MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Okulların açılmasıyla birlikte enfeksiyon şikayetleri arttı

Ana SayfaSağlikOkulların açılmasıyla birlikte enfeksiyon şikayetleri arttı
Okulların açılmasıyla birlikte enfeksiyon şikayetleri arttı

Okulların açılmasıyla birlikte çocuk polikliniklerinde üst solunum yolu enfeksiyonları şikayeti ile başvuran çocuk hasta sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Uzm. Dr. Betül Altan, sık görülen hastalığın tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Dr. Altan, “Çocuklarda beslenmeye ve uyku saatlerine dikkat edilmesi çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi adına önemlidir“ dedi.

20 September, 2022, Tuesday 09:45 771
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Okulların açılmasıyla birlikte çocuk polikliniklerinde üst solunum yolu enfeksiyonları şikayeti ile başvuran çocuk hasta sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Uzm. Dr. Betül Altan, sık görülen hastalığın tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Dr. Altan, “Çocuklarda beslenmeye ve uyku saatlerine dikkat edilmesi çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi adına önemlidir“ dedi.

Okul döneminde sık görülen hastalığın tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları doktorlarından Uzm. Dr. Betül Altan, çocukların bol sıvı alımı, kaliteli uyku ve yeterli-dengeli beslenmesinin önemine dikkat çekti. Çocukların kapalı ve kalabalık ortamlarda uzun süre kalmalarının enfeksiyon riskini arttırdığından bahseden Uzm. Dr. Betül Altan, “Okulların açılması, çocuklarda enfeksiyon, alerji gibi hastalıkların da görülme sıklığını arttırmaktadır. Bunun sebebi çocukların, kapalı ve kalabalık ortamlarda daha uzun süre kalmalarıdır. Toplu şekilde havasız ve kapalı ortamlarda bulunulması enfeksiyon artışına sebep olabilmektedir. En sık görülen okul çağı enfeksiyonları, viral üst solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Genellikle kısa sürede kendiliğinden iyileşir. Bu aşamada serum fizyolojik veya okyanus suyu ile burun pasajının açık tutulması sağlanmalıdır. Aksi takdirde hastalığın orta kulak iltihabı, bronşiolit veya zatüreye ilerleme riski artar. Burun temizliğinin yanı sıra bol sıvı alımı, kaliteli uyku ve yeterli-dengeli beslenme önemlidir” dedi.

“Sık hasta olan çocuklar mutlaka bir uzman tarafından değerlendirilmeli”
Uzm. Dr. Altan, “Enfeksiyon sıklığını azaltmak için el hijyenine ve kişisel eşyaların hijyenine dikkat edilmelidir. Yeterli ve dengeli beslenmek, bol sıvı tüketmek, uyku saatlerine dikkat etmek çocukların bağışıklık sistemini güçlenmesi için önemlidir. Okullarda sınıflar sık sık havalandırılmalı, ev içinde çocuklar sigara dumanına maruz bırakılmamalıdır. Çünkü sigara dumanına maruz kalan çocukların enfeksiyon ve bonşiolit riski ciddi olarak artmaktadır. Bunların yanı sıra çocuklar paket gıdalardan uzak tutulmalı, yeterli ve dengeli beslenme konusunda destek olunmalıdır. Hasta olan çocukların mümkün olduğunca evde istirahati uygundur. Viral enfeksiyon düşündüğümüz çocuklara antibiyotik tedavisine başlamıyoruz. Uygunsuz antibiyotik kullanımı başka hastalık etkenlerine direnç gelişmişse ve bağırsaktaki faydalı bakterilerin kaybına neden olabilmektedir. Yılda dörtten fazla kulak enfeksiyonu, iki ve ikiden fazla sinüzit, iki aydan uzun süre etkili olmayan antibiyotik tedavisi, ağızdan ve deriden süregen mantar enfeksiyonu durumları immun yetmezlik açısından bir uzman tarafından değerlendirilmedir” şeklinde konuştu.

okulçocuküst solunum yoluenfeksiyon
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Çameli’de camiler Ramazan ayına hazırlanıyor
Denizli, Avrupa Demokrasi Başkenti unvanı için son beşte
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN FIRTINA NÖBETİ
Büyükşehir’den Fatih Mahallesi’nde kaldırım genişletme çalışması
Güzel kokması için sobaya dökülen kolonya ortalığı savaş alanına çevirdi
Honaz Belediyesinden çocuklara sömestr şenliği
Başkan Tatık, Almanyada yaşayan gurbetçilerle bir araya geldi
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Denizli Komedi Sahnesi ikinci kez perdelerini açıyor
PAMUKKALE SÖMESTİR FESTİVALİ’NDE BİNLERCE ÇOCUK EĞLENEREK ÖĞRENİYOR
DBB Batı Ege GYO Yaya Üst Geçidi hizmete açıldı
Sevgi Eli binlerce aileye umut oldu
Büyükşehir DESKİ’den Bozkurt’a 19 Milyon TL’lik içme suyu yatırımı
Denizli Büyükşehir’den Barış Manço anısına konser
Çameli Belediyesi ekipleri karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor
Buldan’da aynı yolda ikinci kaza, otomobil üzüm bağına uçtu
Sarayköy’de park halindeki otomobil alevlere teslim oldu
Vali Köşger servis kazasında yaralananları ziyaret etti
Kazada hayatını kaybeden Muratcan'ın ailesinden tahliye kararına tepki
Denizli Valiliği memurları taşıyan servis kazasına ilişkin açıklama yaptı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

Büyükşehir’in HPV aşı desteğine rekor ilgi

Denizli’de sağlıklı hayat merkezlerine MHRS ile kolay erişim

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Elektronik sigarada yanlış güven hissi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle