MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Muğla turizm sezonuna hızlı girdi

Ana SayfaKültür SanatMuğla turizm sezonuna hızlı girdi
Muğla turizm sezonuna hızlı girdi

Tarih ve kültür hazinelerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle her sene 3 milyonu aşkın turisti ağırlayan Muğla, sezona, geçen yılın aynı dönemine göre turist sayısında yüzde 38'lik artışla başladı.

09 June, 2018, Saturday 16:15 3262
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Tarih ve kültür hazinelerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle her sene 3 milyonu aşkın turiste ev sahipliği yapan Muğla, geçen yılın aynı dönemine oranla turist sayısında yüzde 38'lik artış sağladı.

Türkiye'nin, 1484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip ili olan Muğla, turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve muhteşem doğasıyla, 240 bin yatak kapasiteli tesislerinde, yerli ve yabancı misafirlere unutulmaz tatil imkanları sunuyor. Deniz, kum ve güneşin yanı sıra tarihi mekanlar da ziyaretçi çekiyor. Farklı medeniyetlere ait izleri bünyesinde barındıran kent, bölgenin kültür turizmine de büyük katkı sağlıyor.

Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 2 milyon 89 bin 503 yabancı turistin geldiği kentin, bu yıl ilk 5 ayda 481 bin 156 ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

Muğla'yı ziyaret eden turistlerin, gümrük kapılarından girişlerini günlük takip ettiklerine değinen Karacaağaç, "Yılın ilk 5 ayında 481 bin 356 turist, 2 havaalanı ve 9 deniz hudut kapısından giriş yaptı. Geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 38 artış var. Bu yıl inşallah ilimizde yine 3 milyonun üzerinde turisti ağırlayacağız." dedi.

"En çok İngiliz, Hollandalı, Rus, Fransız ve Alman geliyor"

En çok İngiltere, Hollanda, Rusya, Fransa ve Almanya'dan ziyaretçi geldiğini bildiren Karacaağaç, bu yıl ilk 5 ayda en çok İngiltere, Rusya, Almanya, Hollanda ve Ukrayna'dan turist ağırladıklarını ifade etti.

Muğla'da yabancı turist sayısının, gelecek yıllarda daha da artırılması için çalıştıklarını belirten Karacaağaç, alternatif turizmin her çeşidini Muğla ve ilçelerinde hayata geçirebilmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Karacaağaç, "Muğla'ya gelen turist profilini geliştirmek için sadece Avrupa ülkelerinden değil Hindistan, Çin gibi Uzak Doğu ülkelerinden de turist çekmek amacıyla çeşitli basın ve medya gruplarını, kamu ve sektör işbirliğiyle ilimizde misafir ediyoruz. Olumlu sonuçlar alıyoruz.” diye konuştu.

Karacaağaç yamaç paraşütü, rafting, dalış, yelken, kitesurf, kano, dağ bisikleti, jeep safari, atlı safari, bisiklet, yürüyüş gibi farklı turizm türlerini arttırma ve iç kesimlere yaymaya önem verdiklerini dile getirdi.

Okutur: "Turizmde ki olumlu hava tesislere yansıdı"

Dalaman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler ve İşletmeciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur ise son 3 yılın en iyi turizm sezonunu yaşadıklarını kaydetti.

Turizmde yaşanan olumlu havanın, tüm otellere, pansiyonlara ve turistik tesislere yansıdığına dikkati çeken Okutur, "Muğla'da turist sayısındaki artış turizm açısından mutluluk verici. Biz Avrupa'nın en yeni otel ve tesislerinde, en ucuz turizm hizmeti veren ülkesiyiz. Bu nedenle bu yıl yoğunluk daha fazla olacak." dedi.

Okutur, bölgeye gelen ziyaretçi sayısının, seçimlerin ardından daha da artacağını vurgulayarak, özellikle temmuz ve eylül ayları arasında otellerde doluluk seviyesinin yüksek noktalarda olacağını dile getirdi.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala da Bodrum'da bu yıl geçen yıla oranla turist sayısında artış yaşandığını, bunun turizmcileri mutlu ettiğini kaydetti.

Muğlaturizmsezonunahızlıgirdi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Pamukkale Üniversitesi’nde MEMNUNİYETSİZLİK derinleşiyor.
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu
Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı
Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı
Başkan Pütün başpehlivan Çokalı ziyaret etti
Honaz Belediyesi kaynakları verimli kullanarak 17 bin dönüm araziyi suya kavuşturdu
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın Ara Tatil Mesajı
Başkan Kumral; "Çocuklarımız için okullarımıza desteğimizi sürdürüyoruz"
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Başkan Tatık ve ailesine yapılan saldırı karşılıksız kalmadı
Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu
Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti
Çivril’de tarlada oluşan obruk korkuttu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR SANAT

BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı

SANATSEVERLER CELAL GÜNAYDIN’IN RESİM KOLEKSİYONU SERGİSİNDE BULUŞACAK

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle