MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Ebeveynlerin korkulu rüyası 2 yaş sendromu

Ana SayfaSağlikEbeveynlerin korkulu rüyası 2 yaş sendromu
Ebeveynlerin korkulu rüyası 2 yaş sendromu

Anne babaların çocuklarıyla baş etmekte zorlandıkları dönem olan 2 yaş sendromu hakkında önemli bilgiler veren Dr. İlter Paydur, “Çocuğunuzla konuşun, onunla iletişim kurmaktan çekinmeyin ve ne beklediğinizi ona sakince anlatın” dedi.

04 April, 2023, Tuesday 15:32 687
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

 Anne babaların çocuklarıyla baş etmekte zorlandıkları dönem olan 2 yaş sendromu hakkında önemli bilgiler veren Dr. İlter Paydur, “Çocuğunuzla konuşun, onunla iletişim kurmaktan çekinmeyin ve ne beklediğinizi ona sakince anlatın” dedi.

Günümüzde 2 yaş sendromu artık tüm ailelerin bildiği ve çocukların davranışlarında bazı değişikliklerin meydana geldiği, ailelerin bazen çocuklarla baş etmekte ve nasıl davranacakları konusunda zorlandıkları bir yaş olarak biliniyor. Çocuklar çoğu zaman inatlaşma, en basit şeylere bile bağırma gibi davranışlar sergiliyor. Çocuklar, Anne-babaya “Ben buradayım, ben de varım” demeye çalışırken, aileler ise 2 yaş sendromunu daha kolay atlatabilmek için uzman desteğine ihtiyaç duyuyor. Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları doktorlarından Uzm. Dr. İlter Paydur, 2 yaş sendromu ile ilgili ebeveynlere önemli bilgiler verdi.

“2 yaş sendromunda çocuklar, genellikle kural ve sınır tanımaz”
2 yaş sendromuna giren çocukların sergilediği davranışlardan bahseden Uzm. Dr. İlter Paydur, “Aslında 18-36 ay arası dönemini kapsayan 2 yaş dönemi, bir dönüm noktasıdır. Çünkü 2 yaşına gelmiş olan çocuk artık pek çok alanda kendini özgür hisseder ve bu özgürlüğünü de sonuna kadar kullanmak ister. İşte bu noktada, çocuğun talebi ile anne babanın talebi çakışır ve 2 yaş sendromu denilen dönem ortaya çıkar. Doğduğu andan itibaren ailesine bağlı olan bebek, yürümeye başlamasıyla birlikte kendine güveni gelir ve kendi kurallarını oluşturmaya başlar. Her şeyi ister ama aslında hiç bir şeyi de istemez. Genellikle istediklerini ağlayarak ifade eder, her şeyi kendisi yapmak ister ve yardım kabul etmez. Yaşıtlarıyla pek anlaşamaz. Evde ve ev dışındaki ortamlarda uyumsuz davranışlar sergiler. Vurma, ısırma gibi davranışlar sergileyebilir. Kural ve sınır tanımaz ve inatçıdır. Çocuğun ben merkezci olduğu bir dönemdir” dedi.

“2 yaş sendromunda çocuğunuzla iletişim kurmaktan çekinmeyin”
Çocuklarla iletişim kurmanın önemli olduğunu söyleyen Dr. İlter Paydur,”Çocuğun sergilediği davranışların gelişimsel bir dönemden kaynaklandığını ve geçeğini bilerek sakin ve sabırlı olmaya çalışın. Bugün izin verdiğiniz şeylere yarın izin vermemeniz olumsuz davranışları arttıracağından dolayı davranışlarınızda tutarlı olun. Anne-baba olarak da birbirinize karşı tutarlı olun. Çocuğunuzdan beklentiniz onun karşılayamayacağı şekilde üst düzey olmasın. Unutmayın, o daha bir çocuk kıyaslama yapmayın. Sınırlarını ona siz çizin ve kendiliğinden sizin istediğiniz gibi davranmasını beklemeyin. Ona rol model olun. Çocuğunuzun inadını siz de inat ederek çözemezsiniz. Bu sadece işleri daha çok çıkmaza sürükler ve aranızdaki ilişki zarar görür. Çocuğunuza davranışları için yaptırım uygularken, yaptığı davranıştan daha büyük bir ceza vermeyin. Vurma, ısırma gibi davranışlarına karşılık olarak gülmeyin ya da siz de ona vurmayın. Bu tavır onun açısından davranışının pekişmesine sebep olur. En önemlisi de çocuğunuzla konuşun, onunla iletişim kurmaktan çekinmeyin ve ondan ne beklediğinizi ona sakince anlatın” şeklinde bilgi verdi.
(AÖ-MB-Y)
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

SANATSEVERLER CELAL GÜNAYDIN’IN RESİM KOLEKSİYONU SERGİSİNDE BULUŞACAK
Denizli’de çocuklar geleceği bugünden inşa ediyor
Cumhuriyet’in 102. yılı Denizli Büyükşehir’le coşkuyla kutlanıyor
MERKEZEFENDİ, 1. YEREL KÜLTÜR ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
39 km mesafeyi 14 saatte yüzerek Türkiye birincisi oldu
İki genç arasında başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü, 1 ölü
Babadağ Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı
4. kattan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti
Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Babadağ'ın dokuma kültürü, DOSTEK Koleji'nin tasarımlarıyla sahneye taşındı
Elektronik sigarada yanlış güven hissi
Zirai dondan etkilenen üreticilere 406 milyonluk destek
Denizli Sanayi Odasi Meslek Komiteleri Ortak Toplantisi gerçekleştirildi
Çal’da 2 mahallede şap tespit edilmesi üzerine 19 mahalle karantinaya alındı
Denizli’de silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Babadağ’da off-road gösterileri nefes kesti
Babadağ Belediyesinin 7’nci kez düzenlediği Babafest coşkuyla devam ediyor
Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı
Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

Elektronik sigarada yanlış güven hissi

Beyaz İnci Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 4'üncü şubesini Denizlilerin hizmetine sundu

Meme kanserini erken teşhisle yendi, şimdi diğer kadınlara umut oluyor

Evcil hayvanlar ile büyüyen çocuklar daha empatik ve mutlu olabilir

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle