MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

PAÜ bu dönem 7690 mezununu kariyer hayatlarına uğurladı

Ana SayfaDenizli GündemPAÜ bu dönem 7690 mezununu kariyer hayatlarına uğurladı
PAÜ bu dönem 7690 mezununu kariyer hayatlarına uğurladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından 10-13 Haziran tarihleri arasında PAÜ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenleri ile 7 bin 690 mezun kariyer hayatlarına uğurlandı.

18 June, 2024, Tuesday 15:54 411
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

TBMM 29. Dönem Başkanı Mustafa Şentop'un da katıldığı, Kosova Milletvekili Fidan Brina Jilta, Denizli il protokolünü bir araya getiren PAÜ Genel Mezuniyet Töreni ile başlayan ve dört gün süren mezuniyet törenlerinin bu yılki mottosu ‘Çift Ddiploma' olarak belirlendi. 2023-2024 yılında PAÜ'den mezun olacak öğrenciler için düzenlenen Genel Mezuniyet Töreni ile başlayan tören programları başta Filistin olmak üzere Ukrayna, Doğu Türkistan gibi savaş olan coğrafyalarda yaşayıp mezuniyet sevincine erişemeyen, hayatını kaybeden öğrencilerin anısına mezun öğrencilere, mezuniyet belgelerine ek olarak ikinci bir diploma daha verildi.

Türkiye'de yalnızca Pamukkale Üniversitesi tarafından hazırlanan ve mezuniyet töreninde, Rektör Kutluhan'ın eşliğinde Tıp Fakültesi birincisi Dr. Kevser Sayın tarafından okunan ikinci diplomada özetle: ‘Bir diploma kendim için alırken bir diploma da Filistin'de soykırımı, Ukrayna'da savaşı ve Doğu Türkistan'da kültürel zulmü yaşayan kardeşlerim arkadaşlarım için alıyorum' ifadelerini yer aldı. Manifestonun okunması esnasında “Çift Diploma” ve “Mezuniyet Manifestosunun” anlamını açıklayan beyitler ise ekranda yer aldı.

Genel mezuniyet törenlerinde “Çift Diploma”ya vurgu yapan Rektör Kutluhan, bu mezuniyet törenin mottosu olan ‘Çift Diploma'nın öğrenci toplulukları ile birlikte belirlendiğine dikkat çekti. “Bir diploma kendim için alırken bir diplomada Filistin'de soykırımı Ukrayna'da savaşı ve Doğu Türkistan'da kültürel zulmü yaşayan kardeşlerim, arkadaşlarım için alıyorum” diyerek dünyaya mesaj veren PAÜ öğrencilerine teşekkür etti. Dört gün süren törenlerde Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan; Tıp Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi'nin mezuniyet törenlerine katıldı.

“Aile hekimi olarak çalışmak da kutsaldır, uzman olmak da.”
Rektör Kutluhan Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada kısaca şunları kaydetti: “Tıp Fakültesi, Pamukkale Üniversitesi'nin gözbebeğidir, aynı zamanda en önde giden fakültesidir. Öncelikle yapmış oldukları eğitim modeli ile Türkiye'ye örnek oldukları gibi bence dünyaya örnek olacak tarzda da ilerlemektedir. Bu da Tıp Fakülte'mizin tüm fakültelerden önce akreditasyonunu getirdi. 2011 yılında akredite olan Tıp Fakülte'miz şu anda da akreditasyonun devamını aldığı için ben her bir hocamıza her bir idari çalışanımıza çok teşekkür ederim. Tıp Fakültesinden mezun olarak sağlık kervanına katıldığınız için her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Aile hekimi olarak çalışmak da kutsaldır, uzman olmak da. Ancak bunu sağlamak sizin elinizde. Öncelik hastaya zarar vermemektir. Sağlık alanında teknolojik gelişmeleri takip etmenizde yarar var. Artık; Teletıp, Whatsapp muayenesi, çevrim içi muayene gibi uygulamalar doktorların dünyasına yer almaya başladı.”

60 yaşında üçüncü üniversitesini bitirdi
Pamukkale Üniversitesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenleri çeşitli mezun hikâyelerine tanıklık etti. Bu hikayelerin kimisi hayret uyandırırken kimisi de duygulandırdı. Bu hikayelerden birisi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan ve törene torunu ile katılan 60 yaşındaki Faruk Aysal'ındı.
Emekli olan ve iş hayatında uzun yıllar yönetici olarak görev yapan Faruk Aysal verdiği röportajda duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Bu üçüncü üniversite mezuniyetim olacak. Gençlere faydamız olur, belki soranlara cevap veririz diye. Daha önce Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi, İstanbul Üniversitesi'nde Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaptım. Bu üçüncüsü de Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi oldu. Dördüncü üniversitede ise Tarih Bölümünde okumak istiyorum.”

Mezuniyet Belgesini Annesi Aldı
Mezuniyetlerde yer alan duygu yüklü an ise 2023 yılı Aralık ayında geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencisi Azra Ünlü Demirbaş'ın annesi oldu. Cübbe giyerek, kızının adına mezuniyet belgesini alan Hatice Demirbaş; Azra'nın arkadaşları ve hocaları ile duygusal anlar yaşadı.

PAÜ'lü Akademisyenler ve Öğrenciler Filistin'i Unutmadı
PAÜ, 7 Ekim 2023'ten bu yana başta Gazze şeridi olmak üzere Filistin soykırıma uğrayan Filistinlilere destek olmak amacıyla pek çok etkinlik gerçekleştirerek, mezuniyet manifestosuna imza atan PAÜ ailesi mezuniyette de Filistinlileri, Doğu Türkistanlıları unutmadı. Birçok fakülte ve meslek yüksek okulundan mezun olan Filistinli öğrenciler Türk Bayrağı ile Filistin Bayrağını açarak törenlerde yer aldı. Özellikle, Denizli Sosyal Bilimler MYO akademisyenleri mezuniyet töreninde Türk Bayrağı ile Filistin Bayrağı; öğrencileri ise pankart açarak Filistin'de yaşan soykırımı reddettiklerini tüm dünyaya gösterdiler.
4 gün süren mezuniyet törenleri, öğrencilerin ve ailelerinin coşkusu ve heyecanı ile gerçekleşen törenlerle sona erdi. 18 fakülteden ve 17 meslek yüksekokulundan toplam 7690 öğrenci kariyer yolculuğuna uğurlandı. Mezuniyet törenleri sonrasında, öğrencilerin ve ailelerinin eğitim-öğretim hayatları ile geleceğe yönelik beklentileri hakkında röportajlar gerçekleştirildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Büyükşehir DESKİ’den Acıpayam’a 30 milyon TL’lik yatırım
BAŞKAN ERTEMUR DURMAK BİLMİYOR: YENİ YILIN İLK MESAİSİ SAHADA BAŞLADI
Büyükşehir’le tarih yolculuğu: Lykos Vadisi ilk kez bu kadar yakın
Başkan Arslan Çameli esnafı ile bir araya geldi
Denizli AK Parti'nin üye sayısı 131 bin 917'ye ulaştı
Çinli turistlere vize muafiyeti Denizli turizmi hızlandıracak
Denizli umre kafilesi Medine'de manevi dolu bir gün yaşadı
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a "Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı" ödülü
Devrilen traktör sürücüsü itfaiye tarafından kurtarıldı
Yalnız yaşayan 93 yaşındaki kadın, yangın sonucu yaşamını yitirdi
Denizli Büyükşehir’den hizmet filosuna 100 yeni araç
Isınma desteği müracaatları başladı
MERKEZEFENDİ HALK ŞARKÜTERİ İLE UYGUN FİYATLI SÜT ÜRÜNLERİ
Denizli 2026'ya coşkuyla girdi
Karşı şeride geçen otomobil şarampole yuvarlandı
Kırmızı ışık ihlali yapan mikser ortalığı savaş alanına çevirdi; 5 yaralı
DENİZLİ SANAYİ ODASI YENİ YIL İLANI
DTO YENİ YIL İLANI
Başkan Çavuşoğlu’ndan yeni yıl mesajı
PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI ALİ RIZA ERTEMUR’DAN 2026 MESAJI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Büyükşehir DESKİ’den Acıpayam’a 30 milyon TL’lik yatırım

BAŞKAN ERTEMUR DURMAK BİLMİYOR: YENİ YILIN İLK MESAİSİ SAHADA BAŞLADI

Başkan Arslan Çameli esnafı ile bir araya geldi

Denizli umre kafilesi Medine'de manevi dolu bir gün yaşadı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle