MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

SREBRENİTSA SOYKIRIMI'NI UNUTMADILAR

Ana SayfaDenizli GündemSREBRENİTSA SOYKIRIMI'NI UNUTMADILAR
SREBRENİTSA SOYKIRIMI'NI UNUTMADILAR

AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak ve Yönetim kurulu üyeleri tarafından 24 yıl önce bugün Avrupa’nın göbeğinde, dünyanın gözleri önünde Srebrenitsa soykırımında şehit olanlar için basın açıklmasında bulundular.

11 July, 2019, Thursday 13:21 3285
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Soğuk savaş döneminin sona ermesi, Yugoslavya’nın dağılması, Bosna’nın bağımsızlığını ilan ettiği referandum birbirini takip eden gelişmelerdir. Sırplar, Bosna’nın bağımsızlık kararını tanımamıştır. 1992 yılı Nisan ayında Bosna Savaşı Sırplar tarafından başlatılmıştır. Ellerindeki silah gücü ve Birleşmiş Milletlerin silah ambargosunun desteği ile Bosna Savaşı ilerleyen dönemlerde Sırplar tarafından etnik temizliğe dönüşmüştür.  
1995 yılı Temmuz ayında Bosna toprakları insanlığın utanç vesikası olan Srebrenitsa soykırımına şahit olmuştur. Srebrenitsa’da Boşnaklar sistematik işkenceye, tecavüze maruz kalmıştır. 11 yaşından büyük bütün erkekler öldürülmüştür. İşkence ve tecavüz kampına dönen bölgede beş gün içinde resmi kayıtlara göre 8.372 kişi can vermiştir. Bosna’da üç buçuk yıl devam eden savaşta 312.000 kişi hayatını kaybetmiş, 2 milyon kişi evini terk etmek zorunda kalmış, 27.734 kişi resmî kayıtlara kayıp olarak geçmiştir. 
20. yüzyıldan 21. yüzyıla bu ayıpla geçen uluslararası kamuoyu, Batı’ya ve buna neden olan ülkelere hesap sormamıştır. Soykırımı kabul etmeyenler başka soykırımların yapılmasına da göz yummuştur. Bugün  ‘özgürlükçü, barış yanlısı, refah isteyen’ bir Avrupa imajı çizilirken, Srebrenitsa’da soykırıma göz yuman Avrupa’dan hiç kimsenin bahsetmemesi oldukça manidardır. 
Srebrenitsa annelerinin ilmek ilmek ördüğü 11 yapraklı Srebrenitsa çiçeği yaşanan soykırımı simgelemektedir. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in ‘Bizi toprağa gömmeye çalıştılar, fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.’ sözleri hafızalarımızda güncelliğini korumaktadır. 
AK Parti iktidarından önce Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda, üst düzey toplantılarda savaş çocuklarının ahından, yaşanan insanlık ayıplarından bahsedilmesi için hiçbir hükümet öncü olmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyene kadar mazlumların sesini kimse duymamıştır. 
Bugün 11 Temmuz 2019… AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları teşkilatı olarak Srebrenitsa katliamının 24. Yıl dönümünde 81 il Kadın Kolları Başkanımız, yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat mensuplarımız, 4 milyon 700 bin üyemizle birlikte Srebrenitsa’da yapılan soykırımı kınıyoruz. Srebrenitsa insanlığın utanç vesikasıdır; unutulmamalıdır. AK Parti, dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan zulümden ve adaletsizlikten uluslararası kamuoyunun sorumlu olduğuna inanmış ve bu yüzden ‘HERKES İÇİN ADALET’ ilkesini temel almış bir harekettir. Bugüne kadar toplumları birbirine düşüren ırkçı, İslamofobik, etnik nefreti körükleyen ideolojilerden insanlık adına hiçbir kazanım elde edilmemiştir. Geleceğe umutla bakabilmenin yolu; huzuru, refahı, adaleti ve insanı temel alan çalışmaları kendimiz kadar başkaları içinde istemekten geçmektedir. Srebrenitsa’da yaşanan soykırımda gerçek suçluların hukuk karşısında hesap vermesini, adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Katliamda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Srebrenista Annelerinin ve tüm Boşnakların başı sağolsun.

SREBRENİTSASOYKIRIMI'NIUNUTMADILAR
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yüzyılın projesinde Buldan’a 24 konut inşa edilecek
Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Başkan Arslan’ı iadeyi ziyarette bulundu
Denizli'de akıl almaz kaza: Sinyali koluyla verince motosikletliyi yere düşürdü
Deneyap Denizli ilk mezunlarını verdi
Saman yüklü kamyon yangın sonrası kullanılamaz hale geldi
Giriş katında başlayan yangın evi küle çevirdi
Denizli’de yoldan çıkan otomobil önce ağaca sonra eve çarptı
Kuruyan Kolak Gölünün eski ihtişamına kavuşması için aralıksız çalışmalar devam ediyor
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Lider Çocuk Tarım Kampı, "Kooperatifçilik" temasıyla Acıpayam’da gerçekleştirildi
Lider Çocuk Tarım Kampı, "Kooperatifçilik" temasıyla Acıpayam’da gerçekleştirildi
Buldan'da elma hasadı yüz güldürüyor
Çivril Belediyesi bir ilke imza atıyor
Mukaddes Emanetler Sergisi dört gün boyunca Denizlililerin ziyaretine sunulacak
Parkta oynayan çocuklar oyuncağı ateşe verdi
Başkan Kumral devam eden projeleri yerinde inceledi
Denizli’de afet risklerini azaltmaya yönelik atılacak adımlar masaya yatırıldı
Honaz’ın meşhur cennet hurması bu kez cips olarak damakları şenlendirecek
Denizli'de bir binanın çatısından başlayan yangın korkuttu; 5 kişi ekipler tarafından kurtarıldı
Denizli'de bir binanın çatısından başlayan yangın korkuttu; 5 kişi ekipler tarafından kurtarıldı
Avukat cübbesi giyip araç tanıtımı yapan galerici: "Sadece farklı, dikkat çekici bir tanıtım olsun diye uğraştık"
Otobüs kaptanı otel odasında ölü bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Yüzyılın projesinde Buldan’a 24 konut inşa edilecek

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Başkan Arslan’ı iadeyi ziyarette bulundu

Denizli'de akıl almaz kaza: Sinyali koluyla verince motosikletliyi yere düşürdü

Deneyap Denizli ilk mezunlarını verdi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle