MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Süt üreticileri artan maliyetler karşısında yem desteği talep etti

Ana SayfaEkonomiSüt üreticileri artan maliyetler karşısında yem desteği talep etti
Süt üreticileri artan maliyetler karşısında yem desteği talep etti

Köykoop Denizli Bölge Birliği Başkanı Mehmet Varol, artan yem ve girdi maliyetleriyle birlikte 1 litre sütün üretim maliyetinin 10 lira 83 kuruşa çıktığını, süt üreticisin ürettiği sütü tüccara 11 liradan satarak büyük sıkıntı yaşamaya başladığını belirtti.

06 June, 2023, Tuesday 12:04 987
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Köykoop Denizli Bölge Birliği Başkanı Mehmet Varol, artan yem ve girdi maliyetleriyle birlikte 1 litre sütün üretim maliyetinin 10 lira 83 kuruşa çıktığını, süt üreticisin ürettiği sütü tüccara 11 liradan satarak büyük sıkıntı yaşamaya başladığını belirtti.

Denizli’de süt üreticileri büyük sıkıntı çekmeye başladı. Artan yem ve girdi maliyetleriyle birlikte 1 litre sütün üretim maliyeti 10. 83 kuruşa çıktı. Tüm zorluklara rağmen ürettiği sütün litresini 11 liradan tüccara vermek zorunda kalan süt üreticisinin büyük bir çıkmazın içine sürüklenmeye başladığını anlatan Köykoop Denizli Bölge Birliği Başkanı Mehmet Varol, yem fiyatlarının aşırı artmasıyla birlikte süt yem paritesinin de değiştiğini süt üreticisinin para kazanmadığına, sıkıntı çekmeye başladığına dikkat çekti. Denizli’de 5 bin 500 kooperatif ortağı tarafından günde 380 ton süt üretiminin yapıldığını anlatan Başkan Varol, ‘Süt sektöründe ciddi sıkıntılar var. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunun esas sıkıntılardan bir tanesi hayvan beslemede kullanılan materyal, yani kesif yemde sıkıntımız var. Biz ham maddemizin yüzde 60 - 65'ini dışarıda ithal ettiğimiz için paramızın değer kaybıyla ilgili sıkıntı da var. Üretim noktasında da bir sıkıntı yaşanıyor. Her şeye rağmen süt üretmekten vaz geçmeyen üreticimiz, ürettiği üründen para da kazanmıyor. Bununla birlikte bazı bölgelerde sütün fiyatının 10 TL’ye kadar düştüğünü duyuyoruz. Bazı bölgelerde süt fiyatı düşerken bile tüccar alım yapmaktan vaz geçebiliyormuş. Şu ana kadar Denizli’de biz böyle bir durumla karşılaşmadık” dedi.

Çok fazla hayvan kesime gitti
Geçen yıllarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle süt veren ineklerin, damızlık ineklerin besiciler tarafından kesime gönderildiğini hatırlatan Başkan Varol, “Bence yapılabilecek iş öncelikle yem fabrikaların üretim maliyetlerini gözden geçirmesi gerekir. Piyasaya sürülen yem fiyatları arasında fark var ise müdahil olunması lazım. Acil ve hemen olmak kaydıyla yem desteği ile üreticilerin desteklenmesi lazım. Yoksa elimizdeki damızlıkları kaybediyoruz. Ben gerçekten yetkilileri uyarıyorum. Sözlü olarak ta bunları söylüyoruz. Bizim bu sıkıntımız. Hayvan beslenmesi için maliyetlerimiz çok yükseldi. Ama biz her şeye rağmen üretmek zorundayız. Kooperatif ortaklarımız artık çok para kazanalım derdinde değiller. Günü kurtarma süt veren ineklerine sahip çıkma derdindeler. Gerçekten üreticinin işi çok zor. Kuruş hesaplarıyla bu iş yapılmaz" diye konuştu.
(MB-E)
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu
Merkezefendi Belediyesi yeşil alana kaçak yapı iddiasıyla ilgili inceleme başlattı
Atatürk’ün Denizli’ye gelişi çeşitli programlarla kutlandı
Emekli polis çatıdan düşerek hayatını kaybetti
DTO Başkanı Erdoğan; "100 milyar TL’lik finansman paketi, imalat sanayimize güç katacaktır"
DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ
Denizli Ata’sını karşılamaya hazırlanıyor
Başkan Çavuşoğlu’ndan Atatürk’ün Denizli ziyaretinin yıldönümüne anlamlı mesaj
Güvenlik önlemleri alınmadan traverten taşıyan kamyona 25 bin lira ceza kesildi
Başkan Erdoğan, Türkiye-Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumuna katıldı
İş için şehir dışına çıkan koca, döndüğünde evini boş buldu
Denizli'de ulaşım desteğinde başvurular 8 Şubat'ta sona eriyor
Denizli’nin ocak ayı ihracatı 370 milyon dolar oldu
Büyükşehir’in bitmeyen iyilik mesaisi
BAŞKAN ERTEMUR’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI
Merkezefendi Kent Tiyatrosu'nun Şubat ayı oyun takvimi yayınlandı
Başkan Doğan’dan Berat Kandili mesajı
Başkan Tatık: "Berat Kandili gönüllerimizi birleştirsin"

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ

Çameli’ye 300 bin avroluk hibe

Başkan Çavuşoğlu: “Denizli’nin kaynakları Denizli’ye…”

Honaz Belediyesinden şeffaf mali tablo: 2025 bütçesi fazla verdi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle