MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

PAMUKKALE'DEN EL SANATLARINA BÜYÜK DESTEK

Ana SayfaDenizli GündemPAMUKKALE'DEN EL SANATLARINA BÜYÜK DESTEK
PAMUKKALE'DEN EL SANATLARINA BÜYÜK DESTEK

Pamukkale Belediyesi’nin her yıl düzenlediği el sanatları kursunun yıl sonu sergisi açıldı.

04 July, 2018, Wednesday 11:14 5063
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Haftada 30 saat yapılan ve yaklaşık 9 ay süren kurs sonunda ortaya çıkan eserler sergilendi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bayanların el becerilerini geliştirme imkanı bulduğu kursların devam edeceğini belirterek, “Bu kursla bayanların ortaya çıkardığı eserlerin aile ekonomisine katkısı için neler yapabiliriz noktasında çalışmalarımız var” dedi.

Pamukkale Belediyesi tarafından 2015 yılından beri düzenlenen El Sanatları Kursu’nun 2017-2018 dönem çalışmaları tamamlandı. Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen El Sanatları Kursu, Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki, ek hizmet binasında yapıldı. 2017 yılının Ekim ayında başlayan ve haftada 4 gün toplam 30’ar saatte gerçekleşen kursta bayanlar el becerilerini geliştirerek çeşitli eserleri ortaya çıkardılar. Kurs kapsamında kursiyerler, nakış teknikleri, kırkyama, takı tasarımı gibi alanlarda uygulamalı eğitimler alarak, kurs sürecini başarıyla tamamladılar. Kurs sonunda ortaya çıkan 245 eser ise Pamukkale Belediyesi önünde sergilendi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile Başkan Yardımcıları Adnan Kaya ve Türkay Gözlükaya ile Pamukkale Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Çelebioğlu’nun katılımıyla serginin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Başkan Gürlesin sergiyi gezerek ortaya çıkan eserleri inceledi.

“EL EMEKLERİ ORTAYA ÇIKTI”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe sınırları içinde her kesimle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Kadınlara yönelik çalışmalardan biri de bu kursumuz oldu. Usta öğretici Havva Yaman önderliğinde onlarca kursiyerimiz el emeklerini ortaya çıkardılar. Biz kadınlarımıza bu imkanı sağladık. Dönem sonunda ortaya çıkan eserler sergiye dönüştü. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Bayanların bu el emeği göz nuru eserlerini satabilecekleri alan bulma konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız ‘El Emeği Pazarı’ oluşturmak. Bunu önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ben bugüne kadar kursumuza katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Tüm bayanları da bu kursun Ekim ayında başlayacak olan yeni dönemine katılmaya davet ediyorum” dedi.

BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Pamukkale Belediyesi El sanatları Kursu’nun usta eğiticisi Havva Yaman ise Başkan Hüseyin Gürlesin’in önemli katkılarıyla kursun yapıldığını ifade ederek, “2015 yılından bu yana  3 dönem kurs düzenledik. Haftada 4 gün toplamda 30 saatlik uğraşlar sonunda el sanatları ortaya çıktı. Bize destek olan Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyorum. Bu eserlerin satılabileceği bir ortam oluşturulabilirse kursa katılan ev hanımlarının ev ekonomilerine katkı sağlayabileceklerdir. Destekleri için Pamukkale Belediyesi’ne ve başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederim” diye konuştu. Kursiyerlerden Semra Yıldırım, Ayten Kardağ ve Ayşe Koç ise kurs sayesinde el becerilerini geliştirdiklerini anımsatarak, imkan sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ettiler.

PAMUKKALE'DENELSANATLARINABÜYÜKDESTEK
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Budanan ağaçlar yuvaları ısıtıyor
MERKEZEFENDİ’DE 2. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI
DSO Başkanı Kasapoğlu; "Dünyanın en önemli tekstil üreticilerinden birisiyiz"
DTO Başkanı Erdoğan, 2026 Heimtextil Fuarında Denizlili firmaları yalnız bırakmadı
Kamyonet buzlanan yolda kayarak ilerledi
Yunus Emre Sosyal Tesisi’nin temeli törenle atıldı
DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR
DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR
BAŞKAN ERTEMUR: “BASIN BİZİM İÇİN BİR AİLEDİR”
Denizli Büyükşehir umut olmaya devam ediyor
EGEKENT HASTANESİ KARAMAN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ TEMEL ATMA TÖRENİ
TEMEL ATMA TÖRENİ
Denizli'de 31 üyesi tutuklanan suç örgütüne 2. dalga operasyon: Gözaltına alınan 17 kişiden 12'si tutuklandı
Uçuruma yuvarlanan araçta bulunan 2'si çocuk 5 kişi yaralandı
CHP Genel Başkanı Özel: "Seçim sath-ı mailindeyiz, kapı kapı gezmeye var mısınız?"
Usta sanatçı Talip Özkan türkülerle anıldı
TEMEL ATMA TÖRENİ
Halkbank Kadınlar Türkiye Kupası final karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenlendi
Denizli Büyükşehir, dondurucu soğuklarda evsizlere sıcak yuva sağlıyor
Başkan Çavuşoğlu gazeteciler ve aileleri ile bir araya geldi
BASIN, TOPLUMUN HABER ALMA HAKKININ TEMİNATIDIR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Budanan ağaçlar yuvaları ısıtıyor

Kamyonet buzlanan yolda kayarak ilerledi

DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR

BAŞKAN ERTEMUR: “BASIN BİZİM İÇİN BİR AİLEDİR”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle