MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

İstanbul'da günde 4 bin trafik cezası kesildi

Ana SayfaGündemİstanbul'da günde 4 bin trafik cezası kesildi
İstanbul'da günde 4 bin trafik cezası kesildi

Geçen yıl kentte kural ihlali yapan araç sürücülere, 1 milyon 475 bin 308 ceza işlemi uygulanırken, günde yaklaşık 4 bin trafik cezası kesildi. Cezalar arasında 400 bin 166 sürücüye kesilen "park yasağı" ilk sırada yer aldı.

17 January, 2018, Wednesday 12:46 2465
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da geçen yıl trafikte kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 475 bin 308 ceza işlemi uygulanırken, günde yaklaşık 4 bin trafik cezası kesildiği bildirildi.

İstanbul Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent trafiğini düzenlemek ve araç yoğunluğunu azaltmak amacıyla çalışmalarını 24 saat boyunca aralıksız sürdürüyor. İstanbul'un 39 ilçesinde denetimlerini kesintisiz sürdüren trafik ekipleri, kural ihlali yapan sürücülere ceza işlemi uyguluyor.

AA muhabirinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün istatistik verilerinden derlediği bilgilere göre, 1 Ocak ile 31 Aralık 2017 arasında, polis sorumluluk bölgesinde trafik ekiplerince kurallara uymayan araç sürücülerine, 1 milyon 475 bin 308 trafik cezası kesildi.

Buna göre, İstanbul’da 2017 yılında sürücülere günde ortalama 4 bin 41 ceza yazıldı.

"Park yasağı" ilk sırada

İstanbul’da 2017 yılında trafik ekipleri tarafından kural ihlali yapan sürücülere kesilen cezaların ilk sırasında "park yasağı" yer aldı. Bu kurala uymayan 400 bin 166 sürücüye trafik cezası kesildi. İkinci sırada olan "hız kurallarına uymamak"tan 145 bin 770 sürücüye, "trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemelerine uymamaktan" ise 128 bin 130 sürücüye ceza yazıldı.

Sürücülerin 53 bin 75'ine "cep telefonuyla konuşmaktan", 37 bin 292’sine "emniyet kemeri kullanmamaktan", 19 bin 151'ine "şerit ihlalinden", 16 bin 910'una "korsan taşımacılıktan", 16 bin 498’ine "alkollü araç kullanmaktan", 14 bin 804'üne "kırmızı ışık ihlalinden", 12 bin 884'üne "fazla yolcu taşımaktan", 12 bin 601’ine "motosiklette koruma başlığı, gözlüğü bulundurmamak ve kullanmamaktan", 10 bin 519'una "tonaj fazlası yük taşımaktan", 763'üne "yetkisiz tepe lambası, çakar, siren bulundurmaktan", 606 bin 745'ine de diğer maddelerden ceza uygulandı.

Trafik denetimi, kazaları azaltıyor

Emniyet yetkilileri, her yıl trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını, yaralılardan birçoğunun vücudunda kalıcı hasarlar oluştuğunu bildirdi.

Güvenlik güçlerinin yaptığı denetimlerin trafik kazalarını azalttığına dikkati çeken yetkililer, sürücüler üzerinde yapılan araştırmalarda, denetim yapılan yollarda kurallara uyulduğunu, denetimin olmadığı bölgelerde ise daha fazla kural ihlalinin yapıldığını ve buna bağlı olarak trafik kazalarının daha çok yaşandığının ortaya çıktığını kaydetti.

İstanbul'dagünde4bintrafikcezasıkesildi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yerli Malı Haftası, Hüsamettin Kulaklı İlkokulunda coşkuyla kutlandı
Seyir halindeki işçi servisi alev aldı
Güney Ege Kooperatifçilik Zirvesi GEKA'nın ev sahipliğinde toplandı
Denizli Büyükşehir’den Babadağ’a hizmet atağı Altyapıdan sosyal desteğe kapsamlı çalışmalar
Kontrolden çıkan otomobil zincirleme kazaya neden oldu
Denizli Su Zirvesinde su sorununa kalıcı çözümleri konuşulacak
Başkan Erdoğan: "TOBB Başkanımızın ziyareti bizlere büyük bir moral ve güç kaynağı oldu"
Çameli Belediyesi öğrencilere deneme sınavı desteği verdi
Denizli’de fason sektörü can çekişiyor
Başkan Çavuşoğlu’ndan İstiklal Caddesi’ne ziyaret Çavuşoğlu “Denizli’yi ortak akılla güzelleştiriyoruz”
Başkanı Tatık makamında SMA hastası Kerem bebeği ağırladı
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ YIL ETKİNLİK DUYURUSU
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’den Ankara’ya seslenen Hisarcıklıoğlu üyelerinin KDV alacağını istedi
MAKSİAD’dan Ankara Temasları: Sektörün Talepleri Gündeme Taşındı
Kale Devlet Hastanesinde bayrak değişimi
PAMUKKALE BELEDİYESPOR SEZONU KENDİ EVİNDE AÇIYOR: TÜM DENİZLİ DAVETLİ!
11. Girişimcilik ve Liderlik Programı iş dünyasının profesyonellerini gençlerle buluşturdu
Beyağaç Belediyesi araç filosu genişlemeye devam ediyor
Merkezde müdürlük sayısı 4’e çıktı DENİZLİ’DE VERGİ DAİRESİ AĞI TAMAMLANDI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle