MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

'Amerikan film endüstrisi, Türk film endüstrisinden korkmaya başladı'

Ana SayfaGündem'Amerikan film endüstrisi, Türk film endüstrisinden korkmaya başladı'
'Amerikan film endüstrisi, Türk film endüstrisinden korkmaya başladı'

Midwood İstanbul Film Studio Complex Yönetim Kurulu Başkanı San, "Son 5-6 yıldır Amerikan film endüstrisi, Türk film endüstrisinden korkmaya başladı." dedi.

30 November, 2017, Thursday 19:30 1638
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İSTANBUL (AA) - Türk dizilerinin yurt dışında edindiği büyük başarının sebepleri ile Türk film endüstrisinin geleceği, 8. Boğaziçi Zirvesi kapsamında gerçekleşen ve sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı, "Türkiye'de Film Sektörü" konulu panelde konuşuldu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, "Geleceğin Tasarımı: Küreselleşmenin Yeni Sınavı" temasıyla Uluslararası İş Birliği Platformu’nun (UİP) düzenlediği zirve, Beşiktaş'taki Four Seasons Bosphorus Otel'de yapıldı.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Midwood İstanbul Film Studio Complex Yönetim Kurulu Başkanı ve organizatör Ahmet San, Türk sinemasının 100. yılını geride bıraktığını, dizilerin ise 15 yılı aşkın süredir hayatın bir parçası olduğunu belirterek, "Bütün dünya film endüstrisinde, Hollywood ve Amerikan dizilerinden bahsediyordu ama bilhassa son 5-6 yıldır Amerikan film endüstrisi, Türk film endüstrisinden korkmaya başladı." diye konuştu.

"Televizyon çok güçlü bir silah"

Panele katılan oyuncu Songül Öden de dizilerin yayımlandığı ülkelerdeki izleyiciler tarafından Türkiye'nin yeterince tanınmadığının altını çizerek, şu bilgileri verdi:

"Ben bu yolculukta en çok kültürel etkileşimi önemsiyorum. Çünkü birbirimizi tanırsak, savaşların olmayacağına, birbirimizi daha çok seveceğimize inanıyorum. Avrupa'ya gittiğimizde bütün ülkeyi çarşaflı sanıyorlar. Oraya gittiğimizde de şaşırıyorlar ama Suudi birisi de Müslüman bir oyuncuyu (Songül Öden'i), Hristiyan zannedebiliyor. Çünkü başının açık olmasını yadırgıyor. Çünkü birbirimizi tanımıyoruz. Kültürlerin birbirini tanımasında, televizyon çok güçlü bir silah. O kadar küçümsenecek bir yerde değil artık."

"Biz Amerikan dizisi üreterek ya da taklit ederek dünyaya satmadık"

Medyapım Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aksoy, dünyada satışa sunulan ilk dizinin Gümüş olduğunu vurgulayarak, "(Türk dizilerinde) Türk hikaye anlatma modeli var. Bütün bu dizilerin dünyada bu kadar başarılı olmasının sebebi, bizim başka tür bir hikaye anlatma modeline sahip olmamız." değerlendirmesinde bulundu.

Türk dizileri ile Amerikan yapımlarını karşılaştıran Aksoy, şöyle devam etti:

"Amerikan dizilerinde aksiyonlar vardır ve siz aksiyonu takip edersiniz. Türk dizileri, duygular üzerinden gider. Bir aksiyon odur. Sorular sorulur ve insanlar üzerindeki etkilerini görürsünüz. Oturup seyrederken, sizin için daha doyurucu bir şey yaratır. Amerikan dizileri çok fazla duygularınıza hitap etmez. Halbuki Türk dizileri duygularınıza hitap eder ve bu uniq (benzersiz) bir şeydir. Dizilerin bu özelliğinden dolayı, biz Amerikan dizisi üreterek ya da taklit ederek dünyaya satmadık. Kendi dizilerimizi ürettik. "

AZ Celtic Films'in Kurucu Ortağı ve yapımcı Alex Sutherland de sektörde artık sınırların kalmadığını kaydederek, "Kim ve nerede olduğunuzun bir önemi yok. Hiç önemli değil. Ürününüz, dünyanın her yanından milyonlarca kişiye ulaşabiliyor." dedi.

Global Agency Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Pinto ise Türk dizilerinin çok iyi olduğunu ve Türk yatırımcıların bu işe çok büyük yatırım yaptığını aktardı.

Türk dizilerinin yurt dışına ilk satıldığı yıllarda Türkiye'nin ihracatının 5-10 milyon dolar civarında olabileceği tahmininde bulunan Pinto, günümüzde ise bu ticaretin 300 milyon doları aştığının altını çizdi.

Muhabir: Hilal Uştuk

'AmerikanfilmendüstrisiTürkfilmendüstrisindenkorkmayabaşladı'
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti
Çivril’de tarlada oluşan obruk korkuttu
Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü
Babadağ Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı
Denizli’de kaçak silah operasyonu
Beyağaç Çarşı Cami inşaatı sona yaklaştı
Denizli’de temizlikte yeni dönem Ortak kullanım çöp konteynerleri hizmete girdi Kent estetiği ve çevre sağlığı için örnek uygulama
Denizli Büyükşehir’den üreticilere Macar fiği desteği İl genelinde 681 üreticiye toplam 44 ton tohum dağıtımı başladı Başkan Çavuşoğlu: Üreticimizi baş tacı etmeye devam edeceğiz
Başkan Pütün; "Zeytinyağı üretim tesisimizde yeni sezon başladı"
Öğrenciler ara tatili Bilim Kampı’nda değerlendirecek
Ortağı cinayetten tutuklanan oto galeri kundaklandı, 5 araç küle döndü
Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı
Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle