MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Pamukkale’de Yetiştiricilere Karya Cinsi Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı

Ana SayfaDenizli GündemPamukkale’de Yetiştiricilere Karya Cinsi Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı
Pamukkale’de Yetiştiricilere Karya Cinsi Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca 2011 yılından başlatılan “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında Pamukkale İlçemizde koyun yetiştiricilerine damızlık koç dağıtımı yapıldı.

12 October, 2020, Monday 10:44 5769
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli Belediyesi Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda yapılan koç dağıtımına İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz ERKAYA, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Ali UZAKGİDER, Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kadir Uysal, Denizli ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir ÖZDEMİR, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ile koyun yetiştiricileri katıldı.

 

Dağıtım öncesinde yaptığı konuşmada Tarım ve Orman Bakanlığının küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin yanında olduğunu ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz ERKAYA proje hakkında bilgi vererek “2011 yılında Bakanlığımızca başlatılan ve her yıl ilçelerimizden gelen talepler doğrultusunda koç dağıtımı yapılmaktadır. 2011 yılından 2018 yılına kadar geçen 7 yıl içerisinde ilçelerimizde “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesine” kapsamında 205 yetiştiricimize 542 koç dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Dağıtılan koçlar sayesinde koyun sürülerinde verim artışı sağlamak, kan tazelemek ve ikizlik oranını artırarak ıslah edilmiş sürüler elde etmektir. Bu sayede yetiştiricilerimizin sürü kalitesinin artmasına paralel olarak yetiştiricilerimizin de gelirini arttacak, böylece hem ilimiz koyunculuğunun daha ileri seviyelere çıkmasını sağlamış hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.

 

Burada dağıtımı uygun görülen damızlık koçlar yine İl Müdürlüğümüzce Serinhisar ve Tavas İlçelerimizde uygulanmakta olan “Halk ElindekiÜlkesel Islah Projesi” ni uygulayan elit ve taban sürülerden seçilmiştir. Bugün Pamukkale İlçesi’nde Karya ırkı damızlık koç dağıtılması uygun görülen Bağbaşı mahallemizden 3, Cankurtaran mahallemizden 5,  Güzelköy mahallemizden 1, Irlıganlı mahallemizden 1, Kale mahallemizden 1, Kavakbaşı mahallemizden 1, Korucuk mahallemizden 3, Küçükdere mahallemizden 1 ve Tekke mahallemizden 1 yetiştiricimiz olmak üzere toplamda 9 mahallede 17 yetiştiricimize “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi”  kapsamında 37 baş Karya ırkı damızlık koç ’un yetiştiricilerimize hayırlı olması temenni ediyorum.” diye konuştu.

 

İlimizde küçükbaş hayvan varlığı son on yılda 83’lük artışla 350.408 adetten 691.873 adede ulaşmıştır. Küçükbaş hayvan varlığının 498.253 başı koyun, 193.620 başı keçidir. Küçükbaş hayvan sayısındaki artış İlimizi et ve süt üretiminde rekabet edebilir konuma getirmiştir.

 

Karya ırkı koç kullanarak ilimizde yetiştirilen koyunların et, süt ve döl verimleri yüksek sürüler haline getirmek, kan tazelemek, uygulanacak ıslah çalışmalarıyla Karya ırkı koyun sayısını artırmak ve son dönemde talep edilen Karya ırkının çoğalmasını sağlamaktır. Her ne kadar küçükbaş hayvan varlığımız 691 bine ulaşmış olsa da bizim hedefimiz 1 milyon baş koyun keçi varlığımızın olmasıdır.

 

Karya ırkı kombine verimli, fakir meralara uyumlu, her türlü şartlarda yaşamaya adapte olmuş bir ırktır. Karya ırkı melez bir ırk olup, Sakız koyunu ile Kıvırcık Koçları melezlenmesi ile elde edilmiştir. Denizli, Aydın, İzmir, Manisa ve Uşak illerinde yetiştirilmektedir. Kombine verim yönlüdür. Erken gelişen bir ırktır. İyi bakım besleme ile döl verimi yüksek,  ikizlik oranı 80’dir.  Kuzuların doğum ağırlığı 3.9 kg. olup, 4 aylık canlı ağırlığı 45-50 kg.dır. Besiye alınan Karya ırkı hayvanlar 90-100 kg. canlı ağırlığa ulaşmaktadır.

Pamukkale’deYetiştiricilereKaryaCinsiDamızlıkKoçDağıtımıYapıldı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ
Denizli Ata’sını karşılamaya hazırlanıyor
Başkan Çavuşoğlu’ndan Atatürk’ün Denizli ziyaretinin yıldönümüne anlamlı mesaj
Güvenlik önlemleri alınmadan traverten taşıyan kamyona 25 bin lira ceza kesildi
Başkan Erdoğan, Türkiye-Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumuna katıldı
İş için şehir dışına çıkan koca, döndüğünde evini boş buldu
Denizli'de ulaşım desteğinde başvurular 8 Şubat'ta sona eriyor
Denizli’nin ocak ayı ihracatı 370 milyon dolar oldu
Büyükşehir’in bitmeyen iyilik mesaisi
BAŞKAN ERTEMUR’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI
Merkezefendi Kent Tiyatrosu'nun Şubat ayı oyun takvimi yayınlandı
Başkan Doğan’dan Berat Kandili mesajı
Başkan Tatık: "Berat Kandili gönüllerimizi birleştirsin"
Çameli Belediyespor Süper Amatör için Play-Off’a kaldı
Başkan Arslan, "Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan mübarek Berat Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz"
Trafiği tehlikeye düşüren motosiklet sürücüsüne ceza
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Honaz'da sömestr eğlencesi müzikle renklendi
Balkonda montaj sırasında düşen işçi hayatını kaybetti
Meteoroloji’den Denizli için fırtına uyarısı
Meteoroloji’den Denizli için fırtına uyarısı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Başkan Çavuşoğlu’ndan Atatürk’ün Denizli ziyaretinin yıldönümüne anlamlı mesaj

Güvenlik önlemleri alınmadan traverten taşıyan kamyona 25 bin lira ceza kesildi

İş için şehir dışına çıkan koca, döndüğünde evini boş buldu

Denizli'de ulaşım desteğinde başvurular 8 Şubat'ta sona eriyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle