MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Meşhur Çameli fasulyesinde hasat devam ediyor

Ana SayfaDenizli GündemMeşhur Çameli fasulyesinde hasat devam ediyor
Meşhur Çameli fasulyesinde hasat devam ediyor

Denizli’nin Çameli ilçesinde doğal olarak üretilen coğrafi işarete sahip meşhur Çameli fasulyesinde geçen ay başlayan yaş hasat sürüyor. Doğal kaynak suları ve hayvan gübresi kullanılarak üretilen fasulye, toptancılar aracılığıyla satılmak üzere hallere götürülüyor.

21 September, 2023, Thursday 15:28 1263
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli’nin Çameli ilçesinde doğal olarak üretilen coğrafi işarete sahip meşhur Çameli fasulyesinde geçen ay başlayan yaş hasat sürüyor. Doğal kaynak suları ve hayvan gübresi kullanılarak üretilen fasulye, toptancılar aracılığıyla satılmak üzere hallere götürülüyor.

Denizli’nin Çameli ilçesinde lezzeti ile ünlü coğrafi işarete sahip meşhur Çameli fasulyesinde geçtiğimiz Ağustos ayında başlayan yaş hasat devam ediyor. Sabah akşam toplanan meşhur fasulyeler, ilçeye bağlı mahallelere gelen toptancılar tarafından alınıp farklı illerdeki hallere gönderiliyor. Kuru fasulye için ayrılan fasulyelerde ise hasat yeni başladı.

Çameli ilçesine bağlı Gökçeyaka Mahallesi’nde yaklaşık sekiz yıldır beş dönümlük arazilerinde meşhur Çameli fasulyesi üretimi yaptıklarını anlatan Zafer Şaylan, doğal kaynak suyu ve tavuk, güvercin gübresiyle fasulye üretimi yaptıklarını söyledi. Denizli’nin en meşhur kuru fasulyesinin şuan yaş hasat zamanı olduğunu anlatan Zafer Şaylan, “Fasulye üretimi mevsimlik olduğu için 3 ay içerisinde gelişir, lezzetli olur. Taze fasulyemiz şu anda çok ilgi görüyor. Fasulyeyi bizden alanlar doğal olduğu için çok memnun kalıyor. Havamız, suyumuz, çamlar güzel” dedi.

Çevre illere de gönderiliyor
Çameli’de üretilen yaş fasulyenin başta Muğla, Burdur ve Denizli olmak üzere çevre illere de gönderildiğine dikkat çeken Zafer Şaylan, “Bu fasulye tarlası beş dönüm. Ben sekiz yıldan beri taze fasulye kuru fasulye üretimi yapıyorum. Muğla, Denizli, Burdur’a satış yapıyoruz. Günde 300- 600 kilogram arası taze fasulyemiz çıkıyor. Fasulyeyi Haziranın 20 sinde ektik. Şu anda 1 ay daha hasadımız devam edecek. Fasulyemiz 55 günde verime gelmiştir. 60 günde çiçek gösterir. 75 günde satışa gelir. Ama ben bu sene doğal güvercin gübresinden 55 günde satışa hazırladım. Bu yıl güvercin gübresi nedeniyle 55 günde satışa sunduk. Gübremizi eritiyoruz, tankımıza koyuyoruz, damlamaya veriyoruz suyumuzu. Güvercin gübresini domates ve sebzelerde deniyordum. 2-3 yıldan beri fasulyede deneme yaptım. Verimi de arttı. Her şeye faydası oldu, güvercinleri de kendim besliyorum. 150-200 güvercinimiz var” dedi.

“Tamamen doğal üretim”
Meşhur Çameli fasulyesinin üretiminde doğal kaynak suyu, doğal tavuk ve güvercin gübresi kullandıklarına dikkat çeken Umut Şaylan’da, “Biz burada fasulye üretimi yapıyoruz. Sırık fasulyesini sabah toplamaya başlıyoruz. Akşama kadar topladıktan sora topladığımız fasulyeleri bir miktar para karşılığında toptancıya satıyoruz. Görmüş olduğunuz fasulyeleri hayvan gübresiyle ve doğal yeraltı sularıyla besliyoruz ve buranın yayla havası çok güzel olduğu için fasulyelerimiz taze ve lezzetli oluyor. Bu coğrafi işaretli meşhur Çameli fasulyemiz. Biz bunları güvercin ve tavuk gübresiyle besleyip yeraltından gelen sularla da suluyoruz. Bunlar görmüş olduğunuz gibi taze ve uzun uzun olur. Bunların konservelikleri olsun, her şeyi lezzetli olur. Yaylanın havasından dolayı her şey lezzetli ve taze çıtır olur. Fasulyemiz organiktir. Hiçbir şey kullanmıyoruz tamamen organik. Güvercin gübresi kullanıyoruz. Her şeyimiz organik. Suyumuz yer altından geliyor” dedi.
(KK-MB-E)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ
Denizli’de 5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti
Tavas'ın her noktası bayraklarla donatıldı
BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Uğur Mumcu anma gecesi
Denizli Büyükşehir’in çocuk şenliği coşkuyla başladı
MERKEZEFENDİ’DE KARNE SEVİNCİ ŞENLİKLE KUTLANACAK
BAĞBAŞI GENÇLİK MERKEZİ’NDEKİ İŞ YERLERİ İÇİN İHALE 28 OCAK’TA
PAMUKKALE’NİN GELECEĞİ YÜKSELİYOR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi

Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde

Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle