MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Tarihi binada bin 600 yıl sonra ilk toplantıyı Büyükşehir Meclisi yapacak

Ana SayfaKültür SanatTarihi binada bin 600 yıl sonra ilk toplantıyı Büyükşehir Meclisi yapacak
Tarihi binada bin 600 yıl sonra ilk toplantıyı Büyükşehir Meclisi yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 50 milyon liralık bütçe aktardığı Tripolis’te yapılacak ilk işin tarihi Meclis binasını ayağa kaldırmak olduğunu belirten Başkan Zolan, bin 600 yıl sonra gün yüzüne çıkacak tarihi binada ilk toplantıyı Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi olarak yapacaklarını müjdeledi.

16 December, 2023, Saturday 14:28 1351
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan ilçesinin Yenicekent Mahallesi’ndeki Denizli’nin en önemli antik kentlerinden biri olan Tripolis’i ziyaret etti. Başkan Zolan’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kısa süre önce Denizli ziyareti sırasında Tripolis Antik Kenti’nin kazı ve restorasyon çalışmalarına destek verileceğini açıkladı. Tripolis Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman ilk olarak Başkan Zolan’a antik kent hakkında bilgiler vererek kazı ve restorasyon çalışmalarını anlattı. Bir süre çalışmaları inceleyen Başkan Zolan burada yaptığı açıklamada Denizli’nin tarihi yapılarıyla, geçmişteki arkeolojik değerleriyle göz kamaştıran bir şehir olduğunu vurguladı.

Tripolis kazılarına 50 milyon liralık bütçe
Denizli’nin antik kentler anlamında muhteşem bir zenginliğe sahip olduğunu işaret eden Başkan Zolan, bunlardan birinin Tripolis olduğunu belirterek, antik kentteki kazıların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Tripolis Antik Kenti’nin bir özelliğinin de yapıların heyelan altında kaldığından dolayı günümüze kadar korunarak geldiğini anlatan Başkan Zolan, tarihi kentin turizme açılması ve tanıtımı için çalıştıklarını belirtti. Geçen ay Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy‘un Denizli ziyaretini hatırlatan Başkan Zolan, “Bakanımız Tripolis çalışmalarına 50 milyon liralık bir bütçe aktardı. Tabii bu bir başlangıç. Bunun arkası da inşallah ortaya güzel eserler çıktıkça gelecek. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz de arzu etmiştik. Böyle bir bütçenin aktarılması noktasında sağ olsun kırmadılar” dedi.

Tripolis’te ilk etapta Meclis binasının gün yüzüne çıkarılarak 1 yıl içinde ziyarete açılmasının hedeflendiğini kaydeden Başkan Zolan, “İnşallah Meclis binasının kazı ve restorasyonu tamamlandığında biz de Denizli Büyükşehir Belediye Meclisimizle beraber buraya geliriz. Geçmişle bağ kurmak, tarihi Meclis salonumuzu görmek ve kullanmak istiyoruz” diye konuştu.

“Meclis binasını 2024 yılında tamamlayacağız”
Tripolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman ise, Tripolis kazılarına 11 yıldır devam ettiklerini anlatarak, “Buradaki çalışmalarda yaklaşık 2,5 kilometrekarelik alanda hem kazı hem restorasyon faaliyetlerini beraber yürütüyoruz. Tripolis sadece Denizli için değil, Batı Anadolu'nun en önemli kentlerinden bir tanesi. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de kentin çok iyi korunmuş durumda olması” dedi. Antik kentin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatlarıyla Geleceğe Miras Projesi'ne dahil edilerek ören yeri statüsü kazandırıldığını anlatan Duman, “Önümüzdeki 4 yıllık süreçte Tripolis’e büyük bir destek verilecek ve buna yönelik de planlarımızı yaptık. Az önce Sayın Başkanımın da söylediği gibi ilk hedefimiz Meclis binası. Bu Meclis binasını 2024 yılı içerisinde tamamlayacağız ve bir Meclis toplantısını burada yapacağız. Başkanımızdan söz aldık” dedi. Duman, Tripolis’in hem turizm anlamında Denizli ve Buldan’a çok büyük katkıları olacağını, hem de akademik çalışmalar ve arkeologların yetişmesi anlamında önemli olacağının altını çizdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı
Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı
Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR SANAT

BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı

SANATSEVERLER CELAL GÜNAYDIN’IN RESİM KOLEKSİYONU SERGİSİNDE BULUŞACAK

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle