MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Maliye Bakanı Ağbal: Artık defter tasdiki yok, defter saklama yok

Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanı Ağbal: Artık defter tasdiki yok, defter saklama yok
Maliye Bakanı Ağbal: Artık defter tasdiki yok, defter saklama yok

Maliye Bakanı Ağbal, yeni geliştirdikleri Defter Beyan Sistemi ile defter bilgileri ve kayıtlarının, Maliye Bakanlığının geliştirdiği bir sistemde tutulacağını belirterek, "Bundan sonra artık defter tasdiki yok, defter saklama yok." dedi.

12 January, 2018, Friday 17:01 2125
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

ANKARA (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni geliştirdikleri Defter Beyan Sistemi ile basit usul kapsamındaki vergi mükelleflerinin esnaf odalarında tutulan defter bilgileri ve kayıtlarının, Maliye Bakanlığının geliştirdiği bir sistemde tutulacağını belirterek, "Bundan sonra artık defter tasdiki yok, defter saklama yok." dedi.

Ağbal, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunda (TESK) düzenlenen "Defter Beyan Sistemi"nin tanıtım toplantısındaki konuşmasında, esnaf ve sanatkarların daha rahat koşullarda çalışabilmesi için son 3 yıldır birbiri ardına düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Özellikle gençleri müteşebbis olmaya yönlendirmek istediklerini dile getiren Ağbal, "Üniversiteden, liseden mezun olan gençlerimiz kendi iş yerlerini açsınlar istiyoruz. Onun için dedik ki, '75 bin liraya kadar ilk üç yılda elde ettiğiniz kazançlara bir kuruş vergi yok.' Basit usul mükelleflerimizin yıllık 8 bin liraya kadar olan kazançlarına istisna getirdik. Dolayısıyla buradan yaklaşık 750 bin basit usul mükellefimiz yararlanmış oldu." ifadesini kullandı.

TESK ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu başkanlarının talepleri doğrultusunda ticari araçlara yönelik ÖTV'siz araç alma uygulaması getirdiklerini anımsatan Ağbal, "Uygulama 2019'a kadar devam edecek. Sağolsun taksici kardeşlerim her yerde teşekkürlerini söylüyorlar. Sizlerin yüzü güldükçe bizim de yüzümüz gülüyor." diye konuştu.

"Artık defter saklama yok"

Defter Beyan Sistemi'nin ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Ağbal, bir esnaf odasını ziyaretinde basit usul vergi mükelleflerinin bilgilerini bilgisayara giren bir personele rastladığını söyledi.

Bunun üzerine Bakanlık olarak bir yazılım oluşturmaya karar verdiklerini dile getiren Ağbal, "Bütün esnaf odalarımız internet ortamında bu yazılıma erişebilsin ve esnaf odalarında tutulan bütün defterler, belgeler internet ortamına girsin dedik." ifadesini kullandı.

Konuyu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile de konuştuklarını aktaran Ağbal, birlikte bir uygulama yazılımı geliştirdiklerini bildirdi.

Söz konusu sisteme Defter Beyan Sistemi adını verdiklerini anlatan Ağbal, "Bugün artık basit usul mükelleflerimizin esnaf odalarında tutulan defterlerini, kayıtlarını Maliye Bakanlığının geliştirdiği bir sistemde tutma imkanına kavuştuk. Bundan sonra artık defter tasdiki yok, artık defter saklama yok." dedi.

Yazılımın herkesin anlayabileceği düzeyde olduğunu belirten Ağbal, 1 Temmuz'a kadar geçiş süreci tanındığını, serbest meslek kazancına göre defter tutanlar için ise uygulamanın başladığını kaydetti.

"Esnaf üzerinde en büyük yük defter tasdikiydi"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Maliye Bakanı Ağbal'ın göreve geldiği günden bu yana esnaf ve sanatkarla ilgili problemlerin çözümünde önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.

Ağbal'ın yeni nesil esnaf ve sanatkarın ayakta kalabilmesi için yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, "Esnafın üzerinde en büyük yük defter tasdikleriyle ilgili uygulamaydı. 2018'den itibaren defter tasdiki işlemlerini notere gitmeden internet üzerinden yapabileceksiniz." dedi.

Muhabir: Erdal Çelikel,Enes Duran

MaliyeBakanıAğbal:Artıkdeftertasdikiyokdeftersaklamayok
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Honaz Belediyesinden şeffaf mali tablo: 2025 bütçesi fazla verdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ
Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ
Denizli’de 5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti
Tavas'ın her noktası bayraklarla donatıldı
BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Uğur Mumcu anma gecesi
Denizli Büyükşehir’in çocuk şenliği coşkuyla başladı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Honaz Belediyesinden şeffaf mali tablo: 2025 bütçesi fazla verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti

DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ

Denizli Büyükşehir’in ulaşım desteği büyüyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle