MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Suriyeli çocuklar doğdukları ülkede okullu oldular

Ana SayfaKültür SanatSuriyeli çocuklar doğdukları ülkede okullu oldular
Suriyeli çocuklar doğdukları ülkede okullu oldular

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin burada dünyaya gelen çocukları, aldıkları eğitimle geleceğe hazırlanıyor.

21 April, 2018, Saturday 18:15 2451
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ŞANLIURFA (AA) - HALİL FİDAN - Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin burada dünyaya gelen çocukları, yeni vatanlarında aldıkları eğitimle geleceğe hazırlanıyor.

Türkiye'nin kucak açtığı Suriyelilerin barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçları kesintisiz karşılanırken, çocukların eğitimine de ayrı bir önem veriliyor. Ülke genelinde 350 binin üzerinde Suriyeli çocuk, kendi dillerinde ve ülkelerinin müfredatına uygun eğitim görüyor.

Eğitimlerinden geri kalmamaları için her türlü imkanın seferber edildiği savaş mağduru çocuklar da gelecekte iyi bir mesleğe sahip olarak ülkelerinin yaralarını sarmanın hayalini kuruyor.

En fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan kentlerin başında gelen Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nde barınan yaklaşık 700 çocuk da eğitim-öğretimle tanışmanın heyecanını yaşıyor.

"Ailelerinin acılarını hissetmeden büyüyorlar"

Yaklaşık 8 bin öğrencinin eğitim gördüğü çadır kentteki okulun müdür yardımcısı Kinde el-Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de 17 yıl çalıştıktan sonra çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Uzun süredir çadır kentte kaldığını ve burada mesleğini devam ettirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ahmed, Türkiye'de en güzel şekilde ağırlandıklarını vurguladı.

Ahmed, Türkiye'de doğan ve 6-7 yaşına gelen çocukların da bu yıl itibaren okula başladığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Suriye'de uzun yıllardır insanlar zulme maruz kalıyor. Bu insanların büyük bir kısmı da çareyi Türkiye'ye sığınmakta buldu. Yaklaşık 6 yıldır çadır kentteyim ve burada acılarımızı unutmaya çalışıyoruz. Tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Çocukların geleceğe umutla bakabilmesi için okullar yapıldı. Savaştan sonra Türkiye'de doğan çocuklar da artık okula başladı. Yaklaşık 700 çocuk bu yıl eğitim ve öğretimle tanıştı. Allah'a şükür Türk kardeşlerimiz bize çok iyi davranıyor ve çocuklarla ayrıca ilgileniyor. Okulda eğitimden oyunlara kadar küçük çocuklarla en güzel şekilde ilgilenmeye çalışıyoruz. Burada çocuklar güvende ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıları hissetmeden geleceğe hazırlanıyorlar. Okulda mutlular ve Türkçe öğreniyorlar. Burada büyüyorlar ve Türkiye'yi ikinci vatanları olarak biliyorlar, her şey çok güzel ilerliyor."

Öğretmen Sidra Mıtlak ise 3 yıldır kampta olduğunu aktararak "Bu yıl 6-7 yaşlarındaki çocukları okutuyorum. Öğrencilerimin büyük bölümü Türkiye'de doğmuş ve ülkelerine hasret büyüyorlar. Amacımız, çocukları en güzel şekilde yetiştirmek. Bunun için çabalıyoruz." dedi.

Öğrencilerden Teyme Gazal de ailesinin 2011 yılında Hama'dan Türkiye'ye geldiğini ve kendisinin de burada doğduğunu dile getirdi.

Suriye'yi hiç görmediğine işaret eden Gazal, bu yıl büyük bir heyecanla okula başladığını, yeni şeyler öğrendiği için sevinçli olduğunu kaydetti.


Suriyeliçocuklardoğduklarıülkedeokulluoldular
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Buldan deve güreşlerine şap engeli
Ecogreen Enerji, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı
PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN VERGİ DUYURUSU: SON GÜN 1 ARALIK!
Denizli Büyükşehir’den koyun-koç desteği Bereketli Sürüler Projesi ile kırsalda üretime destek
Doğa harikası Saklıgöl eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor
Çameli Belediyesi, Sarıkavak Mahallesine sosyal tesis ve muhtarlık binası kazandırdı
Yüzyılın projesinde Buldan’a 24 konut inşa edilecek
Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Başkan Arslan’ı iadeyi ziyarette bulundu
Denizli'de akıl almaz kaza: Sinyali koluyla verince motosikletliyi yere düşürdü
Deneyap Denizli ilk mezunlarını verdi
Saman yüklü kamyon yangın sonrası kullanılamaz hale geldi
Giriş katında başlayan yangın evi küle çevirdi
Denizli’de yoldan çıkan otomobil önce ağaca sonra eve çarptı
Kuruyan Kolak Gölünün eski ihtişamına kavuşması için aralıksız çalışmalar devam ediyor
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Lider Çocuk Tarım Kampı, "Kooperatifçilik" temasıyla Acıpayam’da gerçekleştirildi
Lider Çocuk Tarım Kampı, "Kooperatifçilik" temasıyla Acıpayam’da gerçekleştirildi
Buldan'da elma hasadı yüz güldürüyor
Çivril Belediyesi bir ilke imza atıyor
Mukaddes Emanetler Sergisi dört gün boyunca Denizlililerin ziyaretine sunulacak
Parkta oynayan çocuklar oyuncağı ateşe verdi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR SANAT

BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı

SANATSEVERLER CELAL GÜNAYDIN’IN RESİM KOLEKSİYONU SERGİSİNDE BULUŞACAK

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle