MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

DENİB Başkanı Memişoğlu, Eylül ayı ihracat verilerini değerlendirdi

Ana SayfaEkonomiDENİB Başkanı Memişoğlu, Eylül ayı ihracat verilerini değerlendirdi
DENİB Başkanı Memişoğlu, Eylül ayı ihracat verilerini değerlendirdi

Denizli’nin ihracat verilerini açıklayan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Denizli ihracatı yüzde 9,7 azalışla 383 milyon dolar, DENİB üyelerince gerçekleştirilen ihracat ise yüzde 10,2 azalışla 292 milyon dolar oldu” dedi.

04 October, 2022, Tuesday 16:58 1625
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli’nin ihracat verilerini açıklayan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Denizli ihracatı yüzde 9,7 azalışla 383 milyon dolar, DENİB üyelerince gerçekleştirilen ihracat ise yüzde 10,2 azalışla 292 milyon dolar oldu” dedi.

Eylül ayı ihracat verileri açıklandı. İhracat verilerine ilişkin yazılı açıklama yapan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Ülkemiz ihracatının Eylül’de yüzde 9,2 yükselişle 22,6 milyar dolar, TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatının yüzde 9,7 azalışla 383 milyon dolar, DENİB üyelerince gerçekleştirilen ihracatın ise yüzde 10,2 azalışla 292 milyon dolar oldu” dedi. Başkan Memişoğlu, gelişmiş ülkelerde belirgin bir şekilde devam eden resesyon tehdidinin, buna bağlı olarak sipariş taleplerinin azalmasının, emtia fiyatlarındaki gerilemenin, geçtiğimiz yıl aynı dönemin baz etkisinin ve enerji maliyetlerindeki artışın ihraç fiyatları üzerindeki olumsuz etkisinin Denizli ihracatında yaşanan azalışta pay sahibi olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz sene Eylül ayı ihracatımızda rekor kırdığımız aylardan biriydi. Aylık bazda 425 milyon dolara ulaşmıştık. Bu seneki düşüşte baz etkisinin olduğunu belirtmemiz mümkün. 2020 eylül ayına baktığımızda ise 323 milyon dolarlık bir ihracat karşımıza çıkıyor” dedi.

Başkan Erdoğan, "İlimizin eylül ayındaki ihracat verilerini daha detaylı incelediğimizde; tekstil-konfeksiyon sektörümüzün ihracatı yüzde 21 azalışla 108 milyon dolar olurken, elektrik-elektronik sektörümüzün ihracatı yüzde 1,5 artışla 70 milyon dolar, demir-demir dışı metaller sektörümüzün ihracatı yüzde 4,2 azalışla 54 milyon dolar, madencilik sektörümüzün ihracatı ise yüzde 12,7 azalışla 23 milyon dolar olarak gerçekleşti. Eylül ayında dikkat çeken sektörler ihracatını yüzde 30 artırarak 5,8 milyon dolara taşıyan makine ve aksamları sektörü ile yine ihracatını yüzde 30 artırarak 3,6 milyon dolara ulaşan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar sektörü oldu" ifadelerini kullandı.

"İsrail’e ihracatımız yüzde 46,6 yükselişle 22 milyon dolar oldu"
İhracat yapılan ülkelerin verileni paylaşan Başkan Erdoğan, "Ülke bazında değerlendirdiğimizde ise, Eylül ayında ilimiz ihracatında ilk sırada olan İngiltere'ye yapılan ihracatımız yüzde 18,8 azalışla 53 milyon dolar oldu. Ardından gelen ABD'ye olan ihracatımız yüzde 34 azalışla 35,6 milyon dolar olarak gerçekleşti. Almanya'ya ihracatımız yüzde 5,7 azalışla 35 milyon dolar, İtalya'ya ihracatımız yüzde 8,9 azalışla 29 milyon dolar, İsrail’e ihracatımız yüzde 46,6 yükselişle 22 milyon dolar oldu" dedi.

DENİBhüseyinmemişoğlu
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu
Merkezefendi Belediyesi yeşil alana kaçak yapı iddiasıyla ilgili inceleme başlattı
Atatürk’ün Denizli’ye gelişi çeşitli programlarla kutlandı
Emekli polis çatıdan düşerek hayatını kaybetti
DTO Başkanı Erdoğan; "100 milyar TL’lik finansman paketi, imalat sanayimize güç katacaktır"
DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada

Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti

DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ

Çameli’ye 300 bin avroluk hibe

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle