MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Mardinli Rızgar geleceğin "Farjad"ı olmak istiyor

Ana SayfaKültür SanatMardinli Rızgar geleceğin "Farjad"ı olmak istiyor
Mardinli Rızgar geleceğin "Farjad"ı olmak istiyor
26 April, 2018, Thursday 13:16 1686
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İZMİR (AA) - AHMET BAYRAM - İzmir'in çoğunlukla göç alan Eşrefpaşa ve Kadifekale semtlerindeki yoksul ailelerin çocuklarının katılımıyla kurulan Barış Çocuk Senfoni Orkestrası'nda kemandaki başarısıyla başkemancılığa kadar yükselen Rızgar Yiğit, gelecek vadeden müzik kulağıyla konservatuvara hazırlanıyor.

Mardin'den İzmir'e göç eden ev hanımı anne ve belediye işçisi babanın 2 çocuğundan biri olan 12 yaşındaki Yiğit, yaklaşık 2 yıl önce Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının kursunda tanıştığı kemanda büyük ilerleme kaydetti.

Çimentepe Mahallesi'ndeki Dumlupınar Ortaokulunda eğitimini sürdüren Rızgar Yiğit, İzmir'de "Yoksul çocuklar orkestrası" olarak bilinen Barış Çocuk Senfoni Orkestrası'na katılarak çalışmalara başladı.

Orkestradaki yeteneği ve gayretiyle eğitmenlerinin dikkatini çeken Yiğit, kısa sürede senfoni orkestrasında şeften sonra gelen başkemancı konumuna kadar yükseldi.

- "Geleceği çok parlak"

Rızgar Yiğit'in orkestradaki müzik eğitmeni Ceren Gün, çalışmalara başladıklarında çocuktaki yeteneği hemen farkettiğini belirterek, "Rızgar açıkçası çok yetenekli, yeteneğinin yanı sıra söyleneni hemen kapabilen bir öğrenci. Bu benim dikkatimi çekti. Çok fazla istekli ve çalışkan. Verdiğinin fazlasını getiren bir çocuk. Bu şekilde çok daha fazla ilerleme katettiği için öne çıktı." dedi.

Gün, Rızgar Yiğit'in yeteneğiyle orkestranın başkemancısı olduğuna işaret ederek, "Başkemancı demek, senfoni orkestralarında şeften sonra ikinci sorumlu kişidir. Bütün orkestranın şeften sonra gelen kişisidir, en köşede oturur, orkestranın düzeninden sorumludur. Rızgar böyle bir konumda şu an. Geleceğini çok iyi görüyorum, şu anda konservatuvara hazırlıyoruz Rızgar'ı. Konservatuvar sınavlarını kazanır kemancı olursa geleceği çok parlak." diye konuştu.

- "Sahnede keman çalarken mutlu oluyorum"

Dumlupınar Ortaokulu Müzik Öğretmeni Arzu Kutlay ise öğrencisinde iyi bir "müzik kulağı" olduğunu anladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Okuldaki derslerde müzik kulağının olduğunu farketmiştim. Müzik eğitimi alıp almadığını sordum. Barış Çocuk Senfoni Orkestrasıyla çalıştığını söyledi. Ben de bundan çok memnun oldum ve onu destekledim. Sınıftaki etkinliklerimize katılıyor ve öğrencilerime örnek oluyor. Kulağı olan bir öğrenci olduğu için konservatuvara gitmesini isterim. Rızgar'ın küçük yaşta müzik eğitimine başlaması onun için büyük bir avantaj, eğer bırakmazsa, çalışmalarını sürdürürse, bence geleceğin büyük bir sanatçısı olacak."

Anne Dilber Yiğit de oğlunun katıldığı kursta hocaları tarafından keşfedildiğini anlatarak, "Orkestradaki hocaları bize konservatuvara gitmesi gerektiğini söylediler. Anne babası olarak düşündük, gitmesini istedik. Rızgar'ı konserlerinde sahnede izliyorum, sahnede o keman çalarken çok mutlu oluyorum. İnşallah ilerde iyi bir geleceği olur." ifadelerini kullandı.

- "Farid Farjad gibi ünlü bir keman sanatçısı olmak istiyorum"

Rızgar Yiğit ise daha önce de müziğe ilgisi olduğunu ancak imkan bulamaması nedeniyle bir türlü başlayamadığını aktararak, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının müzik kursuna gittiğini, henüz 10 yaşındayken kemanla tanıştığını ve daha sonra ailesinin desteğiyle Barış Çocuk Senfoni Orkestrası'na katıldığını söyledi.

Yiğit, eğitmenlerinin takdiriyle orkestranın başkemancısı olduğunu anımsatarak, "Konserlerde başkemancı olmanın bazı zorluklarını yaşıyorum, tek çaldığım bölümler zorluyor ama gelecekte Farid Farjad gibi ünlü bir keman sanatçısı olmak istiyorum. İlk hedefim konservatuvarı kazanmak." şeklinde konuştu.

MardinliRızgargeleceğin"Farjad"ıolmakistiyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı
Çalışmayan motorunu yakıp, karşısına geçip izledi
Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı
Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR SANAT

BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı

SANATSEVERLER CELAL GÜNAYDIN’IN RESİM KOLEKSİYONU SERGİSİNDE BULUŞACAK

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle