MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Tek seansta 3 ameliyat olarak sağlığına kavuştu

Ana SayfaDenizli GündemTek seansta 3 ameliyat olarak sağlığına kavuştu
Tek seansta 3 ameliyat olarak sağlığına kavuştu

Yıllardır böbrek ağrıları yaşayan Denizlili hasta Osman Sarın, sürekli böbrek taşı tedavisi görüyor ama vücut böbrek taşını yenilediği için tekrar tedavi olmak zorunda kalıyordu. Çare bulma amacıyla son olarak Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne gittiğinde böbreklerde kist olduğunu, böbrek kanalının çıkışında darlık olduğunu ve böbreklerinde tekrardan taş oluştuğunu öğrendi. Üroloji Kliniği’nden Prof. Dr. İbrahim Yıldırım ve Op. Dr. Ali Gürağaç’ın yaptığı kapalı operasyonla sağlığına kavuştu.

03 November, 2021, Wednesday 11:31 2997
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Yaptığı araştırmalar sonrasında Özel Denizli Tekden Hastanesi’ni tercih eden Osman Sarın, tek seansta 3 ameliyat birden oldu. Başarılı ameliyatlarıyla adından söz ettiren Tekden Hastanesi Üroloji doktorları, yaptığı operasyonla hastayı sağlığına kavuşturdu. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından Osman Sarın’a doktorlar yaptığı kontrolde sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

“3 ameliyatı tek seansta yaparak hastanın konfor düzeyini arttırdık”
Kapalı yöntem ile gerçekleştirilen ameliyat sayesinde karın duvarına daha az tahribat verildiğini belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, “Öncelikle hastanın böbreğindeki kiste müdahale ederek laparoskopik yani kapalı yöntemle hastanın böbreğinde bulunan kisti çıkardıktan sonra, böbrekle mesane arasında uzanan üreter dediğimiz idrar kanalı ayrılarak bu oluşumdaki darlık segmenti çıkarıldı. Daha sonra böbrek kanalında oluşturulan bu açıklıktan flexible yani son nesil teknoloji, esnek cihazlarla girilerek hastanın böbrek içindeki taşlarına da müdahale edildi ve lazerle toz haline getirildi. Bu işlem sonrası böbrek kanalı ve böbrek laparoskopik piyeloplasti dediğimiz yöntemle kapalı olarak tekrar birleştirildi. Normal şartlarda bu üç farklı işlem için üç farklı ameliyat gerekebileceği halde biz bu ameliyatları tek seansta hem de kapalı olarak yaparak hastanın konfor düzeyini ciddi anlamda arttırdığımız gibi iş gücü kaybının da önüne geçerek sosyal hayata dönüşünü hızlandırdık” dedi.

“Hastamıza aynı seansta 3 ameliyat gerçekleştirmiş olduk”
Tek seansta 3 ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Üroloji uzmanı Op. Dr. Ali Gürağaç, “Osman Bey bize sağ yan ağrısı ile başvurduğunda yapılan muayene ve tetkiklerinde karın içinden geçen ve böbreğe gelen damarlardan bir tanesinin böbrekten mesaneye idrarı taşıyan üreter dediğimiz böbrek kanalına bası yaparak böbreğin boşalmasını zorlaştırdığını gördük. Bunun yanı sıra böbrekte şişme meydana getirdiğini, böbrek içinde çok sayıda taş olduğunu ve bu böbrekte büyükçe bir kisti olduğunu saptadık. Karın ön duvarında yaklaşık 1 santimetrelik 4 tane kesi yaparak bu açıklıktan laparoskopik ve flexible cihazlarla girilerek hastanın böbrek kistine, böbrek içindeki taşlarına müdahale ettik. Daha sonra böbrekten mesaneye gelen damar basısına uğrayan kısmını çıkardık ve damar basısından kurtararak tekrar böbrekle birleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 saat süren ameliyattan sonra kendisini iyi htiğini belirten Osman Sarın, “Yaklaşık 20 yıldır böbreklerim taş üretiyordu. Daha önce gittiğim hastanelerde yapılan tetkiklerde böbreklerimde taş olduğu söyleniyordu ve yapılan tedaviye rağmen sürekli yeniliyordu. Sonra Tekden Hastanesi’nden İbrahim Bey ve Ali Bey’in isimlerini duydum. Muayenemi oldum. Yıllardır yaşadığım şikayetlerin hepsini anlattım. Yapılan tahlillerden sonra böbreğimde kist olduğunu, taş olduğunu ve kanalın dar olduğunu söylediler. 3 hastalığımı da tek ameliyatla yapacaklarını söylediler. Ben de verdikleri güvenle kabul ettim. Ameliyatım 3 saat sürmesine rağmen şu an gayet iyiyim. Herhangi bir ağrım sızım yok. Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne ve beni sağlığıma kavuşturdukları için doktorlarıma çok teşekkür ederim” dedi.

Tekseansta3ameliyatolaraksağlığınakavuştu
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Güney Ege’den 5,75 milyar TL’lik yatırım hamlesi
Yoldan çıkıp ağaca çarpan araçtaki iki genç hayatını kaybetti
Yakaladığı 800 kiloluk dev orkinosu sevdiklerine ihram etti
Çameli Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığı için denetimlerini sürdürüyor
Okul müdürünü vuran kantincinin 17 yaşındaki oğlu aranıyor
Deneyimlerini üniversiteli gençlerle paylaştı
Trafiğe girmek istemeyen uyanık sürücüler polisin radarına takıldı
Denizli’de eski işyeri sahibi dehşet saçtı; 1 yaralı
Bir yılda 634 bin metreküplük su tasarrufu sağlandı
Kaymakam 2 padişah, 12 cumhurbaşkanı ve 27 başbakan gören çınara pasta kesti
Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan caminin yüzde 80'ni tamamlandı
PAMUKKALE BELEDİYESİ PARKLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLATTI
Denizli Büyükşehir’den kadın girişimciler için “E-Ticaret Yolculuğu” eğitimi
Denizlili Arda kick boksta Dünya 3.’sü oldu
AYDEM Fen Lisesi’nden Küresel İklim Projesine Katılım
Beyaz İnci Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 4'üncü şubesini Denizlilerin hizmetine sundu
Denizli'de trafik magandaları tek tek yakalanıyor
Denizli’de turistleri hedef alan hırsız yakalandı
Düğün hazırlığı sırasında tavanı çöken evde yaralanan 6 kişiden 5’i taburcu edildi
Denizli Büyükşehir, Fenerbahçe’yi sildi süpürdü

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Yoldan çıkıp ağaca çarpan araçtaki iki genç hayatını kaybetti

Yakaladığı 800 kiloluk dev orkinosu sevdiklerine ihram etti

Çameli Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığı için denetimlerini sürdürüyor

Okul müdürünü vuran kantincinin 17 yaşındaki oğlu aranıyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle