MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

TAPU İŞLEMLERİ KOLAYLAŞIYOR

Ana SayfaGündemTAPU İŞLEMLERİ KOLAYLAŞIYOR
TAPU İŞLEMLERİ KOLAYLAŞIYOR

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda Tapu ve İmar kanunlarında değişiklik öngören teklifin kabulüyle artık tapu işlemlerinin daha kolay olacağını söyledi. Şahin Tin; “Vatandaşlarımızın memnuniyetini tesis etmeye, bu doğrultuda adımlar atmaya ve işleri daha da kolaylaştırmaya devam ediyoruz” dedi.

10 July, 2019, Wednesday 05:50 5795
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini söyledi. Meclis Genel Kurulunda yapılan görüşmelerin ardından kabul edilen tapu işlemlerinde bürokrasiyi azaltan düzenlemenin ayrıntılarına ilişkin bilgiler paylaşan Milletvekili Şahin Tin; “Devlet kademelerinde işlerin daha hızlı ilerlemesi vatandaş memnuniyeti açısından son derece önemli. Bu bağlamda birçok yasal düzenlemeyi yaptık. Şüphesiz toplumun daha rahat nefes alması için, yapılan iş ve işlemlerde bürokratik oligarşinin ortadan kaldırılması elzemdir” dedi.

 

 

“TAPU’DA FOTOĞRAF OLMAYACAK”

 

 

Düzenlemenin birçok yeniliği beraberinde getirdiğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Yapılan düzenlemeye göre taşınmaz mülkiyetinin devrini amaçlayan sözleşmeler, tarafların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı teşkilatında bulunmaları halinde, taraf iradeleri resmi görevliler tarafından ayrı ayrı alınarak sözleşme tamamlanabilecek. Tapu işlemlerine fotoğraf yapıştırılması düzenlemesi, bürokrasinin ve kırtasiyeciliğin azaltılması amacıyla yürürlükten kaldırıldı” dedi.

 

 

“METRUK BİNALAR YIKILABİLECEK”

 

 

“Metruk yapılar ile bir kısmı veya tamamı yıkılacak derecede tehlikeli olan yapılar, artık belediye veya valilikçe yıkılabilecek” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Belediye ve mücavir alanlar içinde veya dışındaki iskan dışı alanlarda yapılacak tarımsal amaçlı seralar, entegre tesis niteliğinde olmamak ve ilgili il tarım ve orman müdürlüğünden uygun görüş alınmak koşuluyla yapı ruhsatı aranmadan yapılabilecek. Belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan ve imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru süresi 31 Aralık 2019'a kadar uzatılacak. Yapılan bu düzenleme ile ayrıca arazi ve arsaların dağıtımı sırasında alınacak düzenleme ortaklık payları, yüzden 40'tan yüzde 45’e çıkartılmış oldu” dedi.

 

 

“MALİKLER SÖZLEŞMEYİ FESHEDEBİLECEK”

 

 

Kentsel dönüşüm alanlarında maliklerin müteahhitten kaynaklanan nedenlerle yaşadığı problemlerin giderilmesi amacıyla yeni düzenleme ile maliklere sözleşmeleri feshetme hakkı tanındığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kentsel dönüşüm alanlarında vatandaşlarımızın zaman zaman müteahhit kaynaklı yaşadıkları sorunlara bu düzenleme ile çözüm getiriliyor. Müteahhit kaynaklı yaşanan sorunlarda malikler sözleşmeyi feshetme yetkisine sahip olacak. Yine bu düzenlemeye göre afetler veya başka nedenlerle kendiliğinden çöken binaların ve çevresindeki yapıların dönüşüm uygulamaları, maliklerin ve ilgililerinin muvafakatı aranmaksızın Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca resen yapılabilecek. Riskli olarak tespit edilen yapıların listesi, bu yapıların kapısına asılacak ve ilgili muhtarlıkta iki gün süreyle ilan edilecek. Böylelikle riskli alanlara ilişkin iş ve işlemler alenen ilan edilmiş olacak” dedi.

TAPUİŞLEMLERİKOLAYLAŞIYOR
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli’de temizlikte yeni dönem Ortak kullanım çöp konteynerleri hizmete girdi Kent estetiği ve çevre sağlığı için örnek uygulama
Denizli Büyükşehir’den üreticilere Macar fiği desteği İl genelinde 681 üreticiye toplam 44 ton tohum dağıtımı başladı Başkan Çavuşoğlu: Üreticimizi baş tacı etmeye devam edeceğiz
Başkan Pütün; "Zeytinyağı üretim tesisimizde yeni sezon başladı"
Öğrenciler ara tatili Bilim Kampı’nda değerlendirecek
Ortağı cinayetten tutuklanan oto galeri kundaklandı, 5 araç küle döndü
Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı
Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu
Denizli Büyükşehir ara tatilde öğrencilerin yanında Öğrenciler ara tatili Büyükşehir ile daha verimli geçirecek
Güney’de kesintisiz ve sağlıklı içme suyu dönemi başlıyor Güney’e 7 Milyon TL’lik içme suyu yatırımıyla kalıcı çözüm
Denizli Büyükşehir’in LGS ve YKS test kitabı destek müracaatları başladı Denizli Büyükşehir ile eğitimde fırsat eşitliği
DTO, Kızılay Haftasında kan bağışının önemine dikkat çekti
Denizli Büyükşehir’den Japonya ile afet yönetimi iş birliği Denizli ile Japonya arasında afet yönetimi köprüsü kuruldu
Büyükşehir’den 10 Kasım’a özel anma programı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Ata’ya saygı dolu etkinlikler
DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu
Honaz’ın meşhur cennet hurmasının cips olarak sofralara yolculuğu başladı
Üretimden kopamayan Başkan Pütün; "10 yıl sonra tarım üretimi yapacak kimse kalmayacak"
Siber devriyelere takılan 353 şüpheli yakalandı
Denizli’de 251 bin hayvan şap hastalığına karşı aşılandı
DSO KASIM MECLİSİ: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI
MAKSİAD’tan Denizli Model Fabrika’ya Ziyaret

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle