MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR38.7786
EURO43.8944
GR ALTIN4143.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

PAÜ, MÜHJEO 2019’a Ev Sahipliği Yapıyor

Ana SayfaEğitimPAÜ, MÜHJEO 2019’a Ev Sahipliği Yapıyor
PAÜ, MÜHJEO 2019’a Ev Sahipliği Yapıyor

Mühendislik Jeolojisi Derneğinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik Sempozyumu (MÜHJEO 2019), Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış oturumu ile başladı.

03 October, 2019, Thursday 13:39 2802
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Sempozyumun açılışına; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Pamukkale Belediye Başkanı Av. Avni Örki, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Remzi Karagüzel, jeoloji alanında çalışmalar yapan sempozyum katılımcısı akademisyenler, kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, özel sektörden firma temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta ilk olarak konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi ve sempozyumun düzenleme kurulu başkanlığını yapan Prof. Dr. Halil Kumsar, düzenledikleri bu sempozyum ile yer bilimi alanında çalışma yapan araştırmacıları ağırlamaktan duyduğu memnuiyeti ifade ederken üç gün sürecek sempozyumda hangi konuların ele alınacağı ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı. Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik Sempozyumu’nun Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenmesinde emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere öğretim üyeleri, idari çalışanlar ile düzenleme kurulu üyelerine teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Kumsar, sempozyumdan elde edilecek sonuçların bilim camiasına ve yer bilimleri alanında çalışmalar gerçekleştiren kurum ve kuruluş ile özel sektör firmalarına faydalı olmasını diledi.

Açılış töreninin ikinci konuşmasını gerçekleştiren, Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Remzi Karagüzel yaptığı konuşmada mühendislik jeolojisinin doğa olaylarının bir riske dönüşmeden yönetilmesine katkı sağladığını hatırlatırken özellikle İkinci Dünya Savaşı sonrasında dünyanın birçok bölgesinde büyük mühendislik yapılarının artmaya başladığını, bu sırada yer bilimleri alanındaki çalışmalarda eksiklikler olduğunun fark edildiğini söyledi. Daha sonra konuşmasında Türkiye’de mühendislik jeolojisinin tarihi gelişimini anlatan Prof. Dr. Karagüzel, bu alanda ilk çalışmaların 1976 yılında Devlet Su İşleri (DSİ) öncülüğünde Mühendislik Jeolojisi Türk Milli Komitesi’nin kurulması ile başlatıldığını söyledi. Prof. Dr. Karagüzel, dünyadaki gelişmelere paralel olarak yıllar içinde Türkiye’de ulaşım, çevre ve imar gibi alanlarda yapılan akademik çalışmaların sayısında artış yaşadığını sözlerine ekledi.

Açılışta konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, sempozyuma katılım gösteren konukları Pamukkale Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken sempozyum sonunda elde edilecek teknik ve bilimsel çıktıların bilim dünyasına hayırlı olmasını diledi.

Açılışta konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, bu tür sempozyumların amaçlarından birinin akademik anlamda çalışma yapan araştırmacılar ile aynı sektörde faaliyet gösteren özel sektör firmaları ile kurum ve kuruluşları aynı platformda bir araya getirmek olduğunu hatırlatırken üniversite ve sanayi işbirliği kapsamında tüm paydaşların iletişim içinde olacağı sempozyumun Pamukkale Üniversitesi, Denizli ve Türkiye’ye katkı sağlamasını diledi.

Açılışta konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Av. Avni Örki, Pamukkale ilçesi sınırları içinde jeolojik anlamda birçok yer altı ve yer üstü doğal güzelliklerin olduğunu hatırlatırken mühendislik gibi derin dallara sahip alanlarda belediyecilik hizmeti yürütürken profesyonel destek almanın önemine vurgu yaptı. Çalışmalarını yürütürken Pamukkale Üniversitesinin yaptığı çalışmalardan ve akademisyenlerin bilgi ve birikimlerinden faydalanmaya geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edeceklerini hatırlatan Örki, sempozyumun hayırlara vesile olmasını diledi.

Açılışta konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehir kurarken ve yapı inşa ederken yer biliminin önemini hatırlatarak başladığı konuşmasında bu bilincin en son 1999 Marmara Depremi ile arttığını belirtti. Yer kabuğunun geçmişte olduğu gibi hareket etmeye devam edeceğini belirten Zolan, Denizli olarak deprem bölgesi içerisinde olduğumuzu kabul edip yer kürenin kuralına uyarak yapıların ona uygun şekilde inşa edilmesinin önemine dikkat çekti. Denizli’de geçtiğimiz aylarda yaşanan Acıpayam ve Bozkurt depremlerinde herhangi bir can kaybının olmamasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Osman Zolan, yaşanabilecek depremlere karşı belediye olarak diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Zolan, doğal afetlerde can kaybının önüne geçebilmek adına yasa ve yönetmeliklerde yapılan değişiklikler ile artık yapıların çok daha sıkı denetimden geçirildiğini sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından program, Erguvanlı Mühendislik Jeolojisi Ödül Töreni ile devam ederken Mühendislik Jeolojisi Derneği tarafından yaptıkları çalışmalarla ödüle layık görülen araştırmacı ve akademisyenlere plaket ve belgeleri takdim edildi.

Açılış töreni, sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Reşat Ulusay’ın “Tarihi Alanlardaki Kayadan Oyma Yapıların Duyarlılıklarının ve Uzun Süreli Performanslarının Değerlendirilmesinde Mühendislik Jeolojisi ve Kaya Mekaniği Mühendisliğinin Önemi” konulu sunumu, ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Üç gün boyunca ulusal ve uluslararası düzeyde yerbilimleri mühendisliği alanında, özellikle mühendislik jeolojisi ve jeoteknik konularında yapılan araştırma ve uygulamalardan elde edilen bilimsel bulguların tartışılacağı sempozyum kapsamında 3 farklı salonda 18 oturum ile doğal afetler, su yapıları, tarihi yapıların korunması ve yenilenmesi, kaya ve zeminlerin mühendislik özellikleri ve jeotermal kaynaklar gibi konular alanında uzman yurt içi ve yurt dışından araştırmacıların katılımı ile ele alınacak. Sempozyum kapsamında ayrıca sözlü bildiriler ve poster sunumları da yer alacak.

Sempozyumun son gününde ise Kaklık Mağarası’na, Honaz Tüneli’ne ve Pamukkale travertenlerine teknik geziler yapılacak.

PAÜMÜHJEO2019’aEvSahipliğiYapıyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli Büyükşehir’den 4 bin 349 üreticiye mazot desteği
Denizli Büyükşehir’den 4 bin 349 üreticiye mazot desteği
Önce eskort, sonra avukat olduklarını söyleyerek 11 milyon dolandırdılar
Önce eskort, sonra avukat olduklarını söyleyerek 11 milyon dolandırdılar
Başkan Pütün; "Orman yanarsa, hayat susar"
Başkan Pütün; "Orman yanarsa, hayat susar"
Denizli’nin desteksiz pehlivanı Hamza, Kırkpınar’da er meydanına çıkıyor
Denizli’nin desteksiz pehlivanı Hamza, Kırkpınar’da er meydanına çıkıyor
1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı
1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı
İşçileri bıraktıktan sonra alev alan işçi servisi küle döndü
İşçileri bıraktıktan sonra alev alan işçi servisi küle döndü
Denizli’de göl ve göletlere 1 milyon sazan yavrusu bırakıldı
Denizli’de göl ve göletlere 1 milyon sazan yavrusu bırakıldı
8.8 ton sahte alkol ele geçiren polis 18 milyonluk vergi kaybını önledi
8.8 ton sahte alkol ele geçiren polis 18 milyonluk vergi kaybını önledi
Müstakil ev yangında kullanılamaz hale geldi
Müstakil ev yangında kullanılamaz hale geldi
İranlı üç arkadaşların klima kavgası cinayetle sonlandı
İranlı üç arkadaşların klima kavgası cinayetle sonlandı
Fatih Erbakan’dan Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür
Fatih Erbakan’dan Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür
Meltem Leylekoğlu, Tavas'ta hayranlarıyla buluştu
Meltem Leylekoğlu, Tavas'ta hayranlarıyla buluştu
Huzur denetiminde 58 işyerinden 15'ine işlem yapıldı
Huzur denetiminde 58 işyerinden 15'ine işlem yapıldı
Aşırı hız yüzünden refüjdeki ağaca çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 yaralı
Aşırı hız yüzünden refüjdeki ağaca çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 yaralı
Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı
Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı
Acıpayam'da düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı
Acıpayam'da düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı
Fatih Erbakan önce bulvar ziyareti yapacak ardından Çavuşoğlu ile görüşecek
Fatih Erbakan önce bulvar ziyareti yapacak ardından Çavuşoğlu ile görüşecek
Parkta iki genç kızı taciz eden şüpheli gözaltına alındı
Parkta iki genç kızı taciz eden şüpheli gözaltına alındı
Denizlispor’da dertler bitmiyor
Denizlispor’da dertler bitmiyor
Çameli’nden Başkan Böcek’e ‘Sakin Şehir’ teşekkürü
Çameli’nden Başkan Böcek’e ‘Sakin Şehir’ teşekkürü

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EĞİTİM

Elif Öğretmen’e İngiltere’den büyük ödül

Merkezefendi Belediyesi eğitim öğretim burs sonuçlarını açıkladı

DTO personeline işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verdi

Denizli'de 5 yeni mesleki eğitim alanı açılması teklif edildi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle