MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi

Ana SayfaSağlikÖzel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi

Özel Denizli Tekden Hastanesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında Kanser Farkındalık Semineri düzenledi. Uzman doktorların sunumlarıyla gerçekleştirilen programda kanserin teşhisi, erken teşhisin önemi, korunma yolları ve güncel tedavi yöntemleri detaylı şekilde ele alındı.

06 February, 2026, Friday 11:33 56
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Özel Denizli Tekden Hastanesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında hastane personeli ve vatandaşlara yönelik Kanser Farkındalık Semineri düzenledi. Uzman doktorların sunumlarıyla gerçekleştirilen programa yoğun katılım sağlandı. Seminerde; Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uz. Dr. Canan Karan, Kanser Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yunus Acar ve Kanser Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Sunumlarda kanserin teşhisi, erken teşhisin önemi, korunma yolları ve güncel tedavi yöntemleri detaylı şekilde ele alındı.

Programın sonunda, kanserle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla Özel Denizli Tekden Hastanesi önünde renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı. Etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

"Erken evrede konulan teşhis ile hastalıktan tamamen kurtulabiliriz"
Erken evrede konulan teşhis ile hastalıktan tamamen tedavisinin olduğunu ifade eden Tıbbı Onkoloji Uzmanı Uz. Dr. Canan Karan, "4 Şubat Dünya Kanser günü, bu farkındalık gününde hastaneden katılacak olan arkadaşlarımıza belli başlı sunum yapacağım. Kanser hakkında bilgiler vereceğiz. Çevresel faktörlerden uzak durmamız gerekiyor. Örneğin; sigara, alkol kullanmak, obezite, hava kirliliğini maruz kalmak gibi bu tarz çevresel faktörlerden uzak kalmamız gerekiyor. Erken evrede konulan teşhis ile hastalıktan tamamen kurtulabiliriz" diye konuştu.

"4 Şubat Dünya Kanser gününde taramaları hatırlatmak ve halka bilinçlendirmek için sunum yapacağız"
Meme kanserleri için 40 yaş üzeri her yıl bir kez mamografi, bağırsak kanseri için ise 45 yaş üzeri her yıl bir kez kolonoskopi yapılmasını öneren Kanser Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yunus Acar, "4 Şubat Dünya Kanser gününde taramaları hatırlatmak ve halka bilinçlendirmek için sunum yapacağız. Genel Cerrahi alanında 2 tür kanserimiz var. Meme kanseri ve kalın bağırsak kanseri yer alıyor. Meme kanseri için 40 yaş üzerinde her kadına yılda bir kez mamografi öneriyoruz. Bunun yanında bağırsak kanseri için de 45 yaş üzeri tüm erkek, kadın fark etmez kolonoskopi yapmasını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Herkes bilgiye kolay ulaşabiliyor fakat bazen bu bilgiler yanıltıcı olabiliyor veya vatandaşlarımızı korkutabiliyor"
Vatandaşların bilgiye kolay ulaştığını fakat bazen bu bilgilerin yanıltıcı olduğu için hastaneye başvurmalarının en doğru olduğunu belirten Kanser Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, "4 Şubat Dünya Kanser günü ve bu nedenle personellerimiz ile birlikte kanserler hakkında genel bilgiler vereceğiz. Kanser denilince toplumda en sık görülen akciğer kanseri, meme kanseri, kolon kanseri veyahut kanserlerin nasıl ortaya çıktığı konusunda bilgi aktaracağız. Herkes bilgiye kolay ulaşabiliyor fakat bazen bu bilgiler yanıltıcı olabiliyor veya vatandaşlarımızı korkutabiliyor. Biz burada en doğru şekilde hem personelimize hem de gelen vatandaşlarımıza bu konuda bilgilendireceğiz" dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu
Merkezefendi Belediyesi yeşil alana kaçak yapı iddiasıyla ilgili inceleme başlattı
Atatürk’ün Denizli’ye gelişi çeşitli programlarla kutlandı
Emekli polis çatıdan düşerek hayatını kaybetti
DTO Başkanı Erdoğan; "100 milyar TL’lik finansman paketi, imalat sanayimize güç katacaktır"
DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi

Büyükşehir’in HPV aşı desteğine rekor ilgi

Denizli’de sağlıklı hayat merkezlerine MHRS ile kolay erişim

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle