları yeterli seviyede olmadığından faaliyetlerini banka kredileri, vadeli alım/satımlar ile sürdürmektedirler. Finans sektöründe özellikle kamu bankaları tarafından destek paketleri açıklanmış ve bazı özel bankalar da benzer adımlar atmıştır. Önemli olan bu destek paketlerinin prosedüre takılmadan bir an önce devreye alınmasıdır.

Salgın ile birlikte şu an ülkemizi tehdit eden sıkıntılardan biri işsizliktir. Daha şimdiden perakende ve turizm sektörü faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Bu sektörler yoğun işgücü ile çalıştıklarından ne yazık ki birçok kişi bir anda işsiz kaldı ve bu şartlarda iş bulmaları da pek mümkün gözükmüyor. Bu nedenle; firmalar için verilen desteklere ilave olarak bireylere yönelik tedbirler de alınmalı, bu insanların hayatını devam ettirebilmesi için gerekli olan su, elektrik, doğalgaz gibi zaruri giderlerinde devlet tarafından kolaylık sağlanmalıdır. 

Sosyal izolasyonu ve VUCA'yı (volatility-değişken, uncertainty-belirsizlik, complexity-karmaşıklık ve ambiguity-muğlaklık) hayatımızın merkezine taşıyan bu tehdidin yansımaları sadece kısa vadede kalmayacak, orta ve uzun vadede iş  ve özel hayatımızı, alışveriş alışkanlıklarımızı, seyahatlerimizi, tatillerimizi, üretim model ve süreçlerimizi, toplantılarımızı, eğitim dünyasını ve daha birçok şeyi de yıkarak değiştirecektir.

Ülke olarak hep birlikte mücadele edeceğimiz bu süreci başarı ile atlatacağımıza, yaşadıklarımızın direncimizi ve dönüşüm becerimizi artıracağına inanıyoruz. Bu süreçte canla başla ve büyük bir özveri ile görevinin başında olan sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz.

KOVID-19’LAYENİDÜNYADÜZENİ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Budanan ağaçlar yuvaları ısıtıyor
MERKEZEFENDİ’DE 2. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI
DSO Başkanı Kasapoğlu; "Dünyanın en önemli tekstil üreticilerinden birisiyiz"
DTO Başkanı Erdoğan, 2026 Heimtextil Fuarında Denizlili firmaları yalnız bırakmadı
Kamyonet buzlanan yolda kayarak ilerledi
Yunus Emre Sosyal Tesisi’nin temeli törenle atıldı
DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR
DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR
BAŞKAN ERTEMUR: “BASIN BİZİM İÇİN BİR AİLEDİR”
Denizli Büyükşehir umut olmaya devam ediyor
EGEKENT HASTANESİ KARAMAN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ TEMEL ATMA TÖRENİ
TEMEL ATMA TÖRENİ
Denizli'de 31 üyesi tutuklanan suç örgütüne 2. dalga operasyon: Gözaltına alınan 17 kişiden 12'si tutuklandı
Uçuruma yuvarlanan araçta bulunan 2'si çocuk 5 kişi yaralandı
CHP Genel Başkanı Özel: "Seçim sath-ı mailindeyiz, kapı kapı gezmeye var mısınız?"
Usta sanatçı Talip Özkan türkülerle anıldı
TEMEL ATMA TÖRENİ
Halkbank Kadınlar Türkiye Kupası final karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenlendi
Denizli Büyükşehir, dondurucu soğuklarda evsizlere sıcak yuva sağlıyor
Başkan Çavuşoğlu gazeteciler ve aileleri ile bir araya geldi
BASIN, TOPLUMUN HABER ALMA HAKKININ TEMİNATIDIR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Budanan ağaçlar yuvaları ısıtıyor

Kamyonet buzlanan yolda kayarak ilerledi

DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR

BAŞKAN ERTEMUR: “BASIN BİZİM İÇİN BİR AİLEDİR”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle