MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

"Rambo sağlıkçıları" Hamiyet hemşire yetiştiriyor

Ana SayfaGündem"Rambo sağlıkçıları" Hamiyet hemşire yetiştiriyor
"Rambo sağlıkçıları" Hamiyet hemşire yetiştiriyor
25 April, 2018, Wednesday 13:16 2408
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

İZMİR (AA) - TEZCAN EKİZLER - Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinde (UMKE) görev yapan eğitmen Hamiyet Işıksolak, 8 yıldır hem Türkiye'den hem de yurt dışından sağlık personeline eğitim veriyor.

İzmir Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesinde görev yapan 44 yaşındaki hemşire Hamiyet Işıksolak'ın 1999 yılında Ankara'da geçirdiği trafik kazasında omurgası kırıldı.

Uzun süre tedavi gören Işıksolak, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle evinden çıkamadı. O günlerde zor durumda bulunan insanların yardımına koşmak için acil sağlık eğitimi almaya karar veren Işıksolak, iyileştikten sonra kurslara gitmeye başladı.

2007 yılında İzmir 112 Ambulans Servisi'nde göreve başlayan hemşire Işıksolak, bir yıl sonra UMKE ile tanıştı.

Zorlu eğitimlerin ardından UMKE'de görev yapmaya hak kazanan Işıksolak, Van ve Simav depremleri, Edremit'teki sel baskını, Soma maden faciası ve Libya'daki iç karışıklık döneminde yaralıların tahliyelerinde görev aldı.

Kurtarma operasyonlarında gösterdiği başarılar sayesinde 2 yıl sonra UMKE'de eğitmen olmaya hak kazanan Işıksolak, hem UMKE'de görev yapacak eğitmenleri, hem de yurt dışından gelen yabancı sağlık ekiplerini eğitmeye başladı.

Urla ilçesindeki Karantina Adası'nda bulunan Sağlık Bakanlığı Eğitim Tesisleri tatbikat alanında sürekli eğitimler veren Işıksolak, disiplinli ve ciddi tavırlarıyla dikkati çekiyor.

Aldıkları zorlu eğitim nedeniyle "Rambo" olarak adlandırılan ekipleri eğiten ve bu eğitimlerin her aşamasında kursiyerleri yalnız bırakmayan Hamiyet hemşire, özenle yetiştirdiği personel ile afet bölgelerinde birçok kişinin hayata tutunmasını sağlıyor.

- "Hata yapma lüksümüz yok"

Hamiyet Işıksolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UMKE'ye katıldığı günü hala unutamadığını, ilk görevlerde biraz zorlansa da afet bölgelerinde zor durumda kalan insanlara yardım ettikçe görevine sıkı sıkıya bağlandığını söyledi.

UMKE'de kadın olarak çalışmanın zor ama zevkli bir iş olduğunu belirten Işıksolak, hem eğitimlerde hem de afet bölgelerinde görev yaparken kurallara sıkı sıkıya bağlı olduğunu anlattı.

Işıksolak, görevini şu sözlerle aktardı:

"Sağlıktaki 'Rambo'ları yetiştiriyoruz. Bu bize eski Sağlık Bakanımızın verdiği isimdi. Bizler kendi başımızın çaresine bakmak üzere yetiştiriliyoruz. Afet bölgesine gidince en az 72 saat boyunca herhangi bir kurumdan destek almadan yaşayıp sağlık hizmeti verebiliriz.

Genelde sert bir eğitmen olduğum söyleniyor. Disiplinsizliğe ve kurallara uymayanlara kızarım. Kişilik yapısı bu, biraz da UMKE'de görev yaptığımız için bizim hata yapma lüksümüz yok. Biz iyi olmak zorundayız. Çok toleransım ve affım yok. Beni en mutlu eden şey bir insanın hayatına küçük de olsa yardımımızın olması, bu inanılmaz mutlu ediyor beni. Ekip arkadaşlarıma sarılıyorum. Bu benim başarım değil ekip işidir."

UMKE'den ayrılmayı hiçbir zaman düşünmediğini vurgulayan Işıksolak, ihtiyaç duyulan her yerde görev yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

- "Onunla göreve gidince kendimi daha rahat hissediyorum"

UMKE'de görevli 36 yaşındaki paramedik Ebru Aydın da Işıksolak'ı her açıdan kendisine örnek aldığını söyledi.

Beraber birçok göreve gittiklerinin altını çizen Aydın, "Işıksolak, sosyal ortamda çok iyi bir arkadaş ama iş konusunda hata kabul etmez. Onunla göreve gidince kendimi daha rahat hissediyorum. Bizden daha tecrübeli olduğu için bize güven veriyor." dedi.

Anestezi teknisyeni Hatice Şeker, UMKE'de yeni göreve başladığını, bu süreçte tanıdığı eğitmen Işıksolak'tan mesleki olarak çok şey öğrendiğini sözlerine ekledi.

"Rambosağlıkçıları"Hamiyethemşireyetiştiriyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Üreten Kadınların E-Ticaret Yolculuğu Projesi’nde mentörlük süreci başladı
ATATÜRK BİLİM MERKEZİ BİLİM TUTKUNLARININ BULUŞMA NOKTASI OLDU
Türkiye nüfusu arttı, Denizli’de gerileme var
Denizli’de evsiz kişiler için sıcak yuva
Kale’de alevlere teslim olan ev kullanılamaz hale geldi
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli'de gösteride kullanılan nesli tehlike altındaki piton koruma altına alındı
İhtiyaç sahipleri için Ramazan gıda kolisi başvuruları başladı
İnşaatın 3. katından düşen işçi hayatını kaybetti
AK Parti İl Başkanı Subaşıoğlu: "Bölgemizin ve şehrimizin yol haritasını belirledik"
Grekoromende Denizlili genç Türkiye şampiyonu oldu
Kadınlar halk eğitimiyle hem sosyalleşiyor hem de gelir elde ediyor
Denizli'de sofraları güvene almak için 21 binden fazla gıda denetimi gerçekleştirildi
12 yıl sonra aynı sofrada buluştular
12 yıl sonra aynı sofrada buluştular
Yağış sonrası kayganlaşan yolda taklalar atan transit hurdaya döndü: 2 yaralı
İki aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti: 6 yaralı
Denizli Gazeteciler Cemiyetinde devir teslim
Üreten Kadınlar Festivali kapılarını açıyor
DTO, Teknoloji ve Eğitim Merkezi kuracak
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle