MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Ana SayfaDenizli GündemCumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

13 March, 2023, Monday 12:12 719
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Pandemi sürecinde ve kısa süre önce yaşadığımız deprem felaketinde özverili bir şekilde çalışmalarını sürdüren sağlık emekçilerine yoksulluk sınırının üzerinde tek kalem maaş verilmesi gerektiğini belirten Ali Osman Horzum, “Hekimlik mesleğini değersizleştirmeye yönelik dil son bulmalı, şiddetle mücadelede etkin bir yasa çıkarılmalı ve uygulanmalı,  atanamayan binlerce sağlıkçı kadroya alınmalı, hakları ödenmez denilen sağlık emekçilerine verilen sözler tutulmalıdır.

Sağlık;  doktoru, hemşiresi, sağlık çalışanı, kamu eczacısı ve hastasıyla bir bütünün ayrılmaz parçasıdır. Anayasal bir hak olan   sağlık hizmetinin ulaşılabilir ve kaliteli olması, sağlık çalışanıyla, hastasıyla ilgili tüm kesimlerin mutluluğu ile mümkündür” dedi.

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın doktorlara yönelik, “gidiyorlarsa gitsinler” sözlerinin gece gündüz demeden özveriyle mesleğini yapan hekimleri derinden yaraladığını söyleyen Horzum, “AKP iktidarı tarafından reform adı altında 2003 yılında uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık ticarileşmiş, hastaneler işletmeye, hastalar müşteriye dönüşmüştür. Yamalı bohçaya dönen sağlık sistemi ve paran kadar sağlık anlayışıyla ilgili tüm kesimler mutsuzluğa ve umutsuzluğa itilmiştir. Kamu-Özel Ortaklığı ile hayata geçirilen şehir hastaneleri ile hasta doluluk garantisi verilen iktidara yakın firmalar zengin edilirken, her yıl artan bütçe açıkları, bütçedeki faiz ödemeleri yükü de vatandaşın sırtına binmiştir. Sağlık hizmeti nitelik ve kalite kaybı yaşarken, yüz binlerce sağlık çalışanı maalesef şiddete en çok maruz kalan kesim konumuna gelmiştir. Sağlık politikalarındaki yanlışlar, sağlık çalışanlarının haksız bir şekilde hedef gösterilmesi, mesleklerinin değersizleştirilmesi, kabul edilemez şiddetin baş sorumlusudur” diye konuştu.

Sağlık emekçilerine yoksulluk sınırının üzerinde tek kalem maaş verilmesi gerektiğinin altını çizen Horzum, “Binlerce atanamayan sağlıkçı kadroya alınmalı, hakları ödenmez denilen sağlık emekçilerine verilen sözler tutulmalıdır. Duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara karşı emeğine, mesleğine sahip çıkan tüm sağlık çalışanlarına selam olsun. Haklı mücadelelerinde yanlarındayız! 14 Mart ancak hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunları çözüldüğünde bayram olarak kutlanabilecektir. Bu duygularla, başta şiddet kurbanı merhum doktorlar ve sağlık çalışanları olmak üzere canı pahasına dünyanın en zor ve en onurlu görevlerinden birini yapan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu
Merkezefendi Belediyesi yeşil alana kaçak yapı iddiasıyla ilgili inceleme başlattı
Atatürk’ün Denizli’ye gelişi çeşitli programlarla kutlandı
Emekli polis çatıdan düşerek hayatını kaybetti
DTO Başkanı Erdoğan; "100 milyar TL’lik finansman paketi, imalat sanayimize güç katacaktır"
DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı

Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu

Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı

Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle