MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Acemi erler yemin etti

Ana SayfaGündemAcemi erler yemin etti
Acemi erler yemin etti
01 December, 2017, Friday 17:00 1577
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir, Bilecik ve Kütahya'da temel eğitimlerini tamamlayan acemi erler, düzenlenen törenlerle yemin etti.

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığında 369. kısa dönem 93 er için düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Temel eğitimlerini tamamlayan askerler, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların başında yemin etti.

İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Bahtiyar Yılmaz, yaptığı konuşmada, teşkilatlarının, Atatürkçü, göreve yönelik gerçekçi, geliştirici, katılımcı, yaygın, motive eden ve modern teknolojiye sahip eğitim sistemine sahip olduğunu söyledi.

Türk askerinin vatan, millet, cumhuriyet ve vazife uğruna canını feda etmeye ant içtiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yeminin anlamı, askerin mesleğine yürekten bağlanışıdır. Teminatı şeref, bedeli de gerektiğinde vatan uğrunda şehit olmaktır. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamla doğruluğu, dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir."

Askerler, yemin töreninin ardından aileleriyle bir araya geldi. Bu sırada bazı asker yakınları gözyaşlarını tutamadı.

- Bilecik

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayan 1997/4 tertip ve kısa dönem erler için yemin töreni düzenledi.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Hamza Çömez, yaptığı konuşmada, askerlerin görkemli bir duruşla dosta güven, düşmana korku verdiğini vurguladı.

Askerlerin içtikleri andı hayatları boyunca unutmaması gerektiğini, bunun en zor koşullarda onlara yol göstereceğini ifade eden Çömez, "Başınız daima dik olsun. Yüreğinizdeki o gururu her zaman taşıyın. Çünkü siz, mazisi şan şerefle dolu asil Türk milletinin evladısınız." dedi.

Tören, yaş kütüğüne dönem plaketinin çakılmasıyla devam etti.

Daha sonra, birliğe ilk katılan, en uzak ilden gelen, konuşma yapan erler ile oğullarıyla aynı yerde vatani görevini yerine getirenlere hediyeler verildi.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosunun marşlar seslendirdiği tören, erlerin yemin etmesi ve resmi geçitle sona erdi.

- Kütahya

Kütahya Hezar Dinari Kültür Merkezi'ndeki törende, 369. kısa dönem 56 er, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.

İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay Bülent Keskin, yaptığı konuşmada, silah altına alınan erlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı, kararlı bir savunucusu, her an göreve hazır jandarma teşkilatının bir ferdi olarak yetiştirildiğini söyledi.

Jandarma erlerin şiir okumaları ve günün anlamına ilişkin konuşmalarıyla devam eden programda, askerlerin eğitim sürecini gösteren film izlendi.

Jandarma Marşı'nın okunması ve tören geçişinin ardından aileler, askerlerle bir araya geldi. Buluşma sırasında duygulu anlar yaşadı.

Acemierleryeminetti
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Pamukkale Üniversitesi’nde MEMNUNİYETSİZLİK derinleşiyor.
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu
Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı
Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı
Başkan Pütün başpehlivan Çokalı ziyaret etti
Honaz Belediyesi kaynakları verimli kullanarak 17 bin dönüm araziyi suya kavuşturdu
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın Ara Tatil Mesajı
Başkan Kumral; "Çocuklarımız için okullarımıza desteğimizi sürdürüyoruz"
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Başkan Tatık ve ailesine yapılan saldırı karşılıksız kalmadı
Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu
Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti
Çivril’de tarlada oluşan obruk korkuttu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle