MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Tedavi edilen 8 kaplumbağa, Cumhuriyetin 100. yıllında denize bırakıldı

Ana SayfaDenizli GündemTedavi edilen 8 kaplumbağa, Cumhuriyetin 100. yıllında denize bırakıldı
Tedavi edilen 8 kaplumbağa, Cumhuriyetin 100. yıllında denize bırakıldı

Cumhuriyetin 100. yılı anısına, Türklerin güçlü bir devlet ve toplum yapısına sahip olduğunu gösteren Orhun Kitabeleri bir kaplumbağa ile bütünleştirilerek özel bir heykel haline getirildi. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile DEKAMER ekibi Cumhuriyetin yüzüncü yılında tedavisi tamamlanan sekiz kaplumbağayı denize bıraktı.

29 August, 2023, Tuesday 20:42 823
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Cumhuriyetin 100. yılı anısına, Türklerin güçlü bir devlet ve toplum yapısına sahip olduğunu gösteren Orhun Kitabeleri bir kaplumbağa ile bütünleştirilerek özel bir heykel haline getirildi. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile DEKAMER ekibi Cumhuriyetin yüzüncü yılında tedavisi tamamlanan sekiz kaplumbağayı denize bıraktı.

Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Kaska, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Ömer Bolat ve görevliler ile yerli ve yabancı turistler etkinliğe katıldı. Etkinlik ilk olarak Prof. Dr. Yakup Kaska’nın program hakkında bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Konuşmasına merkezin kuruluş aşaması ve bu merkeze yaptığı çalışmalarla başlayan Prof. Dr. Kaska sonrasında, “Bizim bu çalışmalarımızı her yıl kamuoyu karşısında yapmamızın bir sebebi var. Yaralı bir kaplumbağanın iyileşme süreci çok önemlidir, biz de bunu kamuoyu ile paylaşarak zaman zaman bu şekilde programımızı genişletiyoruz” diye ekledi.

“Burası doğa sevgisinin aşılandığı, sürdürülebilir hayvan sevgisinin oluşturulduğu bir yer”
Rektör Kutluhan yaptığı konuşmasında DEKAMER’in yaptığı çalışmaların şehir ve çevre sorunlarına çözüm ürettiğini ve üniversite olarak hem doğa ile hem deniz ile bütünleşmenin önemini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Kutluhan, “26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin bu etkinlik ile kutlandığını görmek bizlere nasip oldu. Çünkü Orhun Kitabelerinin bir kaplumbağanın sırtında ve girişte olması tıpkı Anadolu’nun girişini andırmakta ve yansıtmaktadır. Bir kaplumbağanın iyileşmesi bir hastanın iyileşmesine benzer, bir doğumun gerçekleşmesi gibidir. Her hekim bunun olmasını ister. Burası doğa sevgisinin aşılandığı, sürdürülebilir hayvan sevgisinin oluşturulduğu bir yer. Böyle çerçeveli bir merkezin, yetiştirilen, eğitilen gençlerimiz ile nesiller boyu devam etmesi gerekir. Ben bu konuda da emek veren hocalarıma da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kaplumbağaları ziyaret eden konuklara, yaralı kaplumbağaların tedavi süreçleri hakkında bilgi verildi. Tüm kaplumbağalar ziyaret edildikten sonra Muğla/Dalyan’a bağlı İztuzu Plajı’na gidilerek tedavi süreçleri tamamlanan; 'Siyah Papatya', 'Bella', 'Artemisia' ismi verilen 3 caretta caretta ile 'Selcen Sultan', 'Manolya', 'Defne', 'Calipso' ve 'Aybala' isimli 5 deniz kaplumbağası da tekrar denize gönderildi.
(AÖ-MB-Y)
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı
DTO, Denizlili kadın girişimcileri buluşturdu
Denizli’de yağışların gecikmesi nedeniyle dua ve hayır yapıldı
Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet
Uyanık sürücü yaptığı düzenekle plakasını gizledi
DTO üyelerine Macaristan'daki yeni pazar imkanları tanıtıldı
Denizli Kitap Fuarı bu yıl da dopdolu Onur konuğu Tuna Kiremitçi olacak 200 yayınevi, yüzlerce yazar
Denizli İdman Yurdu’nun 8 oyuncusuna bahis cezası
Denizli Büyükşehir’den hayat kurtaracak örnek proje Denizli’de ücretsiz HPV aşısı dönemi başlıyor
Başkan Tefenlili’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Denizli havacılık ve savunma sanayisinde tedarikçi olma yolunda ilerliyor
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Acil Durum Hastanesine taşınma planlamaları yerinde değerlendirildi
Denizli İdman Yurdu’nda maça çıkabilecek oyuncu sayısı 13’e düştü
Denizli OSB’de 5S ve Güvenli Davranış eğitimi düzenlendi
Babadağ duvar resimleriyle güzelleşiyor
MERKEZEFENDİ’DE GRAFİKSEL ÇİZİM KURSU BAŞVURULARI BAŞLADI
Öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi
Denizlili ev tekstili üreticileri Los Angeles’ta yeni ticaret köprüleri kuruyor
Merkezefendi ve Honaz belediyeleri 'Kardeş Şehir' protokolü imzaladı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

DTO, Denizlili kadın girişimcileri buluşturdu

Denizli’de yağışların gecikmesi nedeniyle dua ve hayır yapıldı

Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle