MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Merkezefendi’de küçükbaş hayvan desteği kayıtları başlıyor

Ana SayfaDenizli GündemMerkezefendi’de küçükbaş hayvan desteği kayıtları başlıyor
Merkezefendi’de küçükbaş hayvan desteği kayıtları başlıyor

Merkezefendi Belediyesi tarafından ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ dahilinde kadın üreticilere küçükbaş hayvan desteğinin ikincisi sağlanacak. 5 koyun, 1 koçun ve 6 aylık yem desteğinin verileceği başvurular 19 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

14 September, 2022, Wednesday 17:46 697
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Merkezefendi Belediyesi tarafından ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ dahilinde kadın üreticilere küçükbaş hayvan desteğinin ikincisi sağlanacak. 5 koyun, 1 koçun ve 6 aylık yem desteğinin verileceği başvurular 19 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarına devam eden Merkezefendi Belediyesi kadın üreticilere ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ doğrultusunda küçükbaş hayvan desteği sağlamaya devam ediyor. İkincisi gerçekleştirilecek olan küçükbaş hayvan desteği projesi üreticiye ve kırsal ekonomiye katkı sağlıyor. 6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunu ile birlikte köyden mahalleye dönen Altındere, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa ve Aşağışamlı Mahallelerinde ikamet eden kadın üreticilere Tarsim sigortalı, merinos ve merinos melezi cinsi 5 adet koyun, 1 adet koç ve 6 aylık yem desteği sağlanacak.

2021 yılı içerisinde destekten yararlanan 27 kadın üreticiye 162 küçükbaş hayvan teslim edilmişti. Teslim edilen küçükbaş hayvanların yavrulamasıyla üreticiler 133 adet kuzu sahibi oldu. Proje dahilinde kadın üreticiler bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek projeye, birer adet yavruları ile destek sağlayacaklar. Destekten yararlanmak isteyen kadın üreticiler, 19 Eylül - 3 Ekim 2022 tarihleri arasında Merkezefendi Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

“Kadın üreticilerimizin yanındayız”
Kadın üreticilere her türlü desteği vererek arkalarında olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kırsal Kalkınma Eylem Planı dahilinde geçen yıl ilkini başlattığımız 5 koyun, 1 koç ve 6 aylık yem desteği projemizin bu yıl ikincisi için kayıt başvuruları başlıyor. Amacımız köyden mahalleye dönen ve hayvancılık ile geçimini sağlayan ya da sağlamak isteyen kadın üreticileri, ekonomik anlamda desteklemek istiyoruz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız, üreticinin yanındayız. Üreticilerimize desteklerimiz her zaman devam edecek” diye konuştu.

Desteklerden faydalanacaklar
Proje ile ilgili olarak hayvan desteğinden; yalnızca kadın üreticilere destek sağlanacak, hayvan varlığı 15 küçükbaş veya 3 büyükbaştan fazla olmayan, Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olarak çalışmayan ya da bu kurumdan “Çiftçi Bağkuru Emekliliği” dışında bir emeklilik gelirinin olmayan, 18-65 yaş arasında yeterli iş gücüne sahip, Merkezefendi Belediyesi ile 5 yıllık işbirliği yapmayı kabul eden, Uygun koşulları taşıyan barınak veya ağıla sahip, hayvancılık yapmaya niyetli ve istekli kişi, Türkvet kayıt sistemi için gerekli, Hayvancılık İşletme Numarasına sahip, Altındere, Yeşilyaylı, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa veya Aşağışamlı mahallelerimizden birisinde ikamet eden kadın üreticiler düzenlenecek eğitimlere eksiksiz katılacaklarını kabul ederek faydalanabilecek.

merkezefendi belediyesidestekhibekoyun
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Nikferliler halı saha turnuvasında ter döktü
Denizli'nin Gücü Kadınlar Zirvesi Merkezefendi'de gerçekleşti
Buldan simidi coğrafi işaret yolunda
Ceviz üretimiyle Avrupa'daki maaşından daha çok kazanıyor
Çocuklar, eğlence ve hayal dolu bir ara tatil geçirdi
Başkarcı’ya FİFA standartlarında yeni tesis
Denizli OSB’de sanayinin geleceği yapay zekayla şekilleniyor
KOAH hastalarında 10 yıl içinde akciğer kanseri gelişme ihtimali yüksek
3 maç sonra kazanan Merkezefendi’de yüzler gülüyor
DTO, Denizli'nin başarılı sanayici kadınlarının hikayelerini anlatıyor
Merkezefendi'den Alman milli takımına bir yıldız daha
Yardımcısının ses kaydını başkasına dinleten Başkana hapis cezası
Başkan Arslan, Ankara yolculuğu esnasında yeni Gölhisar yolunu inceledi
Pamukkale ve Kaklık Mağarası turları yoğun ilgi görüyor
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti
Durak yerine orta şeritte yolcu indirip alan halk otobüsü pes dedirtti
Tavas’a çevre dostu doğal arıtma tesisi kazandırılıyor
Avrupalı turistlerin dönüşüyle 2026 Pamukkale ve Karahayıt için yıldız yıl olacak
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Nikferliler halı saha turnuvasında ter döktü

Denizli'nin Gücü Kadınlar Zirvesi Merkezefendi'de gerçekleşti

Buldan simidi coğrafi işaret yolunda

Ceviz üretimiyle Avrupa'daki maaşından daha çok kazanıyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle