MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Büyükşehir DESKİ'den tarihi rekor

Ana SayfaDenizli GündemBüyükşehir DESKİ'den tarihi rekor
Büyükşehir DESKİ'den tarihi rekor

Denizlililere daha sağlıklı ve yeterli içme suyu sağlamak için büyük çaba harcayan Büyükşehir DESKİ'nin bugüne kadar açtığı sondaj kuyularının derinliği 32 km'yi geçti. 6 yılda açtığı 220 sondajdan toplamda 4.000 lt/sn suyu sisteme ilave eden Büyükşehir DESKİ eşine az rastlanır bir rekora daha imza attı.

15 January, 2021, Friday 12:20 4888
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü son yıllarda kuraklığa bağlı su debilerinde meydana gelen azalmalara karşı yatırım yapmayı sürdürüyor. Vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını karşılamak için büyük çaba gösteren Büyükşehir DESKİ Genel Müdürlüğü bu kapsamda 2014-2019 yılları arasında 193 adet sondaj kuyusu açarak toplamda 3 bin 623 lt/sn suyu sisteme ilave etti. Kuraklığa bağlı su debilerinde yaşanan azalmaların sürmesi üzerine 2020 yılında da içme suyuna yatırım yapmayı sürdüren Büyükşehir DESKİ geçen yıl sondaj kuyularına 27 adet daha ekledi. Büyükşehir DESKİ Genel Müdürlüğü bununla birlikte faaliyete başladığı günden bu yana 220 adet sondaj kuyusu açarken, bu çalışmalarda toplamda 32.011 metre derinlikte kazı yaptı. 2014 yılından itibaren yapılan kazılarla elde edilen toplam su debisi ise 4.000 lt/sn'yi buldu.

 

2020'de sisteme 323,3 lt/sn su ilave edildi

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir DESKİ'nin söz konusu içme suyu sondaj kuyusu yatırımlarıyla eşine az rastlanır bir rekora imza attığını söyledi. Sadece geçen yıl açılan 27 adet sondaj kuyusundan 323,3 lt/sn su elde edildiğini kaydeden Başkan Zolan, vatandaşların yeterli içme suyu ihtiyacı için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Son zamanlarda kendini daha fazla htiren kuraklığa dikkat çekerek vatandaşları suyu daha tasarruflu kullanma konusunda uyaran Başkan Zolan, "Su hayattır, su olmadan yaşamak mümkün değil. Bizler gece gündüz çalışıp tedbir alıyoruz ancak vatandaşlarımız da suyu tasarruflu kullanmalı" dedi.

 

Yüzde 60 su kaçakları devam ediyor olsaydı...

Bir zamanlar Denizli'nin eski alt yapı hatlarından dolayı içme suyu kayıp kaçak oranının yüzde 60'lar olduğunu, içme suyu depolarına koyulan suyun yarısından fazlasının toprağa karıştığını hatırlatan Başkan Zolan, "Eğer biz şehrimizde altyapıya girmeyip içme suyu hatlarımızı baştan aşağı değiştirmemiş olsaydık ve geçmişteki gibi su kaçakları devam ediyor olsaydı bugün şehrimize düzenli su veremezdik. Biz geleceği düşündük, zor olanı seçtik ve altyapı çalışmalarımıza başladık. Tarihi yatırımlar yaptık. Çok şükür vatandaşlarımız da sabır gösterdiler, destek oldular. Bu yatırımların değerini bugün çok daha iyi anlıyoruz. İyi ki altyapıya girmişiz, iyi ki bu yatırımları yapmışız."

BüyükşehirDESKİ'dentarihirekor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu
Merkezefendi Belediyesi yeşil alana kaçak yapı iddiasıyla ilgili inceleme başlattı
Atatürk’ün Denizli’ye gelişi çeşitli programlarla kutlandı
Emekli polis çatıdan düşerek hayatını kaybetti
DTO Başkanı Erdoğan; "100 milyar TL’lik finansman paketi, imalat sanayimize güç katacaktır"
DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı

Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu

Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı

Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle