MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması

Ana SayfaGündemBaşbakan Yardımcısı Bozdağ'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
21 January, 2018, Sunday 00:15 1957
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı ile bu harekatı başlatmıştır. Harekat süresince de bu temel ilkelere riayet edecek ve harekatın hedeflerine başarıyla ulaşmasını müteakip bölgeden ayrılacaktır." açıklamasını yaptı.

Bozdağ, Twitter'daki hesabından, Afrin'e yönelik başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak, teröristlerin sınırdan sızmasını önlemek, bölgede terör koridoru oluşturulmasını engellemek, bölgeyi DEAŞ, PKK, PYD ve YPG terör örgütleri ve teröristlerinden arındırmak, bölgede huzur, barış, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek, bölge halkının can, mal emniyetini sağlamak, bölge halkı üzerindeki baskı, tehdit ve korkuyu kaldırmak, bölgedeki mazlum, mağdur Türkmen, Kürt ve Arapları terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak için Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattığını bildirdi.

Harekatın, uluslarası hukuk, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ile Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatıldığını belirten Bozdağ, söz konusu harekatın, meşru ve uluslararası hukuka uygun olduğunu ifade etti.

"Tek hedef, terör örgütleri ve teröristler"

"Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı ile bu harekatı başlatmıştır. Harekat süresince de bu temel ilkelere riayet edecek ve harekatın hedeflerine başarıyla ulaşmasını müteakip bölgeden ayrılacaktır." açıklamasında bulunan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin başlattığı bu harekat, Suriye devletine, Suriye halkına, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine, bölgede yaşayan Türkmen, Kürt ve Arap kardeşlerimize karşı bir harekat değil DEAŞ, PKK, PYD ve YPG terör örgütlerine karşı başlatılmış bir harekattır. Bölgede yaşayan Türkmenler, Kürtler ve Araplar bizim kardeşimizdir, komşumuzdur. Suriye halkı, bölgede yaşayan Türkmen, Kürt ve Araplar ile Türk halkı, aynı dinin mensubudur, aynı Peygamberin ümmetidir, aynı tarihin, kültürün mirasçısıdır ve aynı medeniyetin evlatlarıdır. Kimse Türk halkı ve Türkiye ile bölgede yaşayan Türkmen, Kürt ve Araplar arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu yok edemeyecektir; aramıza fitne, fesat sokamayacaktır; bizi birbirimize düşman edemeyecektir; tarih, kültür, medeniyet, din ve ümmet birliğimizi bozamayacaktır. Harekatın planlanmasında ve icrasındaki tek hedef, terör örgütleri ve teröristler ile bunlara ait sığınak, barınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerdir. Siviller asla hedef değildir. Siviller zarar görmesin diye her tür planlama yapılmış ve gerekli her tedbir alınmıştır."

Bozdağ, Türk Silahlı Kuvvetlerine Allah'tan muvaffakiyet dileyerek, "Yüce Rabbim, milletimizin, ordumuzun ve yurdumuzun muhafızı, yar ve yardımcısı olsun. Yüce Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın. Yüce Rabbim, kararlarımızı, adımlarımızı ve uygulamalarımızı doğru, isabetli kılsın. Yüce Rabbim, düşmanın hile ve tuzaklarından askerimizi, Mehmetçiğimizi korusun." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ali Kemal Akan

BaşbakanYardımcısıBozdağ'dan'ZeytinDalıHarekatı'açıklaması
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli Kayak Merkezi yeni sezonda ziyaretçi akınına uğradı
PAMUKKALE’DE ÇOCUKLAR İÇİN DOPDOLU SÖMESTİR FESTİVALİ BAŞLIYOR
Merkezefendi Kış Festivalinde eğlence devam ediyor
Denizli Büyükşehir’den gençlere temel fotoğrafçılık eğitimi
Başkan Arslan öğrencilerin karne sevincine ortak oldu
Denizli Kayak Merkezi yeni sezona hazır
DTO Başkanı Erdoğan; "İhracatçı sayımızı çoğaltarak üretimimizi artırmayı hedefliyoruz"
BAŞKAN ERTEMUR, 2026 PROJELERİNİN STARTINI VERDİ
BAŞKAN ERTEMUR’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
Süratli otomobil önce ağaca sonra duvara çarptı
Müstakil evde çıkan yangında 80 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
Egekent Karaman Güneşli Günler Çocuk Gelişim Merkezinin temel atma töreni düzenlendi
Çameli’de Miraç Kandili Programı düzenlendi
Başkan Doğan, "Miraç Kandili, kırgınlıkları geride bırakmaya ve dayanışmayı güçlendirmeye davet eden özel bir gecedir"
Vali Coşkun Denizli'ye veda etti
Budanan ağaçlar yuvaları ısıtıyor
MERKEZEFENDİ’DE 2. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI
DSO Başkanı Kasapoğlu; "Dünyanın en önemli tekstil üreticilerinden birisiyiz"
DTO Başkanı Erdoğan, 2026 Heimtextil Fuarında Denizlili firmaları yalnız bırakmadı
Kamyonet buzlanan yolda kayarak ilerledi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle