MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR38.7786
EURO43.8944
GR ALTIN4143.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

'Türkiye-Rusya işbirliği her geçen gün daha da güçleniyor'

Ana SayfaGündem'Türkiye-Rusya işbirliği her geçen gün daha da güçleniyor'
'Türkiye-Rusya işbirliği her geçen gün daha da güçleniyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye-Rusya işbirliği her geçen gün daha da güçleniyor. Siyasi düzeyde ahenkli bir çalışma ortamımız var." dedi.

12 December, 2017, Tuesday 00:45 1309
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki baş başa görüşmelerinin ve katıldıkları heyetler arası çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin ve beraberindeki heyeti Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, Putin ile bu yıl içerisinde sekizinci kez bir araya geldiklerini belirtti. Erdoğan, "Bu yakın diyalog ikili ilişkilerimizin ve bölgesel konulara ilişkin teşriki mesaimizin boyutlarını açıkça ortaya koyuyor." diye konuştu.

"Türkiye-Rusya iş birliği her geçen gün daha da güçleniyor. Siyasi düzeyde ahenkli bir çalışma ortamımız var." ifadesini kullanan Erdoğan, ziyaretler ve telefon görüşmelerinde kritik konuları düzenli olarak değerlendirdiklerini ve ortak bakış açıları geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Erdoğan, bu stratejik eşgüdümü gelecek yıl yapacakları yedinci üst düzey iş birliği konseyi toplantısıyla sürdüreceklerini belirterek konsey öncesinde de ilgili bakanların hazırlık toplantılarını gerçekleştireceklerini bildirdi.

"Kudüs konusunda benzer yaklaşımlar içindeyiz"
Görüşmelerinde ikili ilişkilerin yanında bölgesel meseleleri de ele alma imkanı bulduklarını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ele aldığımız konuların başında elbette Kudüs'le ilgili gelişmeler vardı. Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı tüm dünyada büyük bir infial uyandırdı. Karar Müslümanlarla beraber Hristiyanları hatta aklıselim sahibi Yahudileri bile hayal kırıklığına uğrattı. Atılan bu sorumsuz adım nedeniyle yaşanan gerginlikler şu anda ortada. Hafta sonu işgal altındaki topraklarda protestolarda İsrailli askerler dört Filistinliyi şehit etti. Ayrıca yüzlerce Filistinli yaralanmış vaziyette, son aldığım rakam iki bine yakın. Gazze, İsrail uçakları tarafından bombalandı. İsrail adeta yangına körükle gitmeye devam ediyor. İsrail son süreci Filistinlilere yönelik baskı ve şiddet eylemlerini daha da artırmak için bir fırsat olarak görüyor. Vicdan sahibi, ahlak, ilke, değer sahibi hiç kimsenin bu cinayetleri görmezden gelmesi mümkün değildir." İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak iki gün sonra İstanbul'da Olağanüstü İslam Liderler Zirvesi'ni davet ettiklerini ve toplanacaklarını anımsatan Erdoğan, "Temennim odur ki oradan çok güçlü bir mesaj vereceğimize inanıyorum. Kudüs konusunda Sayın Putin ile benzer yaklaşımlar içerisinde olduğumuzu gördüm. Bu konudaki temaslarımızı sürdürmek hususunda mutabık kaldık." dedi.

S-400 hava savunma sistemi alımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400 konusuyla alakalı olarak da ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapmak suretiyle bu hafta içerisinde bir araya gelip bu işi de neticelendirecektir. Kendilerine başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

"Suriye'deki durumu da ele aldık"
Erdoğan, "Bugün ayrıca Suriye'deki durumu da ele aldık. Soçi'de özellikle ele almış olduğumuz konuların ki Astana Zirvesi'nin adeta devamı mahiyetindeki bu süreci değerlendirme fırsatımız oldu. Bundan sonraki adımımız en kısa zamanda Soçi'de ikinci görüşmemizi, buluşmamızı yapacağız. Siyasi sürecin ilerletilmesi bağlamında ne gibi ilave adımlar atabileceğimizi de istişare ettik. Astana garantörleri olarak Suriye ihtilafına kalıcı siyasi çözüm bulunması amacıyla Cenevre'de yürütülen sürece önemli katkı sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve Rusya arasındaki yakın ilişkinin iki ülkeye sağladığı karşılıklı fayda kadar bölgesel istikrar bakımından da önemli ve anlamlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu çerçevede yakaladıkları bu ivmeyi aynen muhafaza etmek niyetinde olduklarını söyledi.

Putin: Kudüs'ün statüsü doğrudan temaslarla ele alınmalı
Putin, "Amerikan yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini oraya taşıma kararı bu bölgedeki durumu daha da kötüleştirmekte ve dengesizleştirmektedir, fiilen İsrail-Filistin arasındaki barış sürecini baltalayabilir bir karardır. Barış süreci, Birleşmiş Milletler kararları kapsamında yürütülmelidir. Kudüs'ün statüsü kararı, mutlaka İsrail ile Filistinliler arasındaki doğrudan temaslar neticesinde alınmalıdır." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın kendisini İstanbul'da yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi konusunda da bilgilendirdiğini belirten Putin, Rusya'nın gözlemci ülke olarak bu toplantıya mutlaka katılacağının altını çizdi.

Suriye konusunda iki ülkenin sıkı işbirliği içinde olduğunun altını çizen Putin, Moskova ile Ankara arasındaki işbirliğinin çeşitli seviyelerde başarılı şekilde geliştiğini, ilgili kuruluşların sürekli temas içinde olduğunu anlattı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, şöyle devam etti:

"Suriye'deki durumu da ele aldık. Suriye topraklarının neredeyse tamamı teröristlerden kurtarılmış vaziyette. Teröristlerden herhangi bir direniş noktaları, bölgeleri olacaksa gerekli karşılığı veririz. Suriye'de çözüm konusunda 22 Kasım'da Soçi'de Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin görüşmesinde vardığımız mutabakatın yerine getirilmesi ile ilgili adımları görüştük. Önümüzdeki sene başında Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin yapılması konusunda hazırlıkları görüştük."

Görüşmelerinin olumlu sonuçları olduğunu vurgulayan Putin, iyi komşuluk ilişkileri temelinde çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Putin Türkiye'den ayrıldı


Putin, resmi ziyaret için geldiği Ankara'daki temaslarını tamamlayarak ülkeden ayrıldı. Rus lideri taşıyan uçak, Esenboğa Havalimanı'ndan 22.39'da civarı havalandı.

Muhabir: Enes Kaplan, Meltem Bulur






'Türkiye-Rusyaişbirliğihergeçengündahadagüçleniyor'
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yaşanan yüzde 65 verim kaybı kiraz, kayısı ve erikte fiyatları etkiledi
Yaşanan yüzde 65 verim kaybı kiraz, kayısı ve erikte fiyatları etkiledi
Denizli OSB'de Yeni Nesil İnsan Kaynakları Yönetimi konuşuldu
Denizli OSB'de Yeni Nesil İnsan Kaynakları Yönetimi konuşuldu
Mahalleli kitap okusun diye muhtarlığı kütüphaneye çevirdi
Mahalleli kitap okusun diye muhtarlığı kütüphaneye çevirdi
Denizli'de 300 kadın aynı anda yoga yaptı
Denizli'de 300 kadın aynı anda yoga yaptı
Kendisinden haber alınamayan adam evinde ölü bulundu
Kendisinden haber alınamayan adam evinde ölü bulundu
Yılan tarafından ısırılan adam hastaneye kaldırıldı
Yılan tarafından ısırılan adam hastaneye kaldırıldı
Tesettürlü kadına hakaret eden şüpheli gözaltına alındı
Tesettürlü kadına hakaret eden şüpheli gözaltına alındı
Köyümde Sinema Günleri başladı
Köyümde Sinema Günleri başladı
Yılların içme suyu sorunu çözüldü
Yılların içme suyu sorunu çözüldü
Tavas’ta kapsamlı yol düzenlemesine başlandı
Tavas’ta kapsamlı yol düzenlemesine başlandı
DOSTEK Koleji mezunlarının yüzde 88'i kendi alanlarında istihdam ediliyor
DOSTEK Koleji mezunlarının yüzde 88'i kendi alanlarında istihdam ediliyor
Karne öğrencilerin kimliği değildir
Karne öğrencilerin kimliği değildir
Yaz aylarında güneş çarpması, klima kullanımı ve gıda zehirlenmelerine dikkat
Yaz aylarında güneş çarpması, klima kullanımı ve gıda zehirlenmelerine dikkat
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü tarlaya uçtu
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü tarlaya uçtu
Su kirliliği Denizli’de büyük risk oluşturuyor
Su kirliliği Denizli’de büyük risk oluşturuyor
Başkan Vekili Marım’ın ağabey acısı
Başkan Vekili Marım’ın ağabey acısı
Milletvekili Ün: "Çifte vatandaşlık sahibi Moşeler, İsrail’e savaş suçu işlemeye gidiyor"
Milletvekili Ün: "Çifte vatandaşlık sahibi Moşeler, İsrail’e savaş suçu işlemeye gidiyor"
Denizli Analig Atletizm Grup Şampiyonasına ev sahipliği yapacak
Denizli Analig Atletizm Grup Şampiyonasına ev sahipliği yapacak
Ünlü Şef Amani, Merkezefendi Kadın Kooperatifi’ne hayran kaldı
Ünlü Şef Amani, Merkezefendi Kadın Kooperatifi’ne hayran kaldı
Denizlili genç hafızlar 3 günlük kampta eğitimler aldı
Denizlili genç hafızlar 3 günlük kampta eğitimler aldı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

ÇKS başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacak

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle