MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

PAÜ binlerce öğrencisi ve çalışanları için 15 TL'ye yemek çıkartıyor

Ana SayfaDenizli GündemPAÜ binlerce öğrencisi ve çalışanları için 15 TL'ye yemek çıkartıyor
PAÜ binlerce öğrencisi ve çalışanları için 15 TL'ye yemek çıkartıyor

PAÜ yenilediği mutfağıyla 1 dakikada 22 öğrenci yemek yiyebiliyor

09 January, 2024, Tuesday 18:11 474
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

 Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) taşeron firma aracılığıyla sunulan yemek hizmetini sonlandırdı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'ın talimatıyla yenilenen mutfakta pişirilen yemekler, 15 lira gibi uygun fiyatla sunulduğu binlerce öğrenci ve personelleri mutlu etti.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) taşeron firma aracılığıyla öğrencilere sunulan yemek hizmetini sonlandırdı. Kendi mutfak düzenini kuran PAÜ yine kendi aşçılarıyla öğrencilere uygun fiyata yemek sunmaya başladı. Yurt genelinde diğer üniversitelere kıyasla 15 TL’lik fiyatıyla daha uyguna öğrencilere yemek imkanı sağlıyor. Yemekhane de kurulan bant sistemi sayesinde ise 1 dakikada 22 öğrenci yemek alabiliyor.

Daha önce bir arada bulunan fırın ile mutfak alanını ayırdıklarını ifade eden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, daha hijyenik bir alanda yemek hazırlanması için gerekli altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti. Gerekli çalışmalarından ardından yaklaşık 10 gün boyunca yemek çıkarılmayan yemekhanede üretim ve yemek kalitesinde gerekli kontrollerin ardından öğrencilere sunulduğu ifade edildi. Pandemi sürecini ve 6 Şubat depremlerinde kurumların kendi yemeklerinin yapmasının önemini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, “Denizli’de inşallah olmaz ama bir deprem olduğunda yemek üretimini sağlayabilmeliyiz. Malatya bunu çok ciddi bir şekilde yaşadı. Malatya Üniversitesinin yemekhanesi sağlam kaldığı için günlük sabah-öğlen-akşam yemek çıkarıldı. Her bir öğün için 100 bin yemek çıkartıldı. Çok büyük bir katkısı oldu. İnşallah Denizli’miz böyle bir deprem yaşamaz ama dünyanın bin bir hali olduğu için biz öncelikle öğrencilerimize kaliteli ve ucuz yemeği çıkarmak ve üniversitemizdeki personeli de değerlendirmek istiyoruz. Bizim üniversitemizde aşçılarımız vardı onlar değişik yerlerde değerlendirilmişti. Onları da değerlendirmek ve öğrencilerimizi daha da mutlu etmek için bu yemekhaneyi tekrar düzenlemiş olduk” dedi.

Yemekhane kapasitesine dair bilgiler paylaşan Rektör Kutluhan, şunları kaydetti;
“Hizmet alımı şeklinde yapılıyordu. Akköy’deki bir meslek lisesinden yemeğimizi alıyorduk. Onlarında bu yemekhanenin yapılmasında büyük katkısı var. Çünkü yeni Milli Eğitim Bakanımız öğrencilere yemek verilmesini istediği için İl Milli Eğitim Müdürümüz yılbaşına kadar bize müsaade etti. Bizde yemekhanemizi tamamladık. Şimdi biz öğrencimizin yemek sayısına göre burada hazırlığımızı yaptık. Bu hazırlık 15 bine tekabül edebilir ama şuanda mevcut şartlarda 4 bin- 4 bin 500 düşünüyoruz. 5 bin 500 rakamını ben bir defa yaşandığını gördüm. Biz yine 6 bin ile 8 bin arası burada yemek yenebileceğini öğrencimizin tercih edeceğini hesap ederek yola çıktık.”

“Şimdi ise okulun kendisi yapıyor daha da lezzetli”
Yemekhaneden memnuniyetini dile getiren Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ali Sezgin, “Yemekhane güzel. Genel anlamda memnunuz. Önceden başka bir şirket yapıyordu. Şimdi ise okul kendisi yapıyor. Daha lezzetli. Diğer üniversitelere kıyasla fiyat genel anlamda orta seviye diyebilirim. 15 lira iyi bir ücret. Üniversite ve yemekhaneden genel anlamda memnunum. Yemekleri lezzetli. Herhangi bir sıkıntımız yok. Bazı üniversitelerde çok kötü de çıkabiliyor, bizim yemekhanede ise kötü çıktığını daha şahit olmadım. Gayet güzel, lezzetli memnunuz” ifadelerini kullandı.

Müzik Fakültesinde okuduğunu ve birinci sınıf olduğunu ifade eden Nagehan Ten, “Bence fiyatlar çok çok uygun. Dışarda lokantalarda bu fiyata yemek bulamazsınız. Temiz, hijyen bakımından da gayet güzel. Ben çok beğenerek yiyorum. Her günde buradayım” şeklinde konuştu.

Öte yandan, üniversiteler tarafından alınan karar sonucunda 15 TL’den öğrenciye sunulan yemek fiyatlarının önümüzdeki günlerde 20 TL’ye yükselmesi bekleniyor.
(FK-MB-Y)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti
Çivril’de tarlada oluşan obruk korkuttu
Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü
Babadağ Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı
Denizli’de kaçak silah operasyonu
Beyağaç Çarşı Cami inşaatı sona yaklaştı
Denizli’de temizlikte yeni dönem Ortak kullanım çöp konteynerleri hizmete girdi Kent estetiği ve çevre sağlığı için örnek uygulama
Denizli Büyükşehir’den üreticilere Macar fiği desteği İl genelinde 681 üreticiye toplam 44 ton tohum dağıtımı başladı Başkan Çavuşoğlu: Üreticimizi baş tacı etmeye devam edeceğiz
Başkan Pütün; "Zeytinyağı üretim tesisimizde yeni sezon başladı"
Öğrenciler ara tatili Bilim Kampı’nda değerlendirecek
Ortağı cinayetten tutuklanan oto galeri kundaklandı, 5 araç küle döndü
Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı
Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi

Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı

Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı

Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle