MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Bafra'da ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi

Ana SayfaGündemBafra'da ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi
Bafra'da ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi

Eğitim-Bir-Sen Bafra Şubesi Başkanı Yıldız, "Kudüs, Filistin'in başkentidir. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacaktır." dedi.

09 December, 2017, Saturday 00:00 1923
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

SAMSUN (AA) - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması, Bafra ilçesinde protesto edildi.

Memur-Sen tarafından düzenlenen gösteride Bafra Askerlik Şubesi önünden yürüyüşe başlayan grup, "Kahrolsun Amerika" ve "Kudüs bizimdir bizim olacak" sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından protestoya katılan sivil toplum kuruluşları adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Bafra Şubesi Başkanı Hamdi Yıldız, İsrail'in Kudüs'teki varlığının gayrimeşru olduğunu söyledi.

İsrail'in varlık sebebinin işgal olduğunu ve işgale devam ettiğini dile getiren Yıldız, "İsrail'in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz. İslam dünyası, Filistin topraklarına ve Filistin'in başkenti Kudüs'e sahip çıkmalıdır. Ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır." dedi.

İsrail ile onun yanında duranlara siyasi, ticari, ekonomik her türlü boykot ve ambargonun uygulanması gerektiğine işaret eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de de hükümeti, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve hangi görüşten olursa olsun, diğer tüm aktörleri Filistin'e desteğe ve Kudüs’ü muhafazaya çağırıyoruz. Öte yandan sadece İstanbul'da 25 bin Yahudi yaşamaktadır. Bu topraklarda rahat ve huzur içinde yaşayan Yahudi halkımızı ABD'nin bu kararına ve İsrail'in Kudüs'ü işgal politikasına karşı açıklama yapmaya davet ediyoruz. Hatırlatmak isteriz ki eğer şiddet sarmalı bölgemizi ve dünyamızı sararsa bütün dünyada Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve diğer hiçbir din ayırt edilmeksizin güvenlik riski zafiyeti yaşayacaklardır."

İsrail'in Filistin'i işgal etme, sonrasında işgal topraklarını Suriye ve Türkiye ekseninde genişletme planı yürüttüğünü öne süren Yıldız, "Bu planı uygulamak için başta ABD olmak üzere birçok güçle iş birliği yapmaktadır. İslam dünyasının halihazırdaki iç problemleri, çatışma ve kaos ortamları da onlar için bir fırsat olarak görülmektedir. Derhal iç problemlerin sarmalından çıkıp herkes yüzünü siyonizmin etrafında buluşanlara çevirmelidir. Filistin ve Kudüs'ün müdafaası herkesin mesuliyetidir. Bugün, hemen Kudüs'ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Müslüman ülkelerin tamamının İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeleri gerektiğini savunan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye, İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli, bugüne kadar Filistin aleyhine, İsrail işgali lehine olan tüm anlaşmaları ve mahkeme kararlarını iptal etmelidir. İnsanlığın kalbi, Filistin'in başkenti, İslam aleminin göz bebeği ve harem-i izzeti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Kudüs, Filistin'in başkentidir. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacaktır."

Konuşmanın ardından tekbir getiren ve slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Protestoya Bafra Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ile 22 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Emre Sahinol

Bafra'daABD'ninKudüskararıprotestoedildi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Honaz Belediyesinden şeffaf mali tablo: 2025 bütçesi fazla verdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ
Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ
Denizli’de 5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti
Tavas'ın her noktası bayraklarla donatıldı
BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Uğur Mumcu anma gecesi
Denizli Büyükşehir’in çocuk şenliği coşkuyla başladı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle