MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Türk bayraklı ticari yatların Yunanistan karasularına seyrine izin verilmemesi

Ana SayfaGündemTürk bayraklı ticari yatların Yunanistan karasularına seyrine izin verilmemesi
Türk bayraklı ticari yatların Yunanistan karasularına seyrine izin verilmemesi
24 January, 2018, Wednesday 23:15 1931
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

MUĞLA (AA) - Ahşap guletlerin geleneksel metotlarla üretilen tekneler statüsüne alınıp, Yunanistan karasularında yaşanan soruların ortadan kaldırılması yönünde Denizcilik Müsteşarlığınca çalışma yapıldığı bildirildi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, partisinin Bodrum İlçe Danışma Kurulu Toplantı sonrası gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye'nin "beyaz bayrak" statüsünden "gri bayrak" statüsüne düşme riskine değindi.

"Özellikle Yunan adalarında Türk teknelerine karşı haksız bir uygulama vardı." diyen Mete, Türk bayraklı teknelerin bazı eksiklikler bulunarak bağlandığını, belirli sayıdan sonra Türkiye'nin "beyaz bayrak" statüsünden "gri bayrak" statüsüne düşmesi durumunda, özellikle uluslararası nakliyede çalışan gemilerin büyük sıkıntı çekebileceğini belirtti.

Bu risk üzerine tedbir alındığını, teknelerdeki eksiklikleri gidermek açısından teknelere talimat verildiğini anımsatan Mete, şöyle devam etti:

"Ama bunlar da o kadar uzun detaylı ki, bir tekneye ciddi miktarda maliyet ve külfet getirecekti. Bu sorunu aşabilmek açısından özellikle Denizcilik Müsteşarlığımızın yaptığı bir çalışma var. Çok önceleri İngiltere'de ahşap teknelerle alakalı bir kıstas vardı. Konu başlığı olarak 'geleneksel metotlarla yapılan tekneler' diye bir başlık altına alıp bunlardan farklı özellikler istenebiliyordu. Mavi turda kullandığımız teknelerimiz çoğunlukla ahşap. Bunları geleneksel metotlarla üretilen tekneler kıstasına alıp, diğer fiber veya sac teknelerden istenen özellikleri bunlardan istemeyerek, bunları ayrı bir kategoriye çekip, Yunan makamlarının bu keyfi uygulamasının üstesinden gelebilmek için bir çalışma yapıyorlar. İnşallah bu çalışma tamamlandığında guletlerimiz Yunan adalarında böyle bir sıkıntı yaşamayacak. İnşallah sezona hazırlıklı bir şekilde girmiş olacağız."

Çalışmalarla ilgili görüşleri soruların Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz ise, alınan önlem gereği liman başkanlıklarının Türk bayraklı ticari yatlara yurt dışı çıkışı vermediğini anımsattı.

Bir takım düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Buradaki sıkıntı, biz hala yatla gemiyi ayıramadık, mevzuat da yapmadık. Bunun getirdiği bir takım yan etkilerle de bugüne geldik." dedi.

Ahşap guletlerin 'geleneksel metotlarla üretilen tekneler' statüsüne alınması konusunda dünyada benzer çalışmalar olduğuna işaret eden Yılmaz, basit mevzuat düzenlemeleriyle bu sorunların aşılabileceğine vurgu yaptı.

Yılmaz, "Bunu yaparken titiz çalışmamız lazım. Çünkü sırf teknelerin yapısal değişiklikleri, kağıtlarının değişmesi değil. Gemi adamları ve çalışmayla ilgili bir takım sözleşmelerde var. Bunları dikkate almamız lazım. Birini halledip de diğerinden tekrar tutulmalar yaşamayalım. Yoksa 50 yılda dişimizle tırnağımızla marka haline getirdiğimiz mavi yolculuğumuzu davulla zurnayla komşu ülkelere hediye etmiş olacağız." diye konuştu.

Özel statüdeki tekneleri ciddi ticaret yapan bir tekne gibi gösterme alışkanlığından vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, son olarak sözü edilen guletlerin, rotası, programı ve içindeki menüsü belli olan, kabin kabin satılan, ilan edilmiş bir tur programı dahilinde iş yapan teknelerden ayırt edilmesinin önemine değindi.

Türkiye'nin "beyaz bayrak" statüsünden "gri bayrak" statüsüne düşme riskine karşı tedbiren, Yunanistan karasularına gidecek Türk bayraklı ticari yatlara 25 Eylül 2017, düzenli sefer yapan yolcu gemilerine ise 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren liman çıkış izni verilmeyeceği açıklanmıştı.

TürkbayraklıticariyatlarınYunanistankarasularınaseyrineizinverilmemesi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı
Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı
Emekli Evim emeklilerin ikinci yuvası oldu
Başkan Çavuşoğlu: “Denizli’nin kaynakları Denizli’ye…”
Buldan Emniyetin gururu oldular
Çameli 10. Kültür ve Turizm Festivali takvimi belirlendi
Honaz Belediyesinden şeffaf mali tablo: 2025 bütçesi fazla verdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ
Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle