MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Doktorlar 3’ten sonra riskli dedi, o 8’inci çocuğunu doğurdu

Ana SayfaSağlikDoktorlar 3’ten sonra riskli dedi, o 8’inci çocuğunu doğurdu
Doktorlar 3’ten sonra riskli dedi, o 8’inci çocuğunu doğurdu

Daha önce 7 kez sezaryenle çocuk sahibi olan anne, doktorların 3’ten sonra riskli olduğunu söylemesine rağmen sezaryen yöntemine başvurdu. Gittiği birçok merkezde geri çevrilen anne adayı, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Suat Gencer tarafından gerçekleştirilen sezaryen ile 8’inci çocuğunu kucağına aldı.

18 August, 2021, Wednesday 07:56 4036
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Anne adaylarının en çok merak ettiği konuların arasında, “En çok kaç kere sezaryen ile doğum yapabilirim” ya da “Kaçıncı sezaryenden sonra riskler artar” gibi sorular geliyor. Kadın doğum uzmanları, üçten sonraki sezaryenlerin risk oluşturabileceği yönünde görüş belirtiyor. Bunun sebebi olarak ise yapılan her ameliyatta kişinin karnının içindeki yapışıklıkların daha fazla artmaya başlayacağı ve bu artan yapışıklıkların bir sonraki ameliyat için güçlük oluşturabileceği gösteriliyor.

3’ten sonra kimse kabul etmek istemedi
Burdur'un Çavdır ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki 7 çocuk annesi Aynur Dumlu da, anne olabilmek için tüm bu riskleri alabilen kadınlardan birisi oldu. İlk 3 çocuğunu yaşadığı şehirdeki sağlık kuruluşlarında sezaryenle dünyaya getiren Dumlu, 4’üncü kez hamile kalınca hiç beklemediği bir durumla karşı karşıya kaldı. Gittiği hastanedeki doktorlar 3’üncü sezaryen doğum sonrası risk oluşabileceğini düşünerek hastayı kabul etmedi. Bunun üzerine hekim arayışına giren Dumlu, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Suat Gencer ile irtibata geçti.

Op. Dr. Suat Gencer tarafından gerçekleştirilen başarılı bir doğumla dördüncü çocuğuna sağlıklı bir şekilde kavuşan Aynur Dumlu, daha sonra beşinci, altıncı ve yedinci çocuğunu da sezaryenle doğum yaparak Özel Cerrahi Hastanesi’nde kucağına aldı. Sağlığı açısında oluşabilecek tüm riskleri göze alan Dumlu, 8’inci kez hamile kalmasının ardından yine Dr. Suat Gencer’in kapısını çalarak bugün doğan kızıyla tekrar anne olmanın heyecanını yaşadı.

“Doğurmaya devam edeceğim”
Çocukları çok sevdiği için çocuk doğurmaya devam edeceğini belirten anne Aynur Dumlu, “3. Sezaryen doğum sonrası başka merkezde gittiğim doktorlar, sezaryen doğum yapamayacağımı ve riskli olduğunu söyledi. Çocukları çok sevdiğim için eşimle yeniden çocuk sahibi olmaya karar verdik ve araştırmalarımız sonucu Op. Dr. Suat Gencer'in kapısını çaldık. Kendisi gebelik süreci boyunca yakından takibimi yaptı. Dördüncü, beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci çocuğumu sezaryen doğum ile burada Dr. Suat Gencer sayesinde dünyaya sağlıklı bir şekilde getirebildim. Yeniden anne olmak istiyorum, kendisinin kapısını 9. çocuk için ilerleyen zamanlarda tekrar çalacağız" dedi.

“Hem bebek hem de anne sağlıklı”
Oluşabilecek tüm risklere karşı hem anneyi hem de bebeği yakından takip ettiklerini kaydeden Op. Dr. Suat Gencer ise, “Aynur Hanıma 3. sezaryen doğumu sonrası gittiği başka merkezde 4 ve sonraki sezaryen doğumlarının riskli olabileceği söylenmiş. Bugün 8. çocuğu sezaryen doğum ile sağlıklı bir şekilde hastanemizde dünyaya geldi. Toplumdaki genel algı 3 defadan sonra gerçekleştirilen sezaryen doğumların anne ve bebek için risk oluşturacağı yönünde. Her ameliyatta olduğu gibi sezaryen doğumlarda da risk bulunur. Fakat iyi bir takip ve gebelik planlaması önemlidir. Anne adayının mevcut sağlık durumu, geçmişteki sezaryen öyküsü ve bebeğin anne karnındaki durumu sağlıklı bir sezaryen doğumu destekliyorsa tercih edilebilir" şeklinde konuştu.

Doktorlar3’tensonrarisklidedio8’inciçocuğunudoğurdu
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

16 yaşındaki Bennur’dan 2 gündür haber alınamıyor
Çocuklarını görmek için gitti, satırlı saldırıya uğradı
SOLOTÜRK'ten Pamukkale semalarında Cumhuriyet coşkusu
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR 29 EKİM
Menderes Bulvarı trafiğe kapanıyor
Genç milli boksör Avrupa üçüncüsü oldu
Denizli merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı
Hayat Boyu Öğrenme ve Uluslararası İş Birlikleri
İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları
Başkan Arslan’dan Kaymakam Çelik’e hayırlı olsun ziyareti
Buldan polisi vatandaşı uyardı
Çıntar toplamak için gittiği ormanda ölü olarak bulundu
Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı
DEMİOSB’de “Meslek Liseleri / Mesleki Eğitim Merkezlerinde Talaşlı İmalat” Konulu Toplantı Gerçekleştirildi
Denizli’de Dijital Dönüşüm Ekosistemi güçleniyor
Kaza riski oluşturan noktalar için çalışmalara başlanıyor
Tavas Belediyesi filosuna bir araç daha ekledi
DTO, KOBİ’ler için bir ilke daha imza attı
SoloTürk Pamukkale Semalarında Cumhuriyet Coşkusunu Göklere Taşıyacak
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Elektronik sigarada yanlış güven hissi

Beyaz İnci Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 4'üncü şubesini Denizlilerin hizmetine sundu

Meme kanserini erken teşhisle yendi, şimdi diğer kadınlara umut oluyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle