MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Kayseri şehitleri anılıyor

Ana SayfaGündemKayseri şehitleri anılıyor
Kayseri şehitleri anılıyor

Kayseri'de, 17 Aralık 2016'da, çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 15 asker, olayın yaşandığı yerde anıldı.

17 December, 2017, Sunday 12:45 2040
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

KAYSERİ(AA) - Kayseri'de, 17 Aralık 2016'da, çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 15 asker anıldı.

Saldırıda şehit olan Mesut Yaşar'ın ailesi, yaralanan gazi askerler ve vatandaşlar, saldırının yaşandığı yere sabahın erken saatlerinde geldi. Saldırının yaşandığı 08.50'de saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gazi asker Hakan Şimşekyakar, 15 arkadaşlarını kaybettikleri yere, bir yıl sonra 20 gazi arkadaşıyla geldiklerini söyledi.

Şehit arkadaşlarının acısını halen ilk günkü gibi içlerinde hissettiklerini vurgulayan Şimşekyakar, "Dağda, ovada, bayırda karşımıza çıkmaya cesaret edemeyen kalleşler, alçakça bir bomba patlatarak 15 askerimizi şehit ettiler. Kardeşlerimiz, peygamberlik mertebesinden sonra olan şehitlik mertebesine yükseldi. Orada inşallah bizlere, gazilere şefaatçi olurlar. Bizlere siper olan ve şehit olan kardeşlerimiz için buraya geldik." dedi.

"Gururla madalyamız olan yara izlerini taşıyacağız"

Şehit olan arkadaşlarını unutturmamak için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Şimşekyakar, şunları söyledi:

"Şu an burada, bu vakitte, bu anı, bu zamanı, bu durumu yaşamak ve yaşattırmak için ayrı ayrı memleketlerden geldik. Yıllar geçse de zaman zaman hatırlanmak ve unutulmamak istiyoruz. Bizi tek inciten, unutulmak olur. Unutulmamak için de elimizden geleni yapacağız. Bizler hain saldırı sonucunda şehit olarak, yaralanarak bu vatana mal olmuş insanlarız. Kalleşleri sevindirmeyeceğiz. Her zaman dik olacağız. Boynumuzu eğmeyeceğiz. Biz bu şerefle ömür boyu yaşayacağız ve gururla madalyamız olan yara izlerini taşıyacağız. Bu şeref her Türk askerine nasip olacak bir mertebe ama bu kalleşçe olamamalı. Bu vatanı bölücü, gerici gruplara yedirmemeliyiz. Bu vatan bir, bu bayrak bir, bu millet bir."

"Keşke göğüs göğüse çarpışırken şehit olsalardı"

Şehidin babası Erol Yaşar, AA muhabirine, "Bir yıl sonra buradayız, yüz yıl sonra yine burada olacağız." dedi.

Vatan uğruna evladını şehit vermenin gururunu yaşadığını belirten Yaşar, "Biz çocuğumuzu şehit verdik ama ülkemizi şehit etmeyiz. Şimdi bana deseler teröre karşı, dış düşmanlara karşı çatışacaksın, canla başla giderim. Bazı acılar var ki unutulmuyor. Vatan sağ olsun demekten başka bir şey yok. İnşallah bu hainlerin eline bırakmayız bu vatanı. Bu vatan hepimizin. Biz bu vatanda daha nice nesiller yetiştireceğiz. Biz evladımızın şehit olmasıyla gurur duyuyoruz ama böyle kalleşçe olmasından dolayı da üzüntü duyuyoruz. Keşke göğüs göğüse çarpışırken şehit olsalardı." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede etkin rol oynayan 1. Komando Tugay Komutanlığında görevli askerler, 17 Aralık 2016'da çarşı iznine çıkmak için Zincidere Mahallesi'ndeki tugayda halk otobüsüne binmiş, Talas Bulvarı Erciyes Üniversitesi Yerleşkesi önündeki durağa yanaşan otobüsün yanında patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 15 asker şehit olmuş, 54 asker yaralanmıştı.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Kayserişehitlerianılıyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı
Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan otomobil uçurumdan aşağıya yuvarlandı
Kuralları hiçe sayan sürücüler kameralara yakalandı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle