MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

PAMUKKALE’DE MAHALLELER YARIŞIYOR

Ana SayfaDenizli GündemPAMUKKALE’DE MAHALLELER YARIŞIYOR
PAMUKKALE’DE MAHALLELER YARIŞIYOR

Çevreye duyarlı, doğa dostu bir Belediye olduğunu yaptığı her projede ortaya koyan Pamukkale Belediyesi, doğaya zararlı olan elektronik atıklar konusunda farkındalık yaratmak için önemli bir adım attı.

11 September, 2018, Tuesday 09:41 3781
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Pamukkale Belediyesi, ilçede bulunan 68 mahalle arasında yarışma düzenleyerek en çevreci mahalleyi belirleyecek. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Atık elektronik eşyalar ile atık lambaların çöp olmadığı bilincini oluşturmak için  ‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ adlı yarışma düzenliyoruz” dedi.

Pamukkale ilçesinde sağlıktan, güvenliğe; turizmden, eğitime; spordan, sosyal belediyeciliğe her alanda öncülük ederken, çevreye duyarlı olduğunu her projesinde dikkat eden Pamukkale Belediyesi, yeni yarışmasıyla doğa dostu olduğunu bir kez daha gösteriyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, göreve geldikleri günden bugüne daha yaşanabilir bir Pamukkale için çalışırken birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çekti. “Bugüne kadar yaptığımız her projede önceliğimiz çevreye karşı duyarlılık” diyen Başkan Gürlesin,  “Pamukkale Belediyesi kurulduğu günden bu yana, hem bitkisel atıkların toplanması hem de ambalaj atıklarının ayrıştırılması noktasında muhtarlıklar aracılığıyla ve okullarda seminerler düzenleyerek bilgilendirme çalışmaları yapmaya devam etti. 2017 yılında 10 bin 720 litre atık yağ, 10 milyon 356 bin 816 kg ambalaj atığı toplandı. Pamukkale Belediyesi olarak, çevreye duyarlılık noktasında ambalaj atıkları, elektronik atıklar, atık yağ kısacası geri dönüşümü olabilecek her konuda ilçede bulunan okullarda seminerler ve okullar arası atık pil, atık yağ yarışmaları düzenledik. Bunlara ek olarak yine çevre duyarlığı adına önemli bir proje başlatıyoruz. ‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ yarışması ile toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

ELEKTRONİK ATIKLAR MUHTARLIKLARDA TOPLANACAK

‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ yarışmasının amacı ilçe genelinde elektronik atık konusunda farkındalık yaratmak. Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği yarışmada vatandaşlar evlerinde bozuk, kullanılmayan elektronik atıkları muhtarlıklara teslim edecek. 3 Eylül 2018 tarihi itibari başlayan yarışma, 28 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek. Yarışma, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği madde 15’e göre 5.grup aydınlatma ekipmanları ve 6.grup küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik aletler, oyuncuklar, spor ve eğlence ekipmanları, izleme ve kontrol aletleri atıklarını kapsıyor. Yarışma kapsamında toplanan atıklar Pamukkale Belediyesi’nin toplama sistemine verilecek, görevlilerce tutanaklar ile ayrı olarak kayıt altına alınacak. Dereceye girenler toplanan tutanaklardan belirlenebilirken, gerekli görülmesi halinde mahalle nüfusları da dikkate alınacak. Atık kategorisine göre en çok atık toplayan muhtarlıklar ödüllendirilecek.

TOPLANAN ATIKLAR GERİ DÖNÜŞEME GİDECEK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hem ilçede yaşayan vatandaşların hem de muhtarlıkların geri dönüşüm konusunda daha da duyarlı olmalarının amaçlandığı yarışma kapsamında, vatandaşlar evlerinde bulunan bozulmuş, atıl durumda olan, çöpe gidecek olan tüm aydınlatma ekipmanları, küçük ev aletleri, büyük ve sabit sanayi aletleri hariç olmak üzere elektrikli ve elektronik aletleri, oyuncuklar, eğlence ve spor ekipmanları, izleme ve kontrol aletlerini kapsadığını belirtti. Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak belediyecilik hizmetleri kapsamında elektronik atıkları da topladıklarını ancak halkın bu konuda farkındalığının olmadığına dikkat çekerek, “Amacımız, halkımızı atık yağ, ambalaj atığı gibi atıkların toplanabilirliğinin yanında atık elektrikli, elektronik eşyalar ile atık lambaların çöp olmadığı, bu atıkların belediyeler tarafından oluşturulan merkezlere verilebileceği ile bilinirliliği noktasında toplumda farkındalık oluşturmak. Bu yarışma ile Pamukkale’de en çevreci mahallemizi belirleyeceğiz” dedi. Bu arada yarışma ile ilgili detaylı bilgiler www.pamukkale.bel.tr adresinde yer alıyor.

PAMUKKALE’DEMAHALLELERYARIŞIYOR
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı
Çalışmayan motorunu yakıp, karşısına geçip izledi
Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı
Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu

Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı

Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti

Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle