MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR38.7786
EURO43.8944
GR ALTIN4143.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

'Cumhur İttifakı' protokolü YSK'ye teslim edildi

Ana SayfaGündem'Cumhur İttifakı' protokolü YSK'ye teslim edildi
'Cumhur İttifakı' protokolü YSK'ye teslim edildi

AK Parti ve MHP'nin "Cumhur İttifakı" protokolü, AK Parti İstanbul Milletvekili Şentop ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı tarafından YSK'ye teslim edildi.

04 May, 2018, Friday 19:17 1428
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ANKARA (AA) - AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı Protokolü'nde, "İttifak, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla güçlü ve istikrarlı bir parlamento yapısının oluşturulması ve gelecek 5 yıl içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin etmeyi hedeflemektedir." ifadeleri yer aldı.


AK Parti ve MHP'nin "Cumhur İttifakı" Protokolü, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı tarafından Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edildi. BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç da protokolün YSK'ye tesliminde hazır bulundu.

Partilerin 2 sayfalık 5 maddeden oluşan seçim ittifakı protokolünde, AK Parti ve MHP'nin 24 Haziran 2018'de gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine, 2839 sayılı Kanunun 12/A maddesi ve bu protokol uyarınca "Cumhur İttifakı" unvanıyla seçim ittifakı yaparak katılmaya karar verdikleri belirtildi.

Protokolde, "Cumhur İttifakı, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla güçlü ve istikrarlı bir parlamento yapısının oluşturulması ve gelecek 5 yıl içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin etmeyi hedeflemektedir." denildi. Aynı anlayışla Cumhur İttifakı'na destek veren BBP'nin de bu ittifakın bir parçası konumunda olduğu vurgulandı.

Protokolde, milletin sesine kulak vererek uzlaşan ve bu uzlaşısını Cumhur İttifakı ile taçlandıran AK Parti ile MHP'nin, Cumhur İttifakı unvanı ile farklı siyasi partiler olarak hükmi şahsiyetlerini muhafaza ederek seçimlere girecekleri ve Milletvekili Seçim Kanunu ile diğer mevzuatta yer alan esaslara göre, ayrı ayrı milletvekili aday listeleri verecekleri bildirildi.

İttifakın cumhurbaşkanı adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu, ittifakın Erdoğan'ın yeni hükümet sistemine göre büyük bir seçmen desteğiyle cumhurbaşkanı seçilmesi için birlikte çalışacağı ve gayret göstereceği vurgulandı.

Protokolde, şunlar kaydedildi:

"Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı, hasmane girişimler karşısında, milli ve ahlaki duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. Cumhur İttifakı, Türkiye'yi hedef alan saldırılar karşısında, parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye'yi zayıflatarak uluslararası operasyonlara açık hale getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır. Bu kararlılık ve işbirliğiyle ittifakımız, Türkiye'yi bölgesel güç ve lider ülke yapacak 2023 hedeflerini gerçekleştirmenin yanı sıra İlayıkelimetullah uğruna asırlarca dünya barışının ve adaletinin teminatı, İslam aleminin ve bütün mazlum milletlerin yegane ümidi olan Türkiye'yi küresel bir güç haline getirecek 2053 ve 2071 vizyonunun altyapısını adım adım inşa edecektir."

'Türkiye artık yeni bir siyasi sürece girmiştir'

Yüksek Seçim Kuruluna sunulan Cumhur İttifakı Protokolü'nde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin imzası yer aldı.

Protokolde, ittifakın, 15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve işgal hareketi sonrasında, Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli duruşun doğal sonucu olarak ortaya çıktığı vurgulandı.

15 Temmuz'un Türkiye için her bakımdan dönüm noktası ve yeni bir başlangıç olduğuna işaret edilen protokolde, 7 Ağustos 2016'da Yenikapı'da ortaya çıkan "milli mutabakat"ın, 16 Nisan 2017 halk oylamasında milletin iradesiyle kabul edilen hükümet sistemi değişikliğiyle perçinlenerek "milli şuura" dönüştüğü, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde kurulan Cumhur İttifakı ile de milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi uzlaşma ile somutlaştığı anlatıldı.

Protokolde, "Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk milletini ilelebet yaşatma iradesidir. AK Parti ve MHP, Yenikapı'daki milli diriliş ruhu ile harekete geçmiş, devleti ve millet iradesini tahkim eden bir anayasa değişikliği neticesinde güçlü bir yönetim sistemi getirmiştir. Böylelikle Türkiye artık yeni bir siyasi sürece girmiştir ve bundan geriye dönüş olmayacaktır." ifadelerine yer verildi.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin Türkiye için hayati önem taşıdığı vurgulanan protokolde, şunlar kaydedildi:

"24 Haziran seçimleri, bir taraftan Türkiye'yi hedef alan sistematik saldırılara karşı güçlü bir cevabın verileceği, diğer taraftan da ülkemizin ayağındaki prangaları söküp atarak, bu saldırıları kalıcı olarak bertaraf edecek ve Türkiye'yi parlak bir istikbale taşıyacak yeni hükümet sisteminin tam olarak yürürlüğe gireceği seçimlerdir. İnanıyoruz ki 24 Haziran'da milletimiz tercihini büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için yola çıkmış, şeffaf, bağımsız, kirli hesaplardan uzak, hasbi duygularla kurulmuş Cumhur İttifakı'ndan yana kullanacaktır.

Cumhur İttifakı'nın yolu açık, Türkiye'nin ufku aydınlıktır. Gayret bizden, tevfik Allah'tandır."

Muhabir: Aylin Sırıklı

'Cumhurİttifakı'protokolüYSK'yeteslimedildi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DENİZLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ
DENİZLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ
Başkan Kasapoğlu; "Denizli sanayisinin Avrupa ile olan ilişkilerini geliştirmeye çalışıyoruz"
Başkan Kasapoğlu; "Denizli sanayisinin Avrupa ile olan ilişkilerini geliştirmeye çalışıyoruz"
Kınalı koçlar bu yıl sudan daha erken karşıya geçecek
Kınalı koçlar bu yıl sudan daha erken karşıya geçecek
Başkan Erdoğan, Ege TMF’de sektördeki üyelerini yalnız bırakmadı
Başkan Erdoğan, Ege TMF’de sektördeki üyelerini yalnız bırakmadı
Tavas Belediyesinden annelere özel film gösterimi
Tavas Belediyesinden annelere özel film gösterimi
DTO, Londra ile ticari bağını güçlendiriyor
DTO, Londra ile ticari bağını güçlendiriyor
800 yıllık geleneğe genç nefes
800 yıllık geleneğe genç nefes
Denizlili firmalar ticaret müşavirleriyle birebir görüştü
Denizlili firmalar ticaret müşavirleriyle birebir görüştü
Yörüklerin şehit aileleri ve gazilere olan desteği karşılıksız kalmadı
Yörüklerin şehit aileleri ve gazilere olan desteği karşılıksız kalmadı
Başkan Tatık üniversiteli gençlere başarıya giden yolu anlattı
Başkan Tatık üniversiteli gençlere başarıya giden yolu anlattı
Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı: 6 yaralı
Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı: 6 yaralı
Başkan Doğan, ""Çiftçilerimize destek, topraklarımıza bereket olmaya devam ediyoruz"
Başkan Doğan, ""Çiftçilerimize destek, topraklarımıza bereket olmaya devam ediyoruz"
Kriket Türkiye Şampiyonası heyecanı Denizli'de başlıyor
Kriket Türkiye Şampiyonası heyecanı Denizli'de başlıyor
Denizli İl Jandarma Komutanlığı envanterine 3 adet TOGG eklendi
Denizli İl Jandarma Komutanlığı envanterine 3 adet TOGG eklendi
Minik yürekler el emeğiyle kazandıklarını Filistin halkına bağışladı
Minik yürekler el emeğiyle kazandıklarını Filistin halkına bağışladı
Denizli’de lise öğrencilerine meslekler tanıtıldı
Denizli’de lise öğrencilerine meslekler tanıtıldı
Gazeteci Karapınar’ın acı günü
Gazeteci Karapınar’ın acı günü
Başkan Cengiz Arslan miniklerle trafik etkinliğinde buluştu
Başkan Cengiz Arslan miniklerle trafik etkinliğinde buluştu
Trafik Haftasında miniklere trafik kuralları anlatıldı
Trafik Haftasında miniklere trafik kuralları anlatıldı
DTB Yönetiminden Rektör Güngör'e Hayırlı Olsun Ziyareti
DTB Yönetiminden Rektör Güngör'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

ÇKS başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacak

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle