MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

KOCAÇUKUR’A NEŞTER

Ana SayfaDenizli GündemKOCAÇUKUR’A NEŞTER
KOCAÇUKUR’A NEŞTER

Beyaz Cennet Pamukkale’nin hemen eteğinde yer alan Kocaçukur’a Pamukkale Belediyesi eli değiyor. En son 11 yıl önce temizlenen ve dibinde çamur oluşan gölde temizleme çalışmaları başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Halkın Pamukkale’ye ulaşabileceği ilk adım olan Kocaçukur’u eskisinden daha güzel hale getireceğiz” dedi.

28 May, 2020, Thursday 08:16 3206
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Dünyada eşi benzeri bulunmayan Pamukkale travertenlerinin hemen altında yer alan ve işletmesi 2017 yılının Aralık ayından bu yana Pamukkale Belediyesi’nde bulunan Kocaçukur yenileniyor. İçinde 20 bin metrekare büyüklüğünde gölet bulunan Kocaçukur’da Pamukkale Belediyesi temizlik çalışmaları başlattı. Aydın Bölge Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan yapılacak olan çalışmalarla ilgili gerekli izinleri alan Pamukkale Belediyesi, çalışmalara başladı. Ekipler ilk olarak gölde bulunan suyu boşaltırken, buradaki ördek, kaz ve balıklar oluşturulan geçici havuzlara alındı. Göl içinde ve çevresinde çalışmalar yapılırken, gölün zemininde biriken çamurlar da temizlenecek. Peyzaj çalışmalarının da tamamlanmasından sonra, gölet tekrar suyla doldurularak Kocaçukur yenilenmiş olacak. Çalışmaların yaklaşık 1 hafta içinde tamamlanması planlanıyor.

 

 

“KOCAÇUKUR HAYAT BULACAK”

 

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kocaçukur’da çalışmaların hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini ifade ederek, “Pamukkale travertenlerinin alt bölgesinde yer alan Kocaçukur’da 20 bin metrekareden daha fazla alana sahip gölet var. Bu gölette en son 2009 yılında temizlik çalışması yapılmış. Biz 2017 yılının Aralık ayından beri işletmesi Pamukkale Belediyesi’nde olan bu bölgede çalışma yapmak için Aydın Bölge Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan gerekli izinleri alarak çalışma başlattık. Yıllardır çalışma yapılmadığı için göletin zemininde çamurlar birikmiş. Bu ister istemez gerek sivrisinek gerekse diğer bakteriler konusunda rahatsızlıklar vermeye başladı. Aynı zamanda koku oluşmuş. Gerekli izinleri aldıktan sonra koronavirüs nedeniyle turizm sezonu kapalıyken çalışma başlattık. Burada yapılacak olan çalışma ile göleti eski doğal haline getirmeyi amaçlıyoruz. Göletin zemininden 400 kamyona yakın çamur çıkaracağız. Bu çalışmaları yaparken gölette bulunan ördekler, kazlar ve balıklar için geçici yaşam alanı oluşturuyoruz. Göletimizin ilk etabını temizledikten sonra suyu temiz alana verip ördeklerimizi, kazlarımızı ve balıklarımızı bu alana getireceğiz. Ayrıca antik havuzda bulunan suyu aynı sıcaklıkta travertenlerin eteğindeki havuzlara taşıyarak halkın antik havuzdaki suyla daha uygun bir şekilde buluşmasını sağlayacağız. Tek amacımız Pamukkale’nin daha güzel hale gelmesini sağlamak. Yapılacak olan çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

KOCAÇUKUR’ANEŞTER
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Sözün ustaları Denizli’de buluşuyor
Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu
Denizli’de afet risklerini azaltmaya yönelik atılacak adımlar masaya yatırıldı
Honaz’ın meşhur cennet hurması bu kez cips olarak damakları şenlendirecek
Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı
Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı
Denizli’de yoldan çıkan otomobil önce ağaca sonra eve çarptı
MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN 31’İNCİ MAMA MAKİNESİ ESKİŞEHİR’E TESLİM EDİLDİ
BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Denizli Ticaret Odası, Yüksek İstişare Kurulu’nu Topladı
29 EKİM MAKSİAD
29 EKİM MERKEZEFENDİ
29 EKİM PAÜ
29 EKİM DTO
29 EKİM SANAYİ ODASI
Vali Coşkun: "Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük emanettir"
PAMUKKALE BELEDİYESİ 29 EKİM CUMHURİYET COŞKUSUNU BAŞLATTI
BAŞKAN TEFENLİLİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Başkan Çavuşoğlu’ndan 29 Ekim mesajı
29 EKİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
TÜRK MİLLETİ OLARAK CUMHURİYET’TE BULUŞTUK

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Sözün ustaları Denizli’de buluşuyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

Denizli’de afet risklerini azaltmaya yönelik atılacak adımlar masaya yatırıldı

Honaz’ın meşhur cennet hurması bu kez cips olarak damakları şenlendirecek

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle