MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Patentli güvercinler Aydın’dan Denizli’ye uçtu

Ana SayfaDenizli GündemPatentli güvercinler Aydın’dan Denizli’ye uçtu
Patentli güvercinler Aydın’dan Denizli’ye uçtu

Denizli’nin patente sahip 9 asırlık özel ırk güvercinleri Aydın’dan Denizli’ye uçtu. ‘Denizli Dolapçısı’ olarak tescillenen ve dünyada eşi benzeri bulunmayan oyuncu ırk güvercinler 60 kilometre uçtukları 3. ve son etabı başarıyla tamamlayarak sahiplerine, kupa, madalya, altın ve para ödülü kazandırdı.

09 September, 2021, Thursday 12:59 3144
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Dünyadaki ender güvercin ırklarından biri olan ve yaklaşık 6 yıl önce tescillenen ‘Denizli Dolapçısı’ isimli oyuncu güvercin türünü besleyenler arasında yer alan Sarayköy Güvercin Severler Derneği Yönetimi hem bu ırkı özelliklerini korumak hem de üretimini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek amacıyla 4 yıldır sürdürdüğü yarışmaların 2021 yılı yarışmalarını tamamladı. 1200’lü yıllardan itibaren Osmanlı İmparatorluğu’nda yetiştirildiği ifade edilen güvercin ırkını beslemeye devam eden ve Denizli Dolapçısı’ ismi ile bu ırkı tescilleyen Denizlili güvercin severler aralarında rekabete girdikleri yarışmaları tamamladı. Dernekleri aracılığıyla düzenli olarak gerçekleştirdikleri ırkı geliştirme ve gelecek nesillere taşıma amaçlı yarışmaları tamamlayan dernek üyeleri hem ödül töreni hem de eylül ayının ilk güvercin mezatını gerçekleştirerek kış sezonunu açtı.


Denizli başta olmak üzere Aydın ve çevre ilçelerden gelen birçok davetlinin katıldığı Sarayköy Güvercin Severler Derneği’nde düzenlenen ödül töreninde Nazilli-Sarayköy arasındaki 60 kilometre mesafenin geçildiği “2021 Yavru Dolapçı Salım” yarışmasında Beden Eğitimi Öğretmeni hobici Süleyman Civan’ın Dolapçı Güvercini birinci oldu. Yarışmada Süleyman Dinç ikincilik, İsmail Sarıkaya üçüncülük, Murat Çapalı dördüncülük, Rakip Kargılı’da beşincilik aldı. Süleyman Civan’ın gart güvercini de diğer yarışmada birinci gelerek sahibine çift kupa kazandırdı.

Kupa yarışları üç etapta düzenlendi
Patentli güvercin ırklarının yarışmalarla daha da geliştiğini ifade eden Sarayköy Güvercin Severler Derneği Başkanı Başkan Çapalı, “Amacımız; Denizli’ye has patentli güvercinlerimizin zekalarını, ırklarını geliştirmek ve gelecek nesillere ırklarını bozulmadan aktarmak. Dünyada eşi benzeri olmayan bu ırkımız oyunu, rengi ve zekası ile diğer güvercinlerden ayrılmaktadır. Son dört yıldır yavru ve kart dediğimiz iki ayrı salım yarışması yapıyoruz. Emeği geçen ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Sarayköy’de güvercin besleyen hobicilerin dostluğunu her geçen gün daha da güçlendiren bu tür etkinliklere katılım her yıl artmaktadır. Yerel bir ırk olan Denizli Dolapçısının kalitesini artırmaya ve neslinin saflığını korumaya yönelik faaliyetlerimiz 2022 yılında da devam edecek” dedi.

Öğrencileri ile yetiştirdi, çifte kupa kazandı
“2021 Yavru Dolapçı Salım” yarışmasında hem yavru hem de gart yarışmalarında birinci gelerek 2 kupa birden kazanan Beden Eğitimi Öğretmeni hobici Süleyman Civan, “Yaklaşık 20 yıldır güvercin besliyorum ama son 3 yıldır görev yaptığım okulumda öğrencilerimle birlikte dolapçı ırkını yetiştiriyoruz. Okulumuzda beden eğitimi alanında kazandığımız kupaların yanısıra güvercinlerde de kupa kazanmış olduk. Öğrencilerime hayvan sevgisi aşılamak için elimden geleni yapıyorum. Genç nesillere bu sevdada aslında çok güzel şeyler edinmelerini sağlıyoruz” dedi.
Etkinlikte Eylül ayının ilk güvercin satışı mezatı da gerçekleştirilirken yarışmalarda emeği geçen hakemlere ve dereceye giren güvercinlerin sahiplerine törenle kupa ve ödülleri verildi. Yarışmada birinci gelen güvercinini derneğe hediye eden Süleyman Civan büyük takdir topladı.

PatentligüvercinlerAydın’danDenizli’yeuçtu
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli'de gösteride kullanılan nesli tehlike altındaki piton koruma altına alındı
İhtiyaç sahipleri için Ramazan gıda kolisi başvuruları başladı
İnşaatın 3. katından düşen işçi hayatını kaybetti
AK Parti İl Başkanı Subaşıoğlu: "Bölgemizin ve şehrimizin yol haritasını belirledik"
Grekoromende Denizlili genç Türkiye şampiyonu oldu
Kadınlar halk eğitimiyle hem sosyalleşiyor hem de gelir elde ediyor
Denizli'de sofraları güvene almak için 21 binden fazla gıda denetimi gerçekleştirildi
12 yıl sonra aynı sofrada buluştular
12 yıl sonra aynı sofrada buluştular
Yağış sonrası kayganlaşan yolda taklalar atan transit hurdaya döndü: 2 yaralı
İki aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti: 6 yaralı
Denizli Gazeteciler Cemiyetinde devir teslim
Üreten Kadınlar Festivali kapılarını açıyor
DTO, Teknoloji ve Eğitim Merkezi kuracak
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Kamyonda tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu
İş kazasında hayatını kaybeden belediye personeli toprağa verildi
Fedakar Vali Atik; "Ben hastalığı Hatay'da depremde çalışırken yendim"
DGC Başkanlığına Özkan Tokmak seçildi
Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli'de gösteride kullanılan nesli tehlike altındaki piton koruma altına alındı

İhtiyaç sahipleri için Ramazan gıda kolisi başvuruları başladı

İnşaatın 3. katından düşen işçi hayatını kaybetti

Denizli'de sofraları güvene almak için 21 binden fazla gıda denetimi gerçekleştirildi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle