MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

"Yeter ki herkes Kur'an okusun"

Ana SayfaGündem"Yeter ki herkes Kur'an okusun"
"Yeter ki herkes Kur'an okusun"
18 February, 2018, Sunday 12:15 1828
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Seydikemer İlçe Müftülüğü, "Çağırın Gelelim Kur'an Öğretelim" projesiyle esnafa ve memura iş yerinde Kur'an-ı Kerim öğretiyor.

Seydikemer Müftülüğü, ilçedeki kamu kurumu çalışanlarının ve esnafın yoğun mesaisi nedeniyle Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gelemediği düşüncesiyle bir proje başlattı.

"Çağırın Gelelim Kur'an Öğretelim" projesi kapsamında bastırılan broşürler, ilçedeki kamu kurumlarına ve esnafa dağıtıldı. Broşürü doldurarak Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyen esnafın başvurusuyla iş yerlerine giden din görevlileri, belirlenen saatlerde vatandaşa Kur'an-ı Kerim dersi veriyor.

Projenin ikinci ayağında, kamu çalışanları için "Mesai arası Kur'an molası" sloganıyla öğle arasında yarım saatlik Kur'an-ı Kerim dersine gelenlere de çorba ikram edilecek.

İlçe Müftüsü Zekeriya Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşla sohbetleri sırasında bazılarının Kur'an-ı Kerim okumayı bilmediğini, açılan kurslara da iş yoğunluğu nedeniyle gelemediklerini öğrendiğini söyledi.

Böyle bir sorunla karşılaşınca çözüm arayışına girdiklerini anlatan Bülbül, "Onlar bize gelemeyince 'Biz onlara gidelim' dedik. Proje kapsamında istiyoruz ki Kur'an-ı Kerim okumayı bilmeyen kalmasın. Bazı kamu kurumlarındaki arkadaşlar da bize 'Hocam, öğle arasında keşke biz de gelip de Kur'an öğrenebilsek' deyince din görevlisi arkadaşlarla onlar için de bir çözüm bulduk. İki aşamalı bir proje yaptık. Onlar gelemediği için hocalarımızı onların ayağına yolladık." dedi.

Bülbül, ilçe merkezindeki bütün cadde ve sokaklardaki esnafa hazırladıkları broşürü dağıttıklarını ve güzel geri dönüşler olduğunu belirterek, "Bize zor gelmez, yorgunluk vermez, bilakis sevap kazandığımız için gurur duyar, onur duyarız. Tek gayemiz var, yeter ki herkes Kur'an okusun." dedi.

- "Kur'an-ı Kerim okumayı bilmeyen kalmasın"

Talepte bulunan esnafın uygun olduğu saatte müftülük görevlilerinin iş yerine giderek Kur'an-ı Kerim dersi verdiğini dile getiren Bülbül, "Projenin ilk aşamasını mart sonuna bitirmeyi düşünüyoruz. İkinci aşamayı ise özellikle memur kesimi için hazırladık. 'Mesai arası, Kur'an molası' dedik. Bir saatlik yemek arasında kendilerine gelen memurlara 'Çorba bizden, eğitim sizden' dedik. Yaklaşık yarım saat ders alacak memurlara da dersin ardından çorba ikram edeceğiz." diye konuştu.

Müftülük Murakıbı Mahmut Dağaşan, öğlenden önce ve öğlenden sonra olmak üzere haftanın 4 günü esnafın belirlediği saatlerde iş yerlerinde ders verdiklerini ifade etti. Bilmeyenlere Kur'an-ı Kerim okumayı öğreteceklerini, uzun süre okumayanlara da unuttukları bilgileri hatırlatacaklarını belirten Dağaşan, projeyle ilgili esnaftan olumlu tepkiler geldiğini, kendilerine ulaşan taleplerden de memnun olduklarını kaydetti.

Eğitmen Nurullah Akar da esnafın uygulamadan memnun olduğunu, kursiyerlerin çok azim gösterdiğini vurguladı.

Kursiyer Esnaf Şaban Zeytincioğlu, böyle bir hizmetin kendilerine uzanmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Zeytincioğlu, Kur'an-ı Kerim okumayı çocukluğunda öğrendiğini, iş temposu nedeniyle oluşan gerilemeyi de iş yerine kadar gelen hocalar vasıtasıyla gidereceğini dile getirdi.

Klima tamircisi kursiyer Ufuk Mert ise iş yoğunluğu nedeniyle Kur'an-ı Kerim okuyamadıkları için bazı şeyleri unuttuklarını söyledi.

Ufuk Mert, şöyle konuştu:

"Müftülüğümüzün başlattığı program sayesinde okuyacağız. Her gün hocalarımız bize yardımcı olacak. Allah'ın izniyle biz de gayret edeceğiz ve okumamızı hızlandıracağız. Son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu durum, Mehmetçiğimizin mücadelesinin unutulmaması gerek. Duaya ve dinimize daha fazla sarılmamız gerekiyor. Daha çok okumamız gerekiyor. Ancak bizim kurtuluşumuz buradan olacak diye düşünüyorum."

"YeterkiherkesKur'anokusun"
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Beyağaç Çarşı Cami inşaatı sona yaklaştı
Denizli’de temizlikte yeni dönem Ortak kullanım çöp konteynerleri hizmete girdi Kent estetiği ve çevre sağlığı için örnek uygulama
Denizli Büyükşehir’den üreticilere Macar fiği desteği İl genelinde 681 üreticiye toplam 44 ton tohum dağıtımı başladı Başkan Çavuşoğlu: Üreticimizi baş tacı etmeye devam edeceğiz
Başkan Pütün; "Zeytinyağı üretim tesisimizde yeni sezon başladı"
Öğrenciler ara tatili Bilim Kampı’nda değerlendirecek
Ortağı cinayetten tutuklanan oto galeri kundaklandı, 5 araç küle döndü
Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı
Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu
Denizli Büyükşehir ara tatilde öğrencilerin yanında Öğrenciler ara tatili Büyükşehir ile daha verimli geçirecek
Güney’de kesintisiz ve sağlıklı içme suyu dönemi başlıyor Güney’e 7 Milyon TL’lik içme suyu yatırımıyla kalıcı çözüm
Denizli Büyükşehir’in LGS ve YKS test kitabı destek müracaatları başladı Denizli Büyükşehir ile eğitimde fırsat eşitliği
DTO, Kızılay Haftasında kan bağışının önemine dikkat çekti
Denizli Büyükşehir’den Japonya ile afet yönetimi iş birliği Denizli ile Japonya arasında afet yönetimi köprüsü kuruldu
Büyükşehir’den 10 Kasım’a özel anma programı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Ata’ya saygı dolu etkinlikler
DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu
Honaz’ın meşhur cennet hurmasının cips olarak sofralara yolculuğu başladı
Üretimden kopamayan Başkan Pütün; "10 yıl sonra tarım üretimi yapacak kimse kalmayacak"
Siber devriyelere takılan 353 şüpheli yakalandı
Denizli’de 251 bin hayvan şap hastalığına karşı aşılandı
DSO KASIM MECLİSİ: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle