MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR38.7786
EURO43.8944
GR ALTIN4143.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Tekstil sektörünün teknoloji dönüşüm liderleri Denizli’den çıkacak

Ana SayfaDtoTekstil sektörünün teknoloji dönüşüm liderleri Denizli’den çıkacak
Tekstil sektörünün teknoloji dönüşüm liderleri Denizli’den çıkacak

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve 2020’de Denizli’de başlatılan “Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm" projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

04 October, 2022, Tuesday 17:49 735
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve 2020’de Denizli’de başlatılan “Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm" projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü “Rekabetçi Sektörler Programı” çerçevesinde desteklenen ve Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) uygulayıcısı olduğu proje ile ilgili konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, projeyi sadece Denizli tekstil sanayisini dönüştürecek bir iş olarak değil, Türkiye tekstilinin tüm dünyada tanınmasına aracı olacak çerçevede, sanayide çığır açacak, Denizli’ye ve faaliyet gösterilen birçok sektöre çağ atlatacak bir hamle olarak ele aldıklarını söyledi. Erdoğan, “Gururla söyleyebilirim ki, Türkiye’nin tekstil alanındaki teknoloji dönüşüm liderleri, Denizli’mizden dünyaya açılacak” dedi.

“Teknolojik dönüşüm demek, katma değeri daha yüksek ürünler ve ihracat hacminin artması demek”
Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, sadece Türkiye’de değil, dünyada da havlu ve bornoz denilince akla ilk gelen şehir olan Denizli’nin, ev tekstilinde sahip olduğu tecrübe ve rekabetçi yapıdan da güç alarak, tekstil sektörünü teknik tekstil sektörüne dönüştürmek için iki yıldır bu proje ile ilgili çok yoğun günler yaşadığını ifade etti. Erdoğan; “Özelikle havlu ve bornoz üretiminde önemli bir merkez olan Denizli’miz, bu alanda ülkenin yıllık ihracatının önemli bir kısmını karşılamaktadır ve pamuklu tekstil alanında dünya başkenti olarak kabul görmektedir. İhracat ve sanayide daha iyi yerlere gelebilmek için bilişim ve teknolojiyi yakından takip etmeyi, inovasyon ve AR-GE çalışmalarına gerekli yatırımları yaparak katma değeri daha yüksek ürünler üretmeyi, dolayısıyla üretim çeşitliliğimizi artırmayı ilk hedeflerimiz olarak belirlemiştik. Bu sayede, ithalat için yurt dışına ödenen milli servetimizin de ülke içinde kalmasını sağlayacağız. Aynı zamanda yeni istihdam alanları açarak Türkiye ekonomisine büyük ve önemli bir katkı sağlayabilmek için de hedefimizi her geçen gün daha da büyütüyoruz” diye konuştu.

“Teknik tekstile dönüşüm yolculuğu sadece tekstil ihracatını katlamayacak, tekstilin kilogram bazındaki fiyat değeri de fırlayacak”
DTO tarafından hayata geçirilen Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm projesi (DTTD), Denizli tekstil sanayini dönüştürmeyi ve zamanla Türkiye tekstil ihracatının çehresini değiştirmeyi hedefliyor. Ülkedeki yüzlerce proje arasından seçilmiş TOBB’a bağlı oda ve borsalardan gönderilen ve desteklenmeye layık görülen inovatif iki projeden biri olan DTTD projesiyle, Denizli sanayisi ve ihracatçısı yüksek katma değerli tekstil ürünleri ile tanışacak. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Teknik Tekstil Merkezi’miz, sanayimize ve şehrimize yeni bir yol çizecek, ufkumuzu açacak nitelikte yenilikçi ve önemli bir girişimdir. Sadece yeni ürünler ve buluşlar ortaya çıkmasını sağlamakla kalmayacak, bu alanda faaliyet gösteren firmalar ve ilgili sektörlerle iş kollarının kümelenmesine de katkı sağlayarak şehrimizde yeni iş kollarında yeni şirketler kurulmasının da önünü açacak. Projenin Denizli’nin tekstil yolculuğuna yeni bir ivme kazandıracağını, ürün yelpazesini genişleteceğini ve zaman içinde Denizli ihracatının kilogram fiyat değerini yükselteceğini de büyük bir mutlulukla şimdiden söyleyebilirim” diyerek de nihai hedeflerini sıraladı.

“Herkes elini taşın altına koydu ve tekstil sektörünün dünya klasmanındaki teknik dönüşümüne büyük yatırım yapıldı”
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan “Rekabetçi Sektörler Programı” çerçevesinde yürütülen Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm projesine büyük bir yatırım yapıldığına da dikkat çeken DTO Başkanı Uğur Erdoğan; “Teknik Tekstil Merkezimiz için 1000 metrekarelik bir alan, Denizli Organize Sanayi Bölgemiz tarafından odamıza tahsis edildi. Merkezimizin makine alım inşaat/tesisat işlemleri ile kurulumları da tamamlandı. Denizli Ticaret Odası olarak, OSB Müdürlüğü ile iş birliği halinde, tekstil sektörümüz başta olmak üzere KOBİ’lerimizin rekabet gücünü artırmaya yönelik eş güdümlü yeni bir proje de başlattık. Bu merkezimizin yanında aynı zamanda Mesleki ve Test Eğitim Merkezi de kuruluyor. Teknik tekstil ve tekstil teknolojisinin yer aldığı Mesleki Eğitim Merkezi’mizin yan yana olmasıyla, katılımcı şirketlerimiz tüm iş geliştirme, eğitim ve danışmanlık hizmetlerini, tek noktadan alabilecek. Denizli Teknik Tekstil Merkezi’mizin bölgedeki çekim noktası olarak sürdürülebilir bir yapıyla hizmet vermesi için her türlü girişimi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“Geleceğin tekstil sektörünün teknoloji dönüşüm liderleri için Denizli’de her türlü imkân sağlanıyor”
Proje öncesinde şirketlerin ve yeni girişimcilerin ihtiyaçlarını tespit ve optimize etmek üzere, 65 tanesi KOBİ statüsünde olan 100 tekstil şirketi ile anket ve çalıştaylar, proje döneminde ise danışma ve yönlendirme kurulu toplantıları, paydaş çalıştayı ile 166 şirketin analizi gerçekleştirildi. DTO Başkanı Erdoğan: “Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda tekstil şirketleri için sınıf ve uygulamalı eğitimler başlattık. Anketlerin tamamlanıp, analizinden sonra düzenlediğimiz çalıştayımıza ise 55 şirket katıldı. Düzenlediğimiz tanıtım toplantıları ve katıldığımız platformlarda projenin lansmanı ile ilgili sürekli paylaşımlarda bulunduk ve gördük ki ilgi her geçen gün daha da arttı. Proje sonunda Denizli Teknik Tekstil Merkezi’mizin kurulması ve en az 50 şirketin bu merkezden yararlanması, 100 şirkete veya girişimcimize teknik tekstil üzerine iş geliştirme desteği verilmesi, 30 şirketin satışlarının ve/veya ihracatının artırması ile enerji dahil tüm girdi maliyetlerinin azaltılması, en az 5 yeni şirketin kurulması ve yeni istihdam sağlanması gibi hedeflerimiz başta tekstil şirketlerimizi akabinde projede emeği olan tüm paydaşlarımızı heyecanlandırmaya devam ediyor. Aynı zamanda Denizli Teknik Tekstil Kümesini (DTTK) de oluşturacağız” dedi.

Projeleriyle Denizli’de bir ilke imza attıklarını da kaydeden Erdoğan, “Türkiye’miz, teknik tekstil sektörüyle de dünya liginde söz sahibi olmaya aday. Çünkü, emeği olan tüm taraflar olarak hepimiz iyi biliyoruz ki bu projemiz ile gelecekte teknoloji dönüşüm lideri olarak anılacak şirketlerin güç birliği ve inancıyla tekstil sektöründeki başarılarımız daha da yukarılara taşınacak. Ve altını tekrar çizmek isterim ki tekstil sektörünün teknoloji dönüşüm liderleri ne mutlu ki önce Denizli’den çıkacak” sözleriyle vurguladı.

tekstil
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

İş adamı Derya Baltalı, Menderes Bulvarı’na modern bir yaya üst geçidi için çalışmalara başladı
İş adamı Derya Baltalı, Menderes Bulvarı’na modern bir yaya üst geçidi için çalışmalara başladı
Arılar Denizli şehir merkezini istila etti
Arılar Denizli şehir merkezini istila etti
Rüzgara karşı mücadele veren ateş savaşçıları 500 hektar ormanı yanmaktan kurtardı
Rüzgara karşı mücadele veren ateş savaşçıları 500 hektar ormanı yanmaktan kurtardı
Başkan Doğan; "Babalar, evlatlarının yaşam boyu yanlarında hissettiği bir rehber ve güç kaynağıdır"
Başkan Doğan; "Babalar, evlatlarının yaşam boyu yanlarında hissettiği bir rehber ve güç kaynağıdır"
Rektör Güngör'den DSO Başkanı Kasapoğlu'na ziyaret
Rektör Güngör'den DSO Başkanı Kasapoğlu'na ziyaret
Hekimsen'den Denizli'deki doktora yönelik mobing iddiasına tepki
Hekimsen'den Denizli'deki doktora yönelik mobing iddiasına tepki
Denizli'de buğday hasadı başladı
Denizli'de buğday hasadı başladı
Asker eğlencesinde çıkan tartışma can aldı
Asker eğlencesinde çıkan tartışma can aldı
Pamukkale temalı anma pulu ve ilk gün zarfını tanıttı
Pamukkale temalı anma pulu ve ilk gün zarfını tanıttı
Türkiye'de ilk kez petrokimya sektörü için yüksek basınç ve sıcaklığa dayanıklı makineler üretildi
Türkiye'de ilk kez petrokimya sektörü için yüksek basınç ve sıcaklığa dayanıklı makineler üretildi
Veliler LGS’ye giren çocukları kadar heyecan yaşadı
Veliler LGS’ye giren çocukları kadar heyecan yaşadı
Rahvan atlar Baklan Ovası'nda tozu dumana kattı
Rahvan atlar Baklan Ovası'nda tozu dumana kattı
Başkan Çavuşoğlu’ndan vefa dolu veda “Canım kardeşim, yol arkadaşım… Seni asla unutmayacağız”
Başkan Çavuşoğlu’ndan vefa dolu veda “Canım kardeşim, yol arkadaşım… Seni asla unutmayacağız”
Başkan Pütün'den CHP lideri Özel ve Zeyrek ailesine taziye ziyareti
Başkan Pütün'den CHP lideri Özel ve Zeyrek ailesine taziye ziyareti
Denizli OSB’de Enerji ve Çevre Dostu Teknolojiler semineri gerçekleştirildi
Denizli OSB’de Enerji ve Çevre Dostu Teknolojiler semineri gerçekleştirildi
Pamukkale 53 bini aşan ziyaretçi sayısıyla bayramın en çok ziyaret edilen 2. merkezi oldu
Pamukkale 53 bini aşan ziyaretçi sayısıyla bayramın en çok ziyaret edilen 2. merkezi oldu
Denizli’de Kızılay üyeleri 157 yaş etkinliğinde buluştu
Denizli’de Kızılay üyeleri 157 yaş etkinliğinde buluştu
Baklan’da rahvan at yarışları pandeminin ardından yeniden başlıyor
Baklan’da rahvan at yarışları pandeminin ardından yeniden başlıyor
Evinde ölü bulunan doktorun kalp krizinden vefat ettiği belirlendi
Evinde ölü bulunan doktorun kalp krizinden vefat ettiği belirlendi
Aynı kazada yaralandığı yeğeninden 51 gün sonra hayatını kaybetti
Aynı kazada yaralandığı yeğeninden 51 gün sonra hayatını kaybetti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DTO

YAPILARIMIZI VE KENTLERİMİZİ, EL BİRLİĞİ İLE YENİLEMELİYİZ

BAŞKAN ERDOĞAN: SAĞLIK, HUZUR VE MUTLULUK DOLU NİCE BAYRAMLAR DİLİYORUM

DTO Başkan Erdoğan: "Taleplerimizin karşılık bulduğunu görmek güzel"

Başkan Erdoğan; "19 Mayıs, milletimizin geleceğine olan inancının simgesidir"

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle