MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

OSB gibi cezaevi

Ana SayfaGündemOSB gibi cezaevi
OSB gibi cezaevi
10 May, 2018, Thursday 13:15 2276
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

MANİSA (AA) - ZEKERİYA GÜNEŞ - Manisa'nın Salihli ilçesindeki T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri amacıyla oluşturulan atölyelerde tekstil ve gıdaya yönelik 19 farklı alanda özel sektör kalitesinde üretim yapılıyor.

Salihli Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesindeki sera, tarım işletmesi, tekstil ve hediyelik eşya atölyelerinde geçen yıl yaklaşık 1,5 milyon lira gelir elde edildi.

Cezaevinden ziyade fabrika gibi işleyen atölyelerde sigortalı olarak çalışan 186 hükümlü, işin püf noktalarını öğrenerek meslek sahibi oluyor.

Özel bir tekstil firmasıyla yapılan iş birliği kapsamında 21 makineyle kurulan tekstil atölyesinde 57 mahkum, aylık ortalama 70 bin çarşaf ve nevresim üretiyor. Bu üretimin önemli bölümü, firma tarafından ihraç ediliyor.

Tutuklu ve hükümlülere modern tarım tekniklerini öğretmek üzere oluşturulan iki arazide ziraat mühendisleri yönetiminde örtü altı sebze, ceviz fidanı, sofralık üzüm ile diğer meyve ve sebzelerin üretimi yapılıyor.

Yılda 30 ton istiridye mantarının elde edildiği kapalı üretim alanları ile atık eşyalardan hediyelik eşya üretiminin yapıldığı atölyesi bulunan cezaevinde devreye alınan son tesis ise pekmez, tahin ve haşhaş ezmesi üretimi yapılan atölye oldu.

- "Taleplere yetişemiyoruz"

Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yurtları anlamında örnek faaliyetlerin yürütüldüğünü söyledi.

Organize sanayi bölgelerindeki standart neyse onu uyguladıklarını belirten Uğurlu, "Ürünlerimizin dışarıda üretilen en iyi markalardan kesinlikle hiçbir farkı yok. Biz gelen taleplerin hızla artmasından da bunu anlayabiliyoruz. Amacımız atölyelerde çalışan sigortalı hükümlü sayımızı artırmak, onları meslek sahibi yapmak ve ürünlerimizle milli ekonomiye katkı sağlamak." diye konuştu.

Uğurlu, şunları söyledi:

"Son olarak geçen yıl haşhaş, susam, çörek otu, tahin ve pekmez gibi ürünlerde de kendi ambalajlarımızla üretime başladık. Geçen yıl 16 ton pekmez, 16 ton tahin, 8 ton haşhaş ezmesi, 8 ton susam ezmesi, 10 ton civarında da çörek otu yağı ürettik. Biz burada ürettiğimiz ürünleri Türkiye’deki 133 ceza infaz kurumuna gönderiyoruz. Şu anda tam kapasite çalışmamıza rağmen ceza infaz kurumlarımızın taleplerine yetişemiyoruz."

Atölyelerde görev alan tutuklu ve hükümlülerin alanlarında adeta profesyonel hale geldiklerini, bunun emeklerinin en güzel sonucu olduğunu ifade eden Uğurlu, üretilen ürünlerin ülke genelindeki ceza infaz kurumlarına ait kantinlerde hükümlüler tarafından da satın alındığına işaret etti.

T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Erkan Keskin ise iş yurtlarını kurarken atıl vaziyetteki binalar ve kullanılmayan arazilerin değerlendirildiğini, iki taş değirmenle başladıkları faaliyetlerde geniş bir yelpazeye ulaştıklarını belirtti.


OSBgibicezaevi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı
Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan otomobil uçurumdan aşağıya yuvarlandı
Kuralları hiçe sayan sürücüler kameralara yakalandı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle