MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

BU DÜZENLEME MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR!

Ana SayfaGündemBU DÜZENLEME MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR!
BU DÜZENLEME MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ekonomi alanında birçok önemli düzenlemeyi içeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştığını söyledi.

17 January, 2019, Thursday 11:23 4406
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Şahin Tin; “Milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren düzenleme ile bazı alanlarda KDV istisnaları ve ÖTV muafiyeti getirdik, yatırımcımızın işini kolaylaştırıcı adımlar attık. Yaşlılık, malullük ve ölüm aylıklarının alt sınırını da Bin TL’ye çıkarttık” dedi. 

 

 

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin kabul edilerek yasalaştığını söyledi. Kanunlaşan bu düzenlemenin milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendirdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin, teklifin özellikle ekonomi alanında birçok düzenlemeyi bünyesinde barındırdığını söyledi.

 

 

Milletvekili Şahin Tin, toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren bu düzenlemenin bazı ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

 

 

“KİRACILARA MÜJDE”

 

 

Yeni yasal düzenleme ile kiracıların korunmasına yönelik tedbirler alındığını ifade eden Milletvekili Şahin Tin, Kiranın belirlenmesi ve kira sözleşmelerinin yenilenmesi sürecinde ÜFE yerine TÜFE dikkate alınacaktır. Aynı şekilde Kiracının Türk Ticaret Kanununda tacir olarak sayılan kişiler ile özel hukuk ve kamu hukuku tüzel kişileri olduğu işyeri kiralarının yenilenmesinde de TÜFE’nin dikkate alınması amaçlanmıştır. Bu da fahiş artışların önlenmesi açısından önemli bir düzenlemedir” dedi.

 

 

“EMEKLİ MAAŞI BİN LİRADAN AZ OLMAYACAK!”

 

 

Yeni yasal düzenlemenin özlük hakları bakımından da önemli değişiklileri beraberinde getirdiğini vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, “Yakın dönemde emekliye ayrılanların en çok yakındığı konuların başında gelen düşük maaş sorununu ortadan kaldırdık. Artık yaşlılık/malullük/ölüm aylığı almakta olan emekliler ve hak sahiplerine ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla aylıkları ile birlikte yapılan ödemeler toplamı için yeni yasal düzenleme ile 1.000 TL’lik alt sınır belirlendi. Yani emekli aylıkları 1.000 liradan az olmayacak. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canı pahasına mücadele veren er ve erbaşlarımız ile ilgili önemli bir düzenleme daha yaptık. Er ve erbaşların sigortalı sayılmayan veya isteğe bağlı sigortalı olmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olan eş ve çocukları ile anne ve babaları da bundan böyle bakmakla yükümlü olduğu kişi kapsamında değerlendirilecek” diye konuştu.

 

 

“İŞSİZLİK ÖDENEĞİ KOŞULLARI YUMUŞATILDI”

 

 

Yasal düzenlemenin işsizlik ödeneğinden yararlanma koşullarında kolaylık getirdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin, “Önceki düzenlemeye göre 120 gün boyunca hizmet akdine tabi olmasına karşın şayet devamsızlık hâli varsa bu bir işsizlik ödeneği almaya mâniydi. Madde ile işsizlik ödeneğinden yararlanma koşullarında kolaylık sağlanması amacıyla, 120 günlük prim ödeyerek sürekli çalışma şartı, “hizmet akdine tabi olma” şeklinde yumuşatılmıştır” dedi.

 

 

“EKONOMİYE CANSUYU OLACAK DÜZENLEMELER YAPILDI”

 

 

Yasal düzenlemenin sanayici ve işveren kesimini rahatlatacak düzenlemeler de içerdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin, “İmalat sanayii yatırım teşvikleri 2019 yılında da uygulanabilecek. Cumhurbaşkanı, söz konusu süreyi bitiminden itibaren, sürenin bitimini takip eden her bir takvim yılı itibarıyla ayrı ayrı ya da birlikte beş yıla kadar uzatabilecek. Bu düzenlemeyle de teşvikler konusunda sanayicimizin beklentisi karşılanmış oldu. Ayrıca prim ve vergi borçlarını yapılandırma hakkını kaybedenlere yeni bir imkân getirildiğini müjdelemek isterim. 7143 sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran ancak, Kanun hükümlerine göre ödeme yapmayarak Kanundan yararlanma hakkını kaybeden borçlulara yeniden borçlarını ödeme imkânı getirildi. Öte yandan teklif ile devlet katkılı konut hesabı uygulamasında devletin katkı ödemesi, katılımcı bazında 20 bin TL’den 25 bin TL’ye çıkartıldı. Azami tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak” dedi.

 

 

“KDV İSTİSNALARI MALİYETLERİ DÜŞÜRECEK”

 

 

Yasal düzenleme ile birçok konuda KDV istisnası getirildiğine dikkat çeken AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinin yenilenebilir enerji üretimi için yapacakları yatırımlar da, diğer altyapı yatırımlarında olduğu gibi KDV istisnası kapsamına alındı. Öte yandan, artık yabancı paraya dayalı olarak yapılan teslim ve hizmetlerde ortaya çıkan kur farkı KDV matrahına dâhil edilecek. Böylelikle bu konudaki tereddütler de ortadan kaldırıldı. Kentsel dönüşüm projelerinde trampa yolu ile kamulaştırılan taşınmazların Hazineye devir ve teslimi işlemlerine ilişkin KDV istisnası süresi de yeni yasal düzenlemeyle 2020 yılına kadar uzatıldı. İmalat sanayiine yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamında indirim yoluyla telafi edilemeyen KDV’lerin izleyen yıl içinde mükellefin talebine binaen mükellefe iade edilmesi uygulamasına 2019 yılında yüklenilen işler de dâhil edilmiştir” dedi.

 

 

“TARIM VE GIDA ALANINDA ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPILDI”

 

 

Yeni yasal düzenlemenin tarım ve gıda alanlarından önemli değişiklikler içerdiğini vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, “Mera Kanunu’nda yapılan değişiklikle özellikle meralarda jeotermal ve mineral su kaynaklarının keşfedilmesi ve aranmasına dair tahsis değişikliği imkânı getirildi. Hayvancılığın desteklenmesi amacıyla çiftçilerin meralarda yetiştirdiği büyükbaş ve küçükbaş hayvan ve süt satışından alınan binde 1’lik pay kaldırıldı. Şalgam suyu, çeşnili ve aromalı / aromalandırılmış içme sütleri, bebek ve devam sütü sayılan içecekler artık ÖTV’ye tabi tutulmayacak. Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu kapsamında düzenlenen ürün senetlerinin elden çıkarılmasından doğan kazançlara ilişkin vergi istisnası da yeni yasal düzenlemeyle uzatıldı. Yasa değişikliğinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

BUDÜZENLEMEMİLYONLARIİLGİLENDİRİYOR!
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli’de temizlikte yeni dönem Ortak kullanım çöp konteynerleri hizmete girdi Kent estetiği ve çevre sağlığı için örnek uygulama
Denizli Büyükşehir’den üreticilere Macar fiği desteği İl genelinde 681 üreticiye toplam 44 ton tohum dağıtımı başladı Başkan Çavuşoğlu: Üreticimizi baş tacı etmeye devam edeceğiz
Başkan Pütün; "Zeytinyağı üretim tesisimizde yeni sezon başladı"
Öğrenciler ara tatili Bilim Kampı’nda değerlendirecek
Ortağı cinayetten tutuklanan oto galeri kundaklandı, 5 araç küle döndü
Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı
Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu
Denizli Büyükşehir ara tatilde öğrencilerin yanında Öğrenciler ara tatili Büyükşehir ile daha verimli geçirecek
Güney’de kesintisiz ve sağlıklı içme suyu dönemi başlıyor Güney’e 7 Milyon TL’lik içme suyu yatırımıyla kalıcı çözüm
Denizli Büyükşehir’in LGS ve YKS test kitabı destek müracaatları başladı Denizli Büyükşehir ile eğitimde fırsat eşitliği
DTO, Kızılay Haftasında kan bağışının önemine dikkat çekti
Denizli Büyükşehir’den Japonya ile afet yönetimi iş birliği Denizli ile Japonya arasında afet yönetimi köprüsü kuruldu
Büyükşehir’den 10 Kasım’a özel anma programı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Ata’ya saygı dolu etkinlikler
DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu
Honaz’ın meşhur cennet hurmasının cips olarak sofralara yolculuğu başladı
Üretimden kopamayan Başkan Pütün; "10 yıl sonra tarım üretimi yapacak kimse kalmayacak"
Siber devriyelere takılan 353 şüpheli yakalandı
Denizli’de 251 bin hayvan şap hastalığına karşı aşılandı
DSO KASIM MECLİSİ: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI
MAKSİAD’tan Denizli Model Fabrika’ya Ziyaret

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle