MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR38.7786
EURO43.8944
GR ALTIN4143.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Ilıcak ve Altan kardeşlere ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Ana SayfaGündemIlıcak ve Altan kardeşlere ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Ilıcak ve Altan kardeşlere ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılandıkları davada, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Ahmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın "anayasayı ihlal"suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

11 December, 2017, Monday 15:46 1613
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasına ilişkin davanın İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül hazır bulundu.

Diğer tutuklular Ahmet Altan ve Mehmet Altan ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Diğer sanıklar Fevzi Yazıcı ve Tibet Murad Sanlıman ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, mahkemeye gelen evraklar okundu.

Daha sonra Cumhuriyet savcısı, davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu belirterek, mahkemeye sundu.

Mütalaada, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Yakup Şimşek, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Fevzi Yazıcı'nın ''anayasayı ihlal'' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Mütalaada, tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman'ın da ''örgüte üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mütalaanın okunmasının ardından sanıklara beyanları soruldu.

Ilıcak: FETÖ'yü terör örgütü olarak görüyorum

Davada esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapan tutuklu sanıklardan Nazlı Ilıcak, "FETÖ'yü terör örgütü olarak görüyorum. 15 Temmuz'dan önce böyle görmedim. Gizlice kılcal damarlara sızıyor, devleti ele geçirmeyi amaçlıyor. Bu çok daha tehlikeli." dedi.

Ilıcak, "Suç sübut olmadığı gerekçesiyle beraatimi istiyorum. 40 yıllık gazeteciyim. Beraat vermezseniz yaşım ve 16-17 aydır tutuklu olmamın zorluğu göze alınarak, tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından FETÖ'nün medya unsurlarına yönelik hazırlanan 247 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlığı ve 65. Türkiye Cumhuriyet Hükümeti ''suçtan zarar gören'', Abdulkerim Balcı, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Ali Çolak, Bülent Keneş, Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Osman Özsoy, Şemseddin Efe, Şükrü Tuğrul Özşengül, Tibet Murad Sanlıman, Tuncay Opçin ve Yakup Şimşek "sanık" olarak bulunuyor.

İddianamede tutuklu sanıklar yazar Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Altan kardeşler ve Ilıcak'ın ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçundan da 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, firari sanıklar kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin'in de "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor. Bu sanıkların ayrıca "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan ayrı ayrı 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, Emre Uslu için "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Darbe girişimi gecesinde yayın yaparak örgüt lehine konuşmalarda bulunan Samanyolu TV Washington Temsilcisi firari sanık Şemseddin Efe, darbe girişiminden bir ay önce katıldığı bir televizyon programında ''Ben profesör olacağıma keşke albay olsaymışım. Mesela bu süreçte daha fazla katkım olurdu.'' diyen firari sanık Osman Özsoy ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı firari Mehmet Kamış, gazetenin yöneticilerinden Faruk Kardıç, görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı, İsrail muhabiri firari Abdulkerim Balcı, kapatılan Today's Zaman Gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni firari Bülent Keneş, Polis Akademisi'nde öğretim görevlisi olan ve 15 Temmuz gecesinde ABD'den yayın yapan FETÖ'nün bir televizyon kanalına çıkarak polisin darbenin yanında olacağını ve Cumhurbaşkanı'nın darbeye direnmeyeceğini iddia eden tutuklu sanık Şükrü Tuğrul Özşengül, Zaman gazetesi Marka Müdürü Yakup Şimşek ve gazetenin kültür sanat sayfasında çalışan Ali Çolak'ın da aynı suçlardan üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, bu sanıklar için ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da ayrı ayrı 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

İddianamede, Zaman gazetesinin 10 Ekim 2015'de yayınlanan ve darbe çağrışımında bulunulduğu belirtilen reklam filmini çeken ajansın sahibi sanık Tibet Murat Sanlıman hakkında ise "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Darbe girişiminin reklam filmi

İddianamede, sanıklar Ahmet Hüsrev Altan, Mehmet Altan ve Ayşe Nazlı Ilıcak'ın sosyal konumları, geçmişleri ve eylemlerinin niteliği itibarıyla terör örgütüyle organik bağları bulunmalarından öte süreklilik arz edecek şekilde örgütün amaçları doğrultusunda, iş birliği içerisinde faaliyette oldukları, darbe girişimine silahlı terör örgütü adına iştirak ettikleri anlatılıyor.

Zaman gazetesinin 5 Ekim 2015'de yayınlanan ve darbe yapılacağı mesajının yer aldığı belirtilen reklam filmini çeken ajansın sahibi sanık Tibet Murat Sanlıman'ın, bu reklamın senaryosunu hazırlayan kişiler arasında olduğu ifade edilen iddianamede, Ekrem Dumanlı'nın da reklamın yayınlandığı tarihte darbe iması ve terör örgütüyle ilgili soruşturmalar yürüten savcıları, davalara bakan hakimleri, kamu görevlilerini ve mevcut hükümeti tehdit eden nitelikteki köşe yazısını kaleme aldığı belirtiliyor.

İddianamede, somut olaydaki şifreli mesaj gönderme yönteminin TSK'ya sızmış terör örgütü mensuplarına yönelik olduğu anlatılarak, darbe girişimi faaliyetinin planlı, sistemli ve gizliliğe azami riayet edilerek gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Darbe mesajı verilen söz konusu reklam filminin, darbeci askeri kanatla fikir ve eylem birliği içerisinde, önceye dayalı planın bir parçası olarak hazırlandığı vurgulanan iddianamede, Sanlıman'ın 17-25 Aralık'tan sonra örgütün yayın organlarının reklam işlerini üstlenmeye devam ettiği anlatılıyor.

Dosyalar ayrıldı

İddianameyi kabul eden ve davaya bakan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 19 Eylül 2017'deki duruşmada, haklarında yakalama kararı çıkarılan firari sanıklar Ekrem Dumanlı, Osman Özsoy, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Abdulkerim Balcı, Bülent Keneş, Faruk Kardıç, Mehmet Kamış, Şemsettin Efe ve Ali Çolak'ın henüz yakalanamamış olmasını göz önüne alarak, bu sanıkların dosyasının ayrılarak başka bir esasa kaydedilmesini karara bağlamıştı. Böylece bu davada Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Ahmet Altan'ın da bulunduğu 7 sanık kalmıştı.

Muhabir: Muhammed Enes Can-Murat Kaya

IlıcakveAltankardeşlereağırlaştırılmışmüebbethapisistemi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yaşanan yüzde 65 verim kaybı kiraz, kayısı ve erikte fiyatları etkiledi
Yaşanan yüzde 65 verim kaybı kiraz, kayısı ve erikte fiyatları etkiledi
Denizli OSB'de Yeni Nesil İnsan Kaynakları Yönetimi konuşuldu
Denizli OSB'de Yeni Nesil İnsan Kaynakları Yönetimi konuşuldu
Mahalleli kitap okusun diye muhtarlığı kütüphaneye çevirdi
Mahalleli kitap okusun diye muhtarlığı kütüphaneye çevirdi
Denizli'de 300 kadın aynı anda yoga yaptı
Denizli'de 300 kadın aynı anda yoga yaptı
Kendisinden haber alınamayan adam evinde ölü bulundu
Kendisinden haber alınamayan adam evinde ölü bulundu
Yılan tarafından ısırılan adam hastaneye kaldırıldı
Yılan tarafından ısırılan adam hastaneye kaldırıldı
Tesettürlü kadına hakaret eden şüpheli gözaltına alındı
Tesettürlü kadına hakaret eden şüpheli gözaltına alındı
Köyümde Sinema Günleri başladı
Köyümde Sinema Günleri başladı
Yılların içme suyu sorunu çözüldü
Yılların içme suyu sorunu çözüldü
Tavas’ta kapsamlı yol düzenlemesine başlandı
Tavas’ta kapsamlı yol düzenlemesine başlandı
DOSTEK Koleji mezunlarının yüzde 88'i kendi alanlarında istihdam ediliyor
DOSTEK Koleji mezunlarının yüzde 88'i kendi alanlarında istihdam ediliyor
Karne öğrencilerin kimliği değildir
Karne öğrencilerin kimliği değildir
Yaz aylarında güneş çarpması, klima kullanımı ve gıda zehirlenmelerine dikkat
Yaz aylarında güneş çarpması, klima kullanımı ve gıda zehirlenmelerine dikkat
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü tarlaya uçtu
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü tarlaya uçtu
Su kirliliği Denizli’de büyük risk oluşturuyor
Su kirliliği Denizli’de büyük risk oluşturuyor
Başkan Vekili Marım’ın ağabey acısı
Başkan Vekili Marım’ın ağabey acısı
Milletvekili Ün: "Çifte vatandaşlık sahibi Moşeler, İsrail’e savaş suçu işlemeye gidiyor"
Milletvekili Ün: "Çifte vatandaşlık sahibi Moşeler, İsrail’e savaş suçu işlemeye gidiyor"
Denizli Analig Atletizm Grup Şampiyonasına ev sahipliği yapacak
Denizli Analig Atletizm Grup Şampiyonasına ev sahipliği yapacak
Ünlü Şef Amani, Merkezefendi Kadın Kooperatifi’ne hayran kaldı
Ünlü Şef Amani, Merkezefendi Kadın Kooperatifi’ne hayran kaldı
Denizlili genç hafızlar 3 günlük kampta eğitimler aldı
Denizlili genç hafızlar 3 günlük kampta eğitimler aldı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

ÇKS başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacak

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle