MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR38.7786
EURO43.8944
GR ALTIN4143.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

FETÖ'nün 'genel sohbetçisi' örgütü anlattı

Ana SayfaGündemFETÖ'nün 'genel sohbetçisi' örgütü anlattı
FETÖ'nün 'genel sohbetçisi' örgütü anlattı

FETÖ'nün "genel sohbetçisi" N.Y. mahrem imamların yargılandığı davada örgütün işleyişini anlattı. Mahrem yapıyı İpek ve Kaynak Holding finanse ettiğini belirten N.Y, Kur'an'a el bastırarak sınav sorularının verildiğini ifade etti.

28 May, 2018, Monday 18:16 1753
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personelin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, avukatları ve yakınları ile TBMM, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

Tanık sıfatıyla ifadesi alınan N.Y, yaklaşık 28 yıl boyunca FETÖ içinde "genel sohbetçi" olarak faaliyette bulunduğunu, genel sohbetçinin görevinin sözde il imamının talimatı doğrultusunda sivil imamlar ile sohbet etmek ve onların motivasyonunu arttırmak olduğunu söyledi.

Örgütün 2007 öncesinde Türkiye'yi 7 bölgeye, 2007'den sonra ise 5 bölgeye ayırdığını anlatan N.Y, FETÖ'nün askeriye, mülkiye, adliye ve emniyette de mahrem yapılanmalarının bulunduğunu kaydetti.

Söz konusu mahrem yapılarda, 1999'a kadar meslek grubu içinden mahrem imam seçildiğini, daha sonra bunun değiştirildiğini belirten N.Y, "Kemalettin Özdemir'in örgüt içinden tasfiye edilmesinden sonra sivil imamlar kurum dışından seçildi. İçeride de yine o üniteyi muhafaza edecek kişiler oldu." dedi.

Himmet toplamak için Kur'an'ı alet etmişler

Tanık N.Y, FETÖ'nün eleman temininin büyük kısmını dershanelerinden sağladığına ve mahrem imamların dershane sürecinden itibaren öğrencileri takip ettiğine dikkati çekerek, 17-25 Aralık süreci ve dershanelerin kapatılmasından sonra örgütün bu konuda ciddi sıkıntılar yaşamaya başladığını dile getirdi.

Örgütün çözülmesini önlemek için mahrem imamların motivasyonunu artırıcı sohbetler yaptığını ve örgütün mali kaynaklarından biri olan himmet konusunda daha sıkı önlemler alınmaya çalışıldığını ifade eden N.Y, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örgüt emniyetten, askeriyeden, hakim ve savcılardan ciddi destek alıyordu. Bir hakim arkadaşım bana, 'Himmet adıyla alınan bu paralar artık bizi çok zorlamaya başladı.' dedi. 2013'ten sonra 'Hakim ve savcılardan maaşlarının 4 bin lira üzerindeki kısmı tamamen himmet olarak verilecek.' diye talimat verildi. Kuran'dan infak ayetleriyle bunu sağlamaya çalışıyorlardı. Hakim olan arkadaşa bunu vermek zorunda olmadığını söyledim. 'Kimsenin bunu haraca dönüştürmeye hakkı yok.' dedim hatta bu sözlerim sebebiyle de örgüt içinde soruşturma geçirdim."

Kur'an'a el bastırarak sınav sorularını vermişler

N.Y, FETÖ'nün zamanla cemaatten çok farklı bir yapı haline dönüştüğünü, "İslam'a ait bir çok şeyi yozlaştırıldığını" belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Güç, iktidar ve para bu insanları maalesef bozdu. Aslında sıradan bir öğretmen ama altında binlerce askeri öğrenci var, bu insanlara ağır geldi. Her öğrenci sınavları kazansın, kamu kurumlarına yerleşsin diye uğraşıldı. Bundan sonra sınav soruları çalınmaya başlandı. Geçmişte bulunduğum bir ilde KPSS'den önce yaşadığım bir olayı anlatayım. 40 yaş üstü KPSS'ye giremiyor, atanamıyordu. 39 yaşındayken sınava tekrar girmeye karar verdim, son şansım diye. Bunu örgüte ait KPSS dershanesinde çalışan bir arkadaşıma söyledim. Bana, 'Cuma günü yanıma uğra, çıkmış soruları vereyim.' dedi. Cuma günü dershaneye gittim, yok. Telefonu kapalı, gün boyu ulaşamadım.

Pazar sınav yapıldı, pazartesi tekrar dershaneye gittim. Telefonuna ulaşamadığımı söyledim. 'Bize sorular verildi, kimseye vermeyeceğimize dair Kur'an'a el bastırdılar.' dedi. Sınav sonuçları açıklandığında o arkadaş il birincisi olup kamu kurumuna atandı. Tabii daha sonra da ihraç edildi."

Mahrem yapıyı İpek ve Kaynak Holding finanse etmiş

Askerlerden sorumlu sivil imamların çoğunluğunun, "FETÖ'nün iş ve işçi bulma kurumu" olarak bilinen "Referans İş" adlı şirketin çalışanı olduğunu ve bu şekilde kamufle edildiklerini anlatan tanık N.Y, "Referans İş, görünürde resmi olarak işleyen bir şirket ama arka planda yapının (FETÖ'nün) bütün elemanlarının kaybolduğu bir yer. Ahmet Çağlayan (firari sanık) görünürde şirketin başında bulunan kişi." diye konuştu.

Mahrem hizmetlerin devamı için örgütün talimatla şirketler kurdurduğunu kaydeden N.Y, "Mahrem yapıları finanse etmede genelde bir şirket seçilir ve bu sağlanırdı. Ankara'da Akın İpek, genel anlamda da Kaynak Holding kullanıldı. Örgütün kurduğu şirketlerin iki görevi vardır. Birincisi, mevcut mahrem imamların kamufle edilmesi, ikincisi de maddi kaynak sağlamak." ifadelerini kullandı.

Askeriyeye "özel önem"

Tanık N.Y, FETÖ'nün askeriyeye özel önem verdiğine dikkati çekerek, "Size doğrudan örgüt liderinden duyduğum bir sözü aktarayım. Bir konuşmasında, 'İleride genelkurmay başkanı olabilecek bir askeri öğrenci için 500 okulu feda edebilirim.' demişti." beyanında bulundu.

N.Y, örgütün askeri yargı yapılanmasından sorumlu kişilerin de Ömer Yazıcı, Feyzi Şirin ve Faik Toklucu olduğu bilgisini verdi.

Muhabir: İsmet Karakaş

FETÖ'nün'genelsohbetçisi'örgütüanlattı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Tarihi çarşıdaki yangı kontrol altına alındı
Tarihi çarşıdaki yangı kontrol altına alındı
Tarihi çarşıdaki yangında çevre işyerleri tahliye edildi
Tarihi çarşıdaki yangında çevre işyerleri tahliye edildi
Tarihi çarşıda çıkan yangında zaman karşı mücadele veriliyor
Tarihi çarşıda çıkan yangında zaman karşı mücadele veriliyor
Denizli’de hava sıcaklığı 41 dereceye ulaşacak
Denizli’de hava sıcaklığı 41 dereceye ulaşacak
Çal’da başlayan yangın büyümeden söndürüldü
Çal’da başlayan yangın büyümeden söndürüldü
Özel sporcudan Denizli’ye iki madalya daha
Özel sporcudan Denizli’ye iki madalya daha
Denizli’de toplu taşıma araçları mercek altında
Denizli’de toplu taşıma araçları mercek altında
Denizli tarımına 87.4 milyonluk destek
Denizli tarımına 87.4 milyonluk destek
Tavaslı Uzman Çavuş, şehadetinin 20. yılında unutulmadı
Tavaslı Uzman Çavuş, şehadetinin 20. yılında unutulmadı
Polis özel çocuklarla birlikte lunaparkta eğlenceli bir gün yaşadı
Polis özel çocuklarla birlikte lunaparkta eğlenceli bir gün yaşadı
Ahırdan kaçan at ekiplere zor anlar yaşattı
Ahırdan kaçan at ekiplere zor anlar yaşattı
Denizli İdmanyurdu'nda yaprak dökümü
Denizli İdmanyurdu'nda yaprak dökümü
Genç çifte düğün öncesi büyük şok; Eve bıraktıkları 850 bin liralık takıları bir çocuk tarafından çalındı
Genç çifte düğün öncesi büyük şok; Eve bıraktıkları 850 bin liralık takıları bir çocuk tarafından çalındı
Milletvekili Ün; "Bölgemiz ateş çemberinde"
Milletvekili Ün; "Bölgemiz ateş çemberinde"
Denizli’nin genç güreşçileri Avrupa sahnesine çıkıyor
Denizli’nin genç güreşçileri Avrupa sahnesine çıkıyor
Yaşanan yüzde 65 verim kaybı kiraz, kayısı ve erikte fiyatları etkiledi
Yaşanan yüzde 65 verim kaybı kiraz, kayısı ve erikte fiyatları etkiledi
Denizli OSB'de Yeni Nesil İnsan Kaynakları Yönetimi konuşuldu
Denizli OSB'de Yeni Nesil İnsan Kaynakları Yönetimi konuşuldu
Mahalleli kitap okusun diye muhtarlığı kütüphaneye çevirdi
Mahalleli kitap okusun diye muhtarlığı kütüphaneye çevirdi
Denizli'de 300 kadın aynı anda yoga yaptı
Denizli'de 300 kadın aynı anda yoga yaptı
Kendisinden haber alınamayan adam evinde ölü bulundu
Kendisinden haber alınamayan adam evinde ölü bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

ÇKS başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacak

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle